De jongere generatie Thai (personen van 11 tot 34 jaar) die in de grote stad wonen, hebben gemiddeld vijf sekspartners gehad en hun eerste geslachtsgemeenschap hadden ze op hun 15 jaar.

Dit blijkt uit het gisteren gepubliceerde Thai Health Report 2016 van het Institute for Population and Social Research van de Mahidol universiteit en de Thai Health Promotion Foundation.

Er wordt in het rapport een vergelijking gemaakt tussen de generatie Y (11 – 24 jaar) en de generatie X (35 – 55 jaar).

Vooral de mannen en vrouwen van 15 tot 19 jaar zijn het meest seksueel actief. Ze hebben gemiddeld meer sekspartners en beginnen er eerder mee dan  mannen en vrouwen uit de oudere generaties, zegt Chalermpol Chamchan van Mahidol.

Dit komt vooral door de snelle sociale veranderingen van gewoontes en omgeving. Door internet is seks veel laagdrempeliger geworden.

Volgens Chalermpol hoeven we geen zorgen te hebben over teenagers die op jonge leeftijd seks hebben, als het maar veilig gebeurd. Hij wees op de noodzaak van seksuele voorlichting.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website