orbis / Shutterstock.com

Je vakantie naar Thailand begint meestal met het boeken van vliegtickets naar Bangkok (BKK). Maar waar moet je op letten en hoe scoor je de goedkoopste ticket? Wij geven je een paar tips.

Bepaal vooraf je eigen voorwaarden

Als je geen zin hebt om een keer over te stappen, zal dat je zoektocht naar een goedkope vliegticket behoorlijk beperken. Een rechtstreekse vlucht is natuurlijk comfortabeler en sneller maar soms ook duurder.

Voordat de vliegtickets zoektocht start, moet je al een keuze gemaakt hebben wat je wel en niet wilt. Want juist de voorwaarden die je zelf stelt zijn bepalend voor de prijs van je ticket naar Bangkok. Denk daarbij aan:

 • De luchthaven van vertrek
 • Wel of geen rechtstreekse vlucht
 • De periode van vliegen
 • De luchtvaartmaatschappij

De luchthaven van vertrek
Beperk je zoektocht niet tot Schiphol als vertrekluchthaven. De kans dat je via een andere luchthaven goedkoop kan vliegen is groter. Neem in je zoektocht bij voorbeeld ook de Duitse luchthavens en Brussel mee. Soms kan het zelfs goedkoper zijn om eerst naar Londen te vliegen, maar dat zal voor velen wel te ver gaan. Mogelijke vertrekluchthavens:

 • Nederland: Schiphol Amsterdam
 • Duitsland: Düsseldorf of Frankfurt
 • België: Brussel

Wel of geen rechtstreekse vlucht
Omdat Suvarnabhumi Airport bij Bangkok een internationale hub is voor Azië, zijn er redelijk veel vliegmaatschappijen waar je uit kunt kiezen. De volgende vliegmaatschappijen bieden een rechtstreekse vlucht naar Bangkok aan:

 • Schiphol: KLMen Eva Air.

Een overstap kan je soms veel geld besparen. Als een overstap voor jou een reële optie is dan heb je veel meer keuze uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en de kans op een goedkope vliegticket. Vandaar even de mogelijkheden op een rijtje. De onderstaande vliegmaatschappijen vertrekken vanaf  Schiphol, Brussel of Düsseldorf met een tussenstop, naar Bangkok:

 • Finnair met een tussenstop in Helsinki.
 • Emirates met een tussenstop in Dubai.
 • Egyptair met een tussenstop in Cairo.
 • Aeroflot met een tussenstop in Moskou.
 • Cathay Pacific met een tussenstop in Hong Kong.
 • Etihad met een tussenstop in Abu Dhabi.
 • Malysia Airlines met een tussenstop in Kuala Lumpur.
 • Singapore Airlines met een tussenstop in Singapore.
 • Swiss International Air Lines met een tussenstop in Zurich.
 • Turkish Airlines met een tussenstop in Istanbul
 • Austrian met een tussenstop in Wenen
 • SAS-Scandinavian Airlines met een tussenstop in Helsinki
 • Air France met een tussenstop in Parijs
 • Thai Airways met een tussenstop in Frankfurt
 • Lufthansa met een tussenstop in Frankfurt
 • Quantas Airways met een tussenstop in Londen
 • British Airways met een tussenstop in Londen

Wel is de wachttijd van je stopover misschien bepalend of je het er wel of niet voor over hebt. Dus let daar op. Voor de mensen die geen ervaring hebben met een tussenstop, je hoeft niet met je koffers te zeulen. Die worden van het ene vliegtuig in het andere geladen.

De periode van vliegen
In de zomerperiode (juli en augustus) zijn lijndienstvluchten naar Thailand soms goedkoper omdat er minder zakelijke reizigers zijn. Vaak is april en mei ook een voordelige periode. Wanneer luchtvaartmaatschappijen de winter- en zomerdiensten bekend maken, kan je meestal voordelig een ticket scoren. Bij vliegtickets geldt het principe, hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de ticket. Wees ook flexibel met je vertrekdata. Soms kan drie dagen eerder of later vertrekken, veel goedkoper zijn.

De luchtvaartmaatschappij
Wees niet terughoudend om een keer, met een voor jou onbekende vliegmaatschappij, naar Bangkok te vliegen. Voor lange afstandsvluchten worden altijd grote en moderne vliegtuigen ingezet.

Maak gebruik van vliegticket vergelijkers

Er zijn veel websites die vliegtickets aanbieden. Maak daar gebruik van. Het is niet zo dat de tarieven van vliegtickets overal gelijk zijn. Bekende websites zoals Ebookers, Cheaptickets en World Ticket Center hebben soms exclusieve deals met maatschappijen. Het loont dus om meerdere websites te bezoeken. Beperk je niet alleen tot Nederlandse websites. Kijk ook naar de tarieven van Duitse, Belgische en internationale websites die tickets aanbieden.

Let op bijkomende variabele kosten

Per 1 april 2007 is het verplicht de vliegticketprijzen als “all-in” weer te geven. Dit betekent dat alle vaste kosten zoals luchthavenbelasting en toeslagen in de getoonde prijzen moeten zijn opgenomen. Variabele kosten afhankelijk van boeking of betalingsmethoden, kunnen nog wel apart berekend worden. Zo zijn er ticketaanbieders die forse extra kosten in rekening brengen zoals administratiekosten, dossierkosten, creditcardkosten en nog meer van dit soort vage kosten. Dit loopt soms flink op tot wel € 60,- aan extra kosten per ticket. Het kan dan zelfs goedkoper zijn om rechtstreeks bij de Airline te boeken. Let daar dus op.

Vliegticket aanbiedingen naar Bangkok

De volgende vliegmaatschappijen hebben regelmatig aanbiedingen of vaste lage tarieven, ze vertrekken vanaf Amsterdam of Düsseldorf:

 • Etihad met een tussenstop in Abu Dhabi, vanaf € 499,-
 • Emirates met een tussenstop in Dubai, vanaf: € 550,-

10 tips van Thailandblog voor een goedkope vliegticket naar Bangkok:

 1. Kijk ook naar het aanbod van vliegmaatschappijen met een overstap.
 2. Vertrekken vanaf Duitsland of België kan goedkoper zijn.
 3. Let goed op de bekendmaking van de nieuwe winter- en zomerdienstregeling, meestal gaat dit gepaard met aanbiedingen.
 4. Je ticket vroeg boeken is vaak goedkoper.
 5. Wees niet te star met de vertrekperiode. Varieer en kijk of er prijsverschillen zijn.
 6. Probeer eens een andere luchtvaartmaatschappij wanneer deze een goedkope vlucht aanbiedt.
 7. Let op de bijkomende kosten van de ticketbroker waar je boekt.
 8. Wordt lid van de nieuwsbrief van diverse luchtvaartmaatschappijen. Actietarieven worden altijd het eerst via de email aan vaste klanten bekendgemaakt.
 9. Maak gebruik van meerdere websites die tickets vergelijken. Beperk je niet tot de Nederlandse, je kan met een creditcard overal betalen.
 10. Als je een voordelige aanbieding ziet, boek dan direct je ticket. Voor je het weet ben je te laat. Soms zijn er maar een beperkt aantal tickets voor een actietarief beschikbaar.

Hier staan de laatste aanbiedingen van goedkope vliegtickets naar Bangkok (let op de boekingsperiode).

20 reacties op “Goedkope vliegtickets Bangkok”

 1. Redactie zegt op

  @ bkkdaar, tips en trucs horen wij graag! Niet bij alle buitenlandse ticketbrokers kan je boeken, gewoon even uitproberen.
  Dat Emirates duurder is vanaf Amsterdam dan vanaf Dusseldorf verbaast mij niets. AMS is 1 van de duurste luchthavens ter wereld.

 2. ReneThai zegt op

  Als je met Thai Airways naar Thailand vliegt hoeft dat niet perse via Frankfurt.Het kan via meerdere luchthavens in Europa. Ikzelf heb dat ook gedaan via bijv Kopenhagen en Munchen.
  Thai Airways vliegt zelf niet vanaf Schiphol maar laat dat eerste traject door een andere maatschappij van de STAR Alliance uitvoeren.

  • Badbold zegt op

   Dat wist ik niet. Maar volgens mij is Thai vrij duur. Ik ben ze nog nooit tegengekomen met een aanbieding.

   • niek zegt op

    Vanaf half nov. zou Thai Airways directe vluchten beginnen Brussel-Bangkok.

 3. Hans Bos zegt op

  Vanuit BKK is het nu ook mogelijk om met Mahan Air naar DUS te vliegen via Teheran. Green Wood Travel rekent daar nog geen 23.000 THB voor.
  Merkwaardig is overigens dat vanuit NL nog nauwelijks sprake is van speciale aanbiedingen, terwijl de toestellen zelfs in de zomer nog lang niet vol zitten. Een actie zou een goed middel zijn om het toerisme vanuit NL weer een beetje op gang te helpen.

 4. Marieke zegt op

  Op het gebied van Belgische websites die tickets aanbieden is http://www.thomascook.be/vluchten/luchtvaartmaatschappijen/vliegtickets.aspx wel een interessante optie.
  Je kan er de prijzen vergelijken van verschillende luchtvaartmaatschappijen en er zijn ook goedkope vliegtickets te vinden. Zeker de moeite!

 5. Rimmel zegt op

  Ik heb tickets gezocht via Dreizen. Vraag me niet waarom, maar daar kwam ik het goedkoopste ticket tegen vanuit Frankfurt via Quatar naar Bangkok voor 770,-. Het was eerst 680, maar ik was een dag te laat in de hoop dat die prijs een dag zou blijven staan. Mijn tip: als je een goedkoop ticket ziet, twijfel dan niet te lang! De prijzen fluctueren behoorlijk.

 6. Joost zegt op

  Ik kijk zelf soms weleens op http://www.re-ticket.com een online marktplaats voor reizen. Vaak alleen tickets binnen Europa maar heel soms staan er tickets op naar Bangkok of Kuala Lumpur.

 7. Vincent zegt op

  Vele goede tips maar ik mis nogal een groot stuk, hoe vlieg je goedkoop andersom, oftewel vanaf Bangkok als start en eindpunt. vele expats en semiexpats zie ik hier mee worstelen en goede tips daarover zijn ongetwijfeld bij velen welkom

  • Hans Bos zegt op

   Ik heb goede ervaringen met http://www.moxtravel.com. Verkoopt alleen af BKK en heeft regelmatig goede aanbiedingen.

   • Andrew zegt op

    In bangkok boeken bij een agent is een linke zaak.Zo zijn ze er en zo zijn ze weg..Net als verzekeringsagenten. trouwens.Niets is hier zeker dat weten we.Kenissen van ons idem dito agent weg en poen weg.Service 0,0 want ze verdienen er niks aan zeggen ze.Daarom is het verschil zo klein.
    Beter bij de maatschappij boeken.Zit je safe.
    In nederland zijn de tickets duur en iemand die leegloop heeft kan daar niet onder gaan zitten want ze hebben prijsafspraken(komen2xper jaar bij elkaar)Vandaar…
    We hebben net in Bangkok 2 tickets geboekt half jaar C.I. 800.–Euro per stuk . .Stoelreservering alles erbij.Kosten in nederland 1000.–euro per stuk.
    Thai airways hoeft niet te stunten heeft een prima imago en genoeg aanbod.Gokt alleen op kwaliteit.Laat een ander het verlies maar pakken.
    ’t is maar net welke op welke doelgroep je je richt.
    Informatie:in november vliegen ze vanaf brussel voor een”reasonable price”

 8. aad zegt op

  jaja 500 ik vind het niet voor die prijs tussen de 700/800 euro non stop

  • Ik heb toch echt een vliegticket van € 550,- voor mei 2011, non-stop met Air Berlin.

   • robert48 zegt op

    Beste khun peter klopt heb ook de zelfde ticket ruim van te voren geboekt is 518 euro plus 45 euro tax is bij mekaar 563 euro retour en rechtsstreeks dussoldorf in mei 2011
    Bkk dussoldorf dussoldorf =Bkk

 9. Vincent zegt op

  laatste keer dat ik in Nederland geweest ben heb ik voor een enkeltje BKK duseldorf 12600 baht betaald in Thailand. Terug 450 euro enkel en on board een upgrade genomen naar de business class voor 600 euro. Op de grond in dusseldorf zou me dat 1100 gekost hebben alleen voor de upgrade.

  Vincent

 10. John zegt op

  Tip; gewoon kijken op de site van de vlieg.mij. zelf. Heb paar weken geleden via de site van Eva-Air een retour-ticket Amsterdam- BKK voor 700 euries….in het hoogseizoen (vertrek 27 december, retour: 28 januari 2012) kunnen boeken. Wel meteen boeken als je zoiets ziet, dag later waren de tickets stuk duurder….

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Er valt geen peil op te trekken. Airlines noemen dat yield management. Ik kijk regelmatig op de site van AB voor een ticket in oktober BKK-DUS-BKK. Waren me met ruim 800 euro aan de dure kant. Gelukkig kwam ineens een actie langs, waardoor ik kon boeken voor 668 euro. Twee dagen later weer 804. Merkwaardig is overigens dat DUS-BKK duurder is dan BKK-DUS. EVA boekt overigens ex tax. Die komt er dus nog eens bij. Betaal je in Thailand met je Nederlandse creditcard, wordt de prijs in THB eerst omgerekend naar USD en dan naar euro. Dat wil zeggen: je betaalt twee keer koersverschil. Na mijn protest kreeg ik 60 euro terug.

 11. saskia zegt op

  Hallo,

  Heeft iemand misschien tips om goedkoop te vliegen naar Bangkok in de reisperiode van juli 2013 ?

  Groetjes Saskia.

 12. vincent zegt op

  Saskia mijn tip, als je het aandurft absoluut allerlaatst minute kopen, wat ik in bovenstaande verhalen ook mis is dat vanuit Nederland de ratten van de diverse maatschappijen precies weten dat jij in de vakantieperiode gaat gekoppeld aan de schoolvakanties. Dienovereenkomstig verhogen ze hun prijzen onder het motto de mensen gaan toch wel. Er is altijd ergens een lege stoel over voor weinig. Ga je met een heel gezin dan is nu al gaan zoeken wel een betere optie, je wil immers neem ik aan bij elkaar zitten in hetzelfde vliegtuig.

 13. Bernard Vandenberghe zegt op

  Is er iemand die eens alle drukke (en dus duurdere) en kalme periodes kan opsommen. Er is blijkbaar ook een verschil tussen de dagen van de week. Men heeft me ook al eens gezegd om de cookies te verwijderen voor ik ga opzoeken omdat anders de maatschappijen je koopgedrag kennen.
  Is dat allemaal wel zo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website