Beste redactie,

Ik ben de formulieren voor het aanvragen van de MVV aan het invullen. Nu is er mij (uiteraard) het e.e.a. onduidelijk. De bijlagen “Bewijs omtrent medische situatie vreemdeling” en “Toestemmingsverklaring medische gegevens” moeten die altijd worden ingevuld?

Mijn vriendin heeft namelijk geen vaste dokter en is nergens in behandeling of mankeert lichamelijk en geestelijk niets. Wellicht zijn deze voor degen die op medische gronden vrijstelling willen?

We moeten een aantal formulieren ondertekenen, met plaats en datum. Is het een probleem dat deze worden ondertekend op een datum “ver” voor de werkelijke aanvraag? Ze is nu namelijk nog hier, en de formulieren kunnen nu door haar worden ondertekend. Met een datum vlak voordat ze vertrekt. In dit geval 12 september as.

Ze begint op 1 oktober met een cursus voor het inburgeringsexamen. Deze duurt 6 weken. De week daarna is haar examen. En dan kan het blijkbaar weer 6 weken duren voordat ze daar haar uitslag van heeft. In totaal tekenen we de formulieren dus 15 weken voor dat ik de werkelijke aanvraag kan versturen. Is dit een probleem? Ik ga namelijk na haar examen ook nog naar haar toe. Alleen neem het liefste niet al dat papierwerk mee in m’n rugzak.

Op de “relatieverklaring” moet ik een datum invullen per wanneer wij denken te gaan samenwonen. Deze is in ons geval (zoals zo vaak neem ik aan) afhankelijk van de datum dat ze haar MVV krijgt. Want daarna boeken we z.s.m. een vlucht om haar ook z.s.m. naar Nederland te laten komen en samen te gaan wonen. Deze datum geef ik wel op, maar deze is dus volledig onduidelijk en misschien wel fout. Is dit een (bekend) probleem?

Alvast bedankt weer voor de antwoorden!

Groet,

Ruud


Beste Ruud,

De genoemde bijlagen omtrent medische gegevens hoef je niet in te vullen. Deze zijn alleen van toepassing in bijzondere gevallen waarbij een vreemdeling bijvoorbeeld reeds in Nederland verblijft voor medische behandeling en het niet verantwoord is om eerst terug naar het land van herkomst te gaan om het MVV (inreis visum) op te halen bij de ambassade. In het Immigratie Thaise partner dossier -zie het menu aan je linkerhand hier op het blog- schrijf ik op pagina vijf:

“Vul alleen de bijlagen waarom is gevraagd tijdens het invullen van vraag 1 t/m 10. Je zult merken dat niet alle bijlagen op jullie van toepassing zijn (bijvoorbeeld de bijlage ‘Toestemmingsverklaring medische gegevens’ en ‘Bewijs omtrent medische situatie vreemdeling’), die bijlagen hoef dan ook niet mee te sturen.”

Na publicatie van dit dossier in 2015 is het later (2017) ook mogelijk geworden om een TEV aanvraag digitaal te doen via de IND website, als het goed is zou je dit soort bijlagen dan niet moeten tegenkomen als je aan het begin van het formulier niets omtrent een aanvraag met medische gronden aanvinkt. Maar dit is een gokje, ik heb nog nooit een digitale aanvraag doorlopen.

Bij de data vul je gewoon de datum in waarop de persoon dat formulier definitief invult. Vul het anders 1 keer in als proef/concept en als alles je zeker weet dat je een mooi aanvraag pakket hebt vul je beiden alles voor het echt in. Dat zo’n datum dan een paar maanden terug in de tijd gaat zal de IND niet vreemd vinden, papieren verzamelen kan nu eenmaal lang duren.

Voor de datum van immigratie kun je een glazenbol raadplegen, of vul een datum 2-3 maanden in toekomst in. Krabbel er eventueel Z.S.M. achter als je leuk wilt zijn. Deze vraag slaat gewoon nergens op want dat hangt geheel af van de IND.

Als voorbeeld hoe een TEV formulier (#7018) van de IND in te vullen kun je kijken in de bijlage die ik in deze e-mail mee stuur. Dit voorbeeld is inmiddels deels verouderd maar geeft toch nog steeds goed weer hoe de IND denkt en wat ze van je willen hebben. Hij valt ook te vinden op de website van Stichting Buitenlandse Partner, maar dan heb je een account nodig om hem te downloaden:
buitenlandsepartner.nl

Succes!

Groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website