In Thailand is (nog) geen Johan Cruijff Court beschikbaar, maar dergelijke voetbalveldjes zouden in de sloppenwijken van Bangkok ook goede diensten kunnen bewijzen. Het kan de lokale jeugd ook beschermen tegen deelname aan jeugdbendes of te voorkomen dat zij verzeild raken in misdadige praktijken.

Lees verder…

De jongere generatie Thai (personen van 11 tot 34 jaar) die in de grote stad wonen, hebben gemiddeld vijf sekspartners gehad en hun eerste geslachtsgemeenschap hadden ze op hun 15 jaar.

Lees verder…

Van aanstaande maandag 3 oktober tot en met 7 oktober is er door de St. Andrews International School in samenwerking met de Anne Frank Stichting een tentoonstelling georganiseerd over Anne Frank. Op maandag zal de Nederlandse ambassadeur in Thailand, Z.E. Karel Hartogh de tentoonstelling officieel openen.

Lees verder…

Eind 2017 WiFi op lange afstandsvluchten van KLM

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
30 september 2016

Deze week heeft KLM een samenwerkingsovereenkomst getekend met Gogo, een wereldleider op het gebied van breedbandinternetdiensten en entertainment binnen de luchtvaart, om zo passagiers draadloos internet aan boord te kunnen bieden tijdens langeafstandsvluchten.

Lees verder…

Kan mijn echtgenote met het behaalde visum van een MVV procedure reizen naar andere Schengen landen?

Lees verder…

Lezersvraag: Op welke plaatsen kunnen wij deze activiteiten doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 september 2016

Wij, 2 meiden van 21 jaar gaan samen op vakantie naar Thailand van 5 november t/m 25 november 2016.
We hebben zelf al heel veel gelezen over Thailand op het internet. Je kunt er zoveel doen en door alle informatie die we hebben opgedaan, weten we niet zo goed waar we moeten beginnen.

Lees verder…

Ik lees vandaag op internet dat de politie hier in Pattaya huisbezoeken heeft gedaan bij farang die hier langere tijd wonen, controle op hun adres en identiteit. Bij mij zijn ze nog niet langs geweest.

Lees verder…

Zoals aangegeven in een vorig topic, hier op het blog, is Lung addie, na info van Noortje, erop uitgetrokken om het wonder van de muurschilderingen te gaan bekijken.

Lees verder…

Ik zou graag willen weten hoe dit in Thailand is geregeld? Ik heb een tijd terug via de media een aantal berichten gelezen over de aanhouding van een farang, die er van werd verdacht werkzaamheden in zijn eigen zaak te verrichten. Het betrof een uitbater van een horeca gelegenheid, die gerund werd door zijn Thaise partner.

Lees verder…

Thailand behoort tot één van de meest ideale bestemmingen wanneer het aankomt op toeren met de motor. Het land beschikt namelijk over een rijk landschap met steile heuvels, bossen en eindeloze kustlijnen. Verder beschikt het over een vrij stabiel warm klimaat vooral in het droog seizoen.

Lees verder…

Thailand is naar plaats 34 gezakt op de Global Competitiveness Index 2016 – 2017 (GCI). Vorig jaar stond het land nog op plek 32. De index kijkt bij 198 landen naar de productiviteit, welvaart en daarnaast naar aspecten zoals internationale handel en diensten. De economische groei evenals het innovatieve potentieel van een land, wordt ook meegenomen in de ranking.

Lees verder…

Lezersvraag: Zo goedkoop mogelijk AOW op ING naar Thailand overmaken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 september 2016

Een vraag betreffende mijn AOW van de ING naar mijn rekening van de Bangkok Bank. Wat is de goedkoopste manier om het over te maken?

Lees verder…

Lezersvraag: Scheidingsmuur tussen twee bouwgronden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
29 september 2016

Ik bezit een bouwgrond in Hua Hin die er voorlopig nog gewoon “onbebouwd” bij ligt. Nu gaat mijn toekomstige buur toch al beginnen bouwen en hij wil een scheidingsmuur laten plaatsen door een aannemer. Vraagprijs door de aannemer = 2500 baht per lopende meter (afgewerkt en geschilderd). Het gaat hier over een lengte van 30 meter, dus 30 x 2500 = 75.000 Baht.

Lees verder…

Wan di, wan mai di (deel 24)

Door Chris de Boer
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
28 september 2016

Chris de Boer woont in een condominiumgebouw in Bangkok. Elke dag valt er wel iets voor. Soms goed, soms slecht. In deel 24 van ‘Wan di, wan mai di’: de komst van een nieuwe wereldburger in de soi, Nong Ploy.

Lees verder…

Het is dinsdagmorgen. Ik lig te doezelen in de hangmat, uitgeput van een paar hectische dagen. Ik wil wel in slaap vallen, maar de stress is te groot. Vandaag weet ik meer, goed of slecht nieuws….

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website