Vraagsteller: Stan

Ik voldoe aan alle eisen om een retirement extention visa aan te vragen. De man van immigration echter beweerd dat ik mijn inkomen van 65.000 baht elke maand moet overschrijven op een Thaise rekening. Daar ik in Belgie nog steeds ben ingeschreven en ook nog een appartement huur is het onmogelijk om daarop te kunnen ingaan.

Mijn vraag is of dat gebruikelijk is omdat ik van andere personen weet heb, dat zij dat helemaal niet hoeven te doen.

Dank bij voorbaat.


Reactie RonnyLatYa

Indien je een inkomen van minstens 65 000 Baht wil gebruiken moet je dit ook bewijzen. Dat kan door o.a. een Affidavit (Belgen). Het is echter een verklaring (weliswaar op eer) die je zelf opstelt en ondertekent. Het bedrag dat je daarop verklaart wordt door de ambassade echter niet gecontroleerd op juistheid, m.a.w. je zou er kunnen op invullen wat je wil. Let op dit is gezien het een verklaring op eer is wel strafbaar, wat vele wel eens vergeten. Enkel je handtekening wordt gelegaliseerd door de ambassade. Niets meer.

Omdat dit bedrag niet gecontroleerd wordt door de ambassade zijn er immigratiekantoren die dit Affidavit niet willen aanvaarden zonder een bewijs van werkelijke storting. Ze eisen dan bijkomend een bewijs van werkelijke maandelijkse stortingen uit het buitenland op een Thaise rekening.

Andere immigratiekantoren zijn daar minder streng in en voor hun volstaat het Affidavit op zich wel.

Het is dus inderdaad binnen de wettelijke regelgeving om een bewijs van die werkelijke stortingen te vragen indien ze dat willen

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website