Bang Saen een populair strand voor Bangkokianen

Door Redactie
Geplaatst in Stranden, Thailand tips
Tags: ,
1 augustus 2023

Wie in Bangkok woont heeft een aantal opties om naar het strand te gaan. Zo is is Hua Hin en Pattaya erg populair, maar de absolute strandmagneet is Bang Saen, een charmant strand in de provincie Chonburi. Het ligt op ongeveer 100 kilometer rijden van Bangkok, waardoor het een populaire bestemming is voor inwoners van de hoofdstad die een kort uitstapje naar de zee willen maken.

Het strand van Bang Saen is vrij uniek in vergelijking met andere Thaise stranden. In tegenstelling tot de witte zandstranden die je zou kunnen vinden op plaatsen als Phuket of Koh Samui, heeft Bang Saen een iets donkerder zand, wat bijdraagt aan zijn unieke charme.

De sfeer op het strand van Bang Saen is over het algemeen rustig en ontspannend. Overdag zijn er vaak lokale bewoners en toeristen te zien die genieten van een wandeling langs de kustlijn, zonnebaden op het zand, of zwemmen in de warme, uitnodigende wateren van de Golf van Thailand. Op het strand vind je ook vele parasols en strandstoelen die je kunt huren om je stranddag comfortabeler te maken.

Er zijn talloze restaurants en kraampjes langs het strand waar je een scala aan Thaise gerechten en zeevruchten kunt proeven. De geur van vers bereide pad Thai, gegrilde garnalen en verse kokosnoot zullen je zeker verleiden. Een van de hoogtepunten van Bang Saen is de avondmarkt, die een geweldige plek is om lokale handwerken, kleding en andere souvenirs te kopen. De levendige markt, samen met het geluid van de golven die op de kust breken, creëert een atmosfeer die tegelijkertijd energiek en ontspannend is.

Ondanks de nabijheid van de bruisende stad Bangkok, behoudt het strand van Bang Saen een onderscheidende lokale charme. Hoewel het misschien niet de typische postkaart-perfecte uitstraling van andere Thaise stranden heeft, heeft het een authentiek gevoel dat je zeker zal bekoren.

Je moet er wel rekening mee houden dat het in het weekend erg druk kan zijn. Denk aan files, overvolle parkeerplaatsen en geen bedjes meer beschikbaar. Dus een doordeweekse dag is wellicht een betere optie.

10 reacties op “Bang Saen een populair strand voor Bangkokianen”

 1. Rob zegt op

  Een keer geweest met de familie maar dan ook nooit meer, heel smal strand, vies, druk en duur en werkelijk als haringen in een ton of beter als sardientjes in een blik

  • henryN zegt op

   Zo op die foto te zien is het inderdaad boven op elkaar. In Bangkok leeft men al op elkaar en die mensen zullen daar dan niet zo’n probleem me hebben. Ik heb ook graag wat ruimte om mij heen dus ik zal niet snel daarheen gaan.

  • Monique zegt op

   Recentelijk Baen Saen bezocht. Inderdaad vooral Thaise toeristen gezien; in de 5 dagen dat we er waren maar 4 farang. Langs de strandweg is zo’ 3 km wandelboulevard, met schouder aan schouder honderden eetkraampjes en af en toe een kraampje met waterspeelgoed, kleding (niet veel) en vreemd genoeg, zwembroeken, badpakken en bikini’s. Vreemd want er gaat geen Thai in badkleding de zee in. Alleen maar aangekleed!
   Het strand langs de wandelboulevard is vooral ’s avonds heel druk met Thaise gasten die gezeten op matjes of kleine krukjes of in een gehuurde ligstoel enorme hoeveelheden zeemaaltijden wegwerken, die ter plekke worden bereid. Ook verderop, buiten het flaneergedeelte nog rijdende keukentjes, waar je heerlijk kunt eten. Het smaakt allemaal verrukkelijk, maar je moet niet te veel nadenken over waar die garnalen, inktvis, schelpen en degenkrabben(! die waren nieuw voor ons) vandaan komen. Zelden zulk vervuild water gezien. Het is net een drijvende vuilnisbelt, heeeeel jammer. En ook op het strand veel rommel en afval. Alleen het strand en water langs het gedeelte waar de stoelen worden verhuurd is redelijk schoon. Er mag zelfs niet in de open lucht gerookt worden; daarvoor staat een rookabri. Overigens wordt op het strand qua eten uitsluitend seafood met wat bijgerechten en wat snoep aangeboden. Geen vlees. Maar vreemd genoeg in het seafood geen enkele vis, ook niet op de vismarkt waar we dan weer wel de heerlijke saté van spek zagen!
   De mensen zijn heel vriendelijk, ook in de hotels, maar houd er rekening mee dat men niet op farang is ingesteld. Met ‘steenkolen Thais’ kom je soms verder dan met Engels. Wij hopen nog een keer terug te komen.

 2. Chritiaan zegt op

  Jaren geleden kwan ik regelmatig in BangSaen. Ik vond het er heel gezellig druk en leerde daar diverse mensen kennen.
  Wat mij erg opviel , was het feit. dat echte hotels liever geen buitenlanders als gasten had. Die konden wel bij kleine kamerverhuurders terecht.
  Hoe het nu is, weet ik n, want mijnt laatste bezoek was 12 jaar geleden.

  • Berbod zegt op

   Dat herken ik echt niet. Ik ben 3x in The Tide Resort geweest gedurende de laatste 7 jaar, maar nooit meegemaakt dat ik niet welkom was.

 3. Danny zegt op

  Ik woon in Bansaen en inderdaad in het weekend is het ontzettend druk. Buitenlandse toeristen zie je niet zoveel het is echt een strand voor de Thaise mensen. Eenmaal per week is alles opgeruimd dan zie je geen kraampjes en parasollen en dit is op dinsdag.

  • FrankyR zegt op

   Beste,

   Ik heb begrepen dat de huren en vastgoedprijzen ook op Bangkokiaans niveau liggen? Met name two-bedroom condo’s? Of is het meer richting Pattaya?
   Alvast bedankt voor uw moeite!

   Mvg,

 4. Jacobus zegt op

  Een jaar of 4 geleden ben ik in Bansean geweest. Toendertijd was het strand heel schoon. Het was doordeweeks en er waren weinig toeristen. En inderdaad ’s avonds zag ik veel stelletjes op het strand zitten. Flesje drank bij zich en picknicken. Het zag er rustig en gezellig uit. Aan de straat kant van de boulevard heb je aantal uitstekende restaurants met gezellige terrassen. Ik heb een goede indruk van Bansean.

 5. Antoine zegt op

  Ik woon met mijn Thaise partner in Bang Saen. Als we naar het strand gaan doen we dat doordeweeks en genieten we vooral van het heerlijke eten langs de kilometers lange kust. Relatief weinig buitenlandse toeristen. Echt een leuk uitstapje vanuit Bangkok.

 6. henk zegt op

  Ben best vaak op het strand van Bang Saen geweest. Maar zo druk als op de foto heb ik nooit meegemaakt. En de zee kwam al die keren helemaal niet bij de stoeltjes en parasols.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website