Thailand is naar plaats 34 gezakt op de Global Competitiveness Index 2016 – 2017 (GCI). Vorig jaar stond het land nog op plek 32. De index kijkt bij 198 landen naar de productiviteit, welvaart en daarnaast naar aspecten zoals internationale handel en diensten. De economische groei evenals het innovatieve potentieel van een land, wordt ook meegenomen in de ranking.

Zwitserland is lijstaanvoerder, Nederland staat op de vierde plaats na Singapore en de VS. Duitsland is in twee jaar vier plaatsen gestegen naar plek vijf. Zweden en het Verenigd Koninkrijk volgen. De overige drie economieën in de toptien zijn Japan, Hong Kong en Finland. In Oost-Azië verdween Maleisië uit de top-20, Indonesië zakte vier plaatsen, de Filipijnen moest tien plaatsen prijsgeven.

Thailand zal vooral meer moeten doen aan innovatie, willen ze stijgen op de ranglijst. De infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs en goed-functionerende markten zijn belangrijke indicatoren, echter technologische ontwikkelingen en innovatie blijven nodig om concurrentiekracht en groei te stimuleren.

Thailand doet het goed op het gebied van macro-economische aspecten, een betere begrotingsbalans en het bruto binnenlands product. Zorgenkindjes zijn gezondheid en onderwijs. Thailand is op het aspect onderwijs maar liefst 19 plaatsen gezakt naar plaats 86.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website