Er is geen betere manier om kennis te maken met Thailand dan door musea te bezoeken. Bangkok heeft een keur aan bijzondere musea die je een inkijk geven in de Thaise geschiedenis, kunst en cultuur.

Voor de liefhebbers van moderne kunst heeft Bangkok, The Museum of Contemporary Art. Nog meer kunst in het Bangkok Arts and Culture Centre (BACC). Het biedt een enorme overvloed aan Thaise hedendaagse kunst en cultuur zoals muziek, theater, film, design en onderwijs. The Museum of Siam is ook een aanrader.

Op zoek naar iets bijzonders? Dan moet je naar het Forensische Museum. Een nogal sinister museum in het Siriraj Ziekenhuis.

Ook bijzonder is het Museum of Counterfeit Goods. Je ziet hier een verzameling van namaakartikelen en daar zit van alles bij zoals auto-onderdelen, kleding en zelfs namaak babymelk.

Video: Top Bangkok Musea

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Bijzondere musea in Bangkok (video)”

 1. musepass zegt op

  En er is zelfs een soort museumjaarkaart, de MUSEpass, die wel wat anders werkt als in NL. Je koopt hem per jaar-zolang de voorraad strekt, geldt lang niet in alle musea (BACC is overigens gratis, maar je moet wel een kluisje huren @ 10 bt), maar kost voor 2018 slechts 299 bt. Dat was 2017 nog 200 bt. Leuk is, dat je er inderdaad alle aanegsloten musea mee inkomt, zelfs die speciale hoge farang prijzen aanrekenen (soms meer als die 200 bt!). Vooral in BKK, ook enkele andere in vb Ayuttaya (incl dat Baan holanda). Staatsmusea werken veelal met geleide rondgangen -dus in Thai- met gidsen, particuliere musea zijn vaak meer wat wij ”rariteiten” of curiosa-kabinetten zouden noemen-vaak ook met verkoop van het spul.
  Organisator is Museum SIAM60, en hun site geeft verdere info. Voor de 1e-x komers niet de 1e keus, dunkt me, voor diegenen die BKK wel wat kennen en meer willen zien wel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. Fransamsterdam zegt op

  “For the lovers of modern art, Bangkok has a museum of contemporary art.”
  Zoiets spiegelt het meisje ons glimlachend voor.
  Dan moet ik eigenlijk afhaken.
  Modern art en contemporary art zijn twee totaal verschillende dingen, hoewel je heel goed in alletwee geïnteresseerd kunt zijn, zoals ik.
  In het artikel wordt ook nog eens gezegd dat er voor de liefhebbers van modern art het museum of contemporary art is. Waarschijnlijk het filmpje voor zoete koek aangenomen.
  Ik ga hier nu niet uitleggen wat het verschil is, u heeft allemaal internet.
  Dat het bezoeken van musea zo’n prima manier is om iets te leren over Thailand, de Thaise geschiedenis en cultuur, waag ik ook te betwijfelen.
  Over het algemeen verdient het aanbeveling je eerst goed te verdiepen in wat er in een museum tentoongesteld wordt om er iets van te begrijpen. Voordat je er naar toe gaat dus.
  Dat MOCA leek me toch wel wat en ik heb er een heel aardige video op YouTube over gevonden, met alleen maar beelden, geen uitleg. Eigenlijk net zoals je jezelf meestal door een museum sleept.
  Wijzer wordt je er volgens mij niet van, maar als je het land al een beetje kent kun je bij bepaalde werken wel vermoeden wat ermee bedoelt wordt en je er wellicht over verbazen dat het onderwerp van kunst is.
  De kans is niet zo bar groot dat ik het museum ooit zal bezoeken, want de beperkte tijd die ik soms in Thailand kan verblijven besteed ik liever aan andere bezigheden. Maar ik ga me via het internet zeker nog verdiepen in de kunst die in dit museum te vinden is, en zodra ik het idee heb dat ik meer dan de helft kan duiden durf ik niets uit te sluiten.
  Overigens valt het mij op dat er weliswaar geen Jeff Koons-achtige taferelen te bezichtigen zijn, maar dat van overdreven preutsheid toch ook bepaald geen sprake is.
  Geheel gratis 10 minuutjes rondkijken in het museum voor hedendaagse kunst in Bangkok.
  .
  https://youtu.be/YrZb48b0sW8
  .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website