Beste redactie,

Ik heb een non immigrant visum, deze loopt tot 18-11-2016 wilde 17-11-2016 naar Manilla voor een 1/5 week. Daarna wil ik weer naar Thailand vliegen. Kan ik het land wel in? Krijg ik opnieuw 1 maand erbij of ? Mijn ticket loopt tot 5-2-2017 m’n vrouw woont in Thailand. Wilde dus weer terug, gaat dat dan?

Wat het beste te doen? Ik zit nu al in thailand maar zie zoveel mogelijkheden, wat is het beste. Ik ben 66 jaar.

Groet,

Bill


Beste Bill,

Indien de geldigheidsperiode van je visum loopt tot 18/11/16, dan kan je vanaf 18/11/16 geen binnenkomsten meer maken met je visum want op die dag verloopt de geldigheidsperiode van je visum. Denk er aan, er staat “enter before “ voor die datum op je visum. Je visum is dan ook niet meer geldig op 18/11/16. Je zegt wel tot wanneer de geldigheidsperiode van je visum loopt, maar niet wanneer de einddatum van je laatste verblijfsperiode loopt of zal lopen. Kan een heel verschil maken voor de mogelijkheden. Mogelijkheden:

1. Weekje vroeger naar Manilla gaan, en zorgen dat je voor 18/11/16 terug in Thailand bent. Krijg je opnieuw 90 dagen verblijf. Omdat je gehuwd bent met een Thaise, die in Thailand woont, kan je die verblijfsperiode eventueel nog verlengen met 60 dagen.
Als je het wat goed uitrekent is dat laatste zelfs niet nodig als je terug vliegt op 05/02/17.

2. Indien je echt naar Manilla wil gaan op 17/11/16, en je niet terug kan keren voor 18/11/16, dan zal je bij binnenkomst, en zonder nieuw visum, een “Visa Exemption” bekomen van 30 dagen. Door je huwelijk met een Thaise kan je die ook weer verlengen met 60 dagen.

3. Voor 18/11/16 een “borderrun” maken. Je bekomt dan 90 dagen, en je kan Thailand nadien verlaten met een “Re-entry. Bij terugkomst uit Manilla bekom je dan terug de einddatum die je voordien met die “borderrun” bekomen hebt. Dit dankzij de “re-enrty”, dus die zeker niet vergeten te vragen. Die verblijfsperiode kan je nadien nog eens verlengen met 60 dagen omdat je gehuwd bent met een Thaise.

4. In Manilla eventueel een nieuws visum halen, maar ik heb geen ervaring met Manilla of er info over, en ik kan je niet vertellen hoe het er daar aan toe gaat.

5. Je kan natuurlijk ook een jaarverlenging vragen van je verblijfsperiode. Afhankelijk tot wanneer die loopt, kan je die verblijfsperiode verlengen voor een jaar, en dit nog voor je vertrekt naar Manilla. Nadien kan je naar Manilla met een “re-entry”. Bij terugkomst bekom je dan opnieuw de einddatum van je jaarverlenging.

6. Loopt je verblijfsperiode tot na je terugkeer uit Manilla dan kan je eerst vertrekken met een “re-entry”. Bij terugkomst bekom je de einddatum van die laatste verblijfsperiode, en die kan je dan weer verlengen met 60 dagen of een jaar.

Ter info – Iemand die gehuwd is met een Thai, of kinderen heeft met de Thaise nationaliteit, kan een verlenging van zijn verblijfsperiode bekomen voor maximum 60 dagen. Reden van de verlenging is “bezoek aan echtgenote of kind(eren). Ze moeten wel een officieel adres hebben in Thailand.

Wat het slimste is dat je kan doen vraag je?  Hangt van je situatie af.

Moet je echt naar Manilla en moet dit dan speciaal op 17 november ? Vragen die alleen jij kan beantwoorden. 1 of 5 lijkt me de beste oplossing, maar misschien zijn er factoren die ik niet ken waardoor een andere oplossing misschien beter is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website