Vraagsteller: Danny

Ik ben gehuwd met een Thaise, ben zelf Belg 63 jaar en woon nog in België, nu ik gepensioneerd ben wil ik voor langere periodes naar Thailand gaan, heb daar ook een huis.

Bij de aanvraag van een visum met name het “non-immigrant “O” visum voor gehuwden met multiple entries, lees ik dus dat ik met dat visum meerdere keren naar Thailand kan reizen met een maximum van 90 dagen. Mijn vraag is nu, wat bedoelen ze met meerder keren, voor altijd met dit visum of is dit ook beperkt?


Reactie RonnyLatYa

Een Non-immigrant O Multiple entry visum heeft een geldigheidsperiode van 1 jaar. Dat wil zeggen dat je met dat visum gedurende 1 jaar Thailand kan binnenkomen.

Het Multiple entry wil zeggen dat dit gedurende dat jaar onbeperkt aantal keren kan. Je kan m.a.w. Thailand verlaten en terug binnen komen zo dikwijls en wanneer je dat wil in dat jaar Bij elke binnenkomst zal je een nieuwe verblijfsperiode van maximum 90 dagen bekomen.

Na maximum 90 dagen moet je dan Thailand verlaten en dan kan je door een nieuwe binnenkomst opnieuw 90 dagen bekomen, indien dat binnen de geldigheidsperiode van het visum gebeurt. Of je kan dan je verblijf verlengen in Thailand. Dat kan als getrouwde eenmalig met 60 dagen of als je aan de voorwaarde voldoet met 1 jaar.

De einddatum van de geldigheidsperiode is ook de laatste keer dat je een verblijf van 90 dagen kan bekomen door een nieuwe binnenkomst.

Let op. Het visum staat los van de o.a. de Thailand Pass. Bij elke binnenkomst zal je ook aan de dan geldende Corona voorwaarden moeten voldoen zoals o.a. de Thailand Pass. Het hebben van een Multiple entry ontslaat je daar niet van.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website