Vraagsteller: Loe

Wanneer kan of moet ik uiterlijk mijn aanvraag doen voor een extension van 90 dagen of een jaar? Dit ivm het op tijd storten van de 800.000 baht. Ik heb nu nog een Non imm O multiple entry geldig tot 28-10-2022. Op 21 sept kom ik Thailand in en krijg ik een 90 dagen stempel. die zal dus rond 20 december vertrek zijn.

Welke datum is bepalend voor de aanvraag, de visum datum of de entry-stempel in mijn paspoort?

Ik ga dan weer naar Nederland van 29 nov tot 31 dec. Een januari kom ik dan weer binnen, kan ik dan met de 90 dagen extension-goedkeuring een re-entry aanvragen en dan in januari verlenging met een jaar met multiple entrys of zie ik iets over het hoofd?

Bovenstaande vraag stelde ik in augustus. Vandaag 30 september ben ik naar de Immigration in Nakhon Phanom gegaan om mijn TM30 formulier in te leveren. Dit ging goed. Maar toen ik toen vroeg wanneer ik de extension kon aanvragen begon de twijfel.

Eind van het liedje was dat ik 30 dagen voor mijn multiple entry visum afloopt op 28 oktober ik mijn extension kan aanvragen en uiterlijk een paar dagen voor 28 oktober. Op de stempel die ik in mijn pas heb gekregen staat admitted 21 sept 2022 until 19 dec 2022. Aangezien jouw mening is dat ik vanaf 19 november mijn extension kon starten en moest aanvragen voor 19 dec. Graag nogmaals jouw antwoord checken aangezien ik anders indien de immigratie datum goed is ik mijn 800.000 baht te laat gestort heb. Zij gaan er dus vanuit dat het visum afloopt op 28 oktober en dus voor die datum ik een extensie moet aanvragen, maar ik had het idee dat alle data en stempels hun ook door elkaar lopen.


Reactie RonnyLatYa

Zoals ik al wel gezegd zal hebben kan je enkel een jaarverlenging bekomen. Je kan niet met 90 dagen verlengen en een bankbedrag moet altijd minstens 2 maand voor de aanvraagdatum op de rekening staan. Vervolgaanvragen soms zelfs 3 maand.

De einddatum van je Non-immigrant O visum, d.w.z. de einddatum van de geldigheidsperiode van je visum is totaal onbelangrijk bij het aanvragen van een (jaar)verlenging. In uw geval is de einddatum van je Non-immigrant O Multiple entry 28 oktober, maar is iets waar je dus geen rekening mee moet houden bij het aanvragen van een jaarverlenging. Het wil enkel zeggen dat je met dat visum tot 28 oktober kan binnen komen. De geldigheidsdatum van je visum heeft niets te maken met de periode dat je in Thailand mag verblijven. Die geldigheidsperiode van je visum kan je op geen enkele manier verlengen. Het is de einddatum van je verblijfsperiode die je met dat visum bekomen hebt dat belangrijk is voor je verlenging. Die verblijfsperiode loopt in uw geval van 21 september tot 19 december.

Standaard kan je de aanvraag van een jaarverlenging starten 30 dagen voor het einde van die verblijfsperiode, al zijn er immigratiekantoren die het ook 45 dagen voordien aanvaarden. In uw geval kan je dan de aanvraag starten van 19 of misschien al 4 november. Dat wil zeggen dat als je een bankbedrag gebruikt van 800 000 Baht en je zou de aanvraag indienen op 4 november het bedrag er voor 4 september moet opstaan, of voor 19 september als je de aanvraag op 19 november zou indienen.

Je kan ook wachten tot de laatste dag d.w.z. 19 december om je jaarverlenging aan te vragen, maar vermits je van 29 november tot 31 december naar Nederland gaat moet je voor 29 november en liefst wat vroeger aanvragen. Heb je die jaarverlenging dan natuurlijk ook een re-entry aanvragen anders vervalt het wanneer je Thailand verlaat.

Een optie dat je kan overwegen.

Je kan op je huidige verblijfsperiode van 21 september tot 19 december ook een re-entry aanvragen. Je zal dan bij binnenkomst opnieuw 19 december als einddatum bekomen. Bij terugkomst kan je dan die jaarverlenging aanvragen. Wel zorgen dat je dan voor 19 december terug bent natuurlijk en liefst wat vroeger, maar blijkbaar kom je maar terug op 31 december wat voor die optie dan te laat is.

Een andere optie die je kan overwegen. Vermits je Non-immigrant O Multiple entry geldig is tot 28 oktober zou je voor 28 oktober nog een Borderrun kunnen maken. Je bekomt dan een nieuw verblijfsperiode bij binnenkomst. Stel dat je op 20 oktober nog een borderrun zou maken dan bekom je een nieuwe verblijfsperiode van 20 oktober tot ergens 18 januari (heb het niet precies uitgerekend maar zal zoiets zijn d.w.z. 90 dagen na 20 oktober).

Als je dan eerst een re-entry neemt voor het verlaten van Thailand kan je zoals voorzien naar Nederland van 29 november en 31 december. Bij terugkomst op 31 december zal je dan een verblijfsperiode bekomen tot 18 januari. Tijd zat dan om je jaarverlenging aan te vragen in januari. Wel voor 18 januari. Ook hier dan zorgen dat je bankbedrag van 800 000 Baht er dan 2 maand op staat. Zal dan ergens begin november moeten zijn.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website