Thailand Visa vraag Nr 175/21: Non-immigrant O visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 augustus 2021

Vraagsteller: Walter

Ik heb in de wandelgangen vernomen dat de toelatingseisen voor wat betreft het verblijven in Thailand voor langere periode is versoepeld. Nu reis ik ieder jaar op een Non-Immigrant O-visum en moet Thailand na 90 dagen verlaten. Met een multiple entry visum van een jaar kan ik na 90 dagen weer verlengen door uit en in te reizen. Hoe vaak kan dat?

Wat zijn de exacte eisen voor een verblijf van bijvoorbeeld 10 maanden tot een jaar? Ik ben 56 jaar en heb een WAO uitkering. Online ben ik hier (nog) niets over tegen gekomen.

Laten we hopen dat ik en vele andere met mij, vanwege de covid in januari 2022 weer normaal op reis kunnen


Reactie RonnyLatYa

Een Non-immigrant O Multiple entry visum heeft een geldigheidsduur van een jaar. Bij binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. Indien je een Multiple entry visum bezit zou je dan Thailand kunnen verlaten en terug binnenkomen. Dan verleng je de vorige periode niet, want die vervalt op het moment dat je Thailand verlaat, maar bekom je een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen. Dat kan je zo dikwijls doen als je wil, zolang het maar binnen de geldigheidsperiode van je visum is. Bij elke nieuwe binnenkomst zal je opnieuw 90 dagen verblijf bekomen.

Dit in normale situatie.

Maar zoals je weet leven we momenteel onder Coronamaatregelen en telkens je nu Thailand opnieuw wil binnenkomen, zal je ook opnieuw aan alle eisen zoals CoE, quarantaine, etc… moeten voldoen. Het feit dat je en Multiple entry visum hebt maakt geen enkel verschil.

Enkel even de grens over wippen, wat men ook wel een “borderrun” noemt en terug keren om een nieuwe 90 dagen te bekomen zit er momenteel nog niet in.

Wat je wel zou kunnen doen is in Thailand je verblijfsperiode verlengen. Dat kan op basis van o.a. “Retired”. Het voornaamste zijn de financiële eisen:

– Bankbedrag van minstens 800 000 Baht

of

– Inkomen van minstens 65 000 Baht

of

– Bankbedrag en inkomen samen moet op jaarbasis minstens 800 000 Baht zijn..

Wat je ook zou kunnen doen, voor zover je aan de voorwaarden voldoet, is een Non-immigrant O-A visum aanvragen. Hiermee bekom je dan een verblijfsperiode van 1 jaar bij binnenkomst i.p.v. 90 dagen.

Voor zover ik weet zijn de eisen om langdurig in Thailand te verblijven niet versoepeld. Die zijn op zich nog dezelfde als voor de Corona tijden. Integendeel zou ik zeggen, als je de Corona eisen erbij neemt.

Hier staan de eisen voor een Non-immigrant O en O-A. Ze zijn online te vinden op de website van de Thaise ambassade:

Non-Immigrant Visa O (others) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website