Vraagsteller: Jack

Ik ben aan het twijfelen tussen een single of een multi entry 90 dagen non-Immigrant O status (op basis Thai Marriage). Ik wil in Thailand een verlenging aanvragen voor 1 jaar, dus een single zou volstaan. Maar zou ik in geval van een afwijzing van die aanvraag wat ik betwijfel alsnog een borderrun kunnen doen met mijn multi entry 90 dagen visum? Of vervalt dat visum na de aanvraag van de verlenging?

En wat betreft die verlenging moet die 40.000 baht maandelijks op een eigen Thaise rekening overgemaakt worden of mag dat ook op de Thaise rekening van mijn vrouw, zij draagt tenslotte mijn achternaam?


Reactie RonnyLatYa

1. Een Non-immigrant O Multiple entry visum heeft een geldigheidsperiode van een jaar. Bij elke binnenkomst binnen die geldigheidsperiode bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. Op elk van die 90 dagen kan je een jaarverlenging aanvragen. Maakt niet uit welke 90 dagen. Vraag je een jaarverlenging en die wordt toegestaan wil dit niet zeggen dat dan meteen ook de geldigheidsperiode van je visum komt te vervallen. Die blijft gewoon geldig tot einddatum. Zoals op het visum staat. De geldigheidsperiode van je visum heeft m.a.w. geen invloed op het al of niet aanvragen/toestaan van een jaarverlenging.

2. Alle financiële bewijzen moeten op een eigen rekening staan. Gezamenlijke rekeningen worden aanvaard in sommige immigratiekantoren, maar dan enkel bij bankbedragen en dan zal er het dubbele van het bedrag moeten op staan. In geval van een Thai Marriage is dat minstens 800 000 Baht en daarvan wordt dan de helft, d.w.z. 400 000 Baht als dat van jou aanzien en de andere 400 000 Baht als dat van je vrouw.

In geval je stortingen wil gebruiken zou ik aanraden eerst eens te informeren of ze het willen toestaan in je immigratiekantoor. Enkel maandelijkse stortingen worden niet overal aanvaard. Kan je dat ondersteunen met een Visumondersteuningsbrief zal dat normaal geen problemen mogen opleveren, maar dan heb je normaal ook die stortingen niet nodig, alhoewel men soms beide vraagt. In ieder geval zullen stortingen moeten gebeuren op een rekening die op jouw naam staat. Neem dus tijdig lokaal de nodige info hierover.

Trouwens of je vrouw nu dezelfde achternaam draagt of niet maakt eigenlijk niks uit. Enkel uit de Kor Ror 2 en 3 zal blijken of jullie (nog) getrouwd zijn of niet.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website