Thailand visa vraag Nr 019/20: Thai Marriage visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
24 januari 2020

Vraagsteller: Alain
Betreft: Thai Marriage visum

Een vraag betreffende de weg om tot een THAI marriage visum te komen. Ik heb al zoveel gelezen ivm het bekomen van dit visum dat het soms teveel info is waardoor de keuze er niet gemakkelijker op wordt.

Ik ben met pensioen en wil binnenkort met mijn Thaise echtgenote uitwijken naar Thailand. Hoe kan ik nu op de makkelijkste wijze aan dit visum geraken, ermee rekening houdende dat wij aan alle financiële voorwaarden kunnen voldoen?

Ik heb gelezen dat er een non-immigrant O en een non-immigrant O-A is maar welke zou u voorstellen en wat is de verdere procedure om over te gaan naar een Thai marriage visum? Is het ook zo dat bij een non-O ik telkens om de 90 dagen het land moet verlaten?


Reactie RonnyLatYa

1. Aanvragen

Om een Thai marriage visum te bekomen moet je een Non-immigrant O visum aanvragen op basis van Thai Marriage.

Je kan dat aanvragen als Single of Multiple entry.

Ben je van plan om in Thailand te blijven, of je verblijfsperiode te verlengen, dan is het voldoen om een Single entry aan te vragen.

Op de website van de ambassade is eenvoudig terug te vinden wat je daarvoor nodig hebt.

https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en#Non-immigrant%20Visa%20married

Zie Non-immigrant Visa “O” (Spouse/Family) Visa for people who are married with a Thai

2. Verlengen

Bij binnenkomst bekom je een verblijfperiode van 90 dagen. Die periode kan je bij je immigratiekantoor verlengen met een jaar op basis van je huwelijk en dat dan jaarlijks herhalen.

Elke immigratiekantoor heeft zo zijn eigen lijstje wat je dient voor te leggen, maar in een eerdere link heb ik al eens de meest voorkomende opgenoemd.

Je kan ook even langs je immigratiekantoor lopen. Die hebben normaal een lijst liggen met de te leveren bewijzen of documenten.

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

zie punt 2. “Thai marriage”

3. Een Non-immigrant O-A is niet nodig. Je bent getrouwd dus kom je in aanmerking voor het Non-immigrant O visum op basis van Thai Marriage.

4. Enkel indien je een Non-immigrant O Multiple entry zou aanvragen en geen verlenging van je verblijfsperiode moet je om de 90 dagen Thailand verlaten. Bij terug binnenkomst bekom je dan, door die Multiple entry, een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen. Dat kan je zo dikwijls doen als de geldigheidsperiode van je visum toelaat.

5. Wanneer je een verblijfsperiode gaat verlengen voor een jaar, is het niet meer nodig om Thailand te verlaten. Wel moet je dan bij elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf een adresmelding maken bij immigratie.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website