Thailand behoort tot één van de meest ideale bestemmingen wanneer het aankomt op toeren met de motor. Het land beschikt namelijk over een rijk landschap met steile heuvels, bossen en eindeloze kustlijnen. Verder beschikt het over een vrij stabiel warm klimaat vooral in het droog seizoen.

Eenmaal buiten de steden en ver van de drukke autosnelwegen wordt het echt gezellig om te toeren op een modern wegennet waar zeer weinig verkeer is.

“Indien je over de nodige tijd beschikt en een land wil zien, horen, ruiken en soms ook wel eens voelen, dan doe je dit best per motorbike“, zegt Lung Addie, de fervente motorbiker uit Chumphon en auteur van de reisverhalen “On the road ”

Sinds vorig jaar heb ik deelgenomen aan een aantal ééndaagse uitstapjes vanuit Hua Hin met een groepje vrienden. Bestemmingen waren o.m. Sam Roi Yot National Park, Petchaburi (gedeeltelijk langs de kust), Krachan Khan National Park, Palu U waterfalls, Pran Buri Dam. Doorgans 120 à 150 km per dag met een aantal stops, soms hier en daar een interessant bezoek en een lunch in een lokaal restaurantje. De meesten rijden met een scooter type Honda Click of PCX of vergelijkbare modellen. Wij zijn rustige bikers en rijden gemiddeld aan een snelheid van 60 km/uur.

Onder begeleiding van Lung Addie uit Chumphon heb ik vorig jaar samen met een groepje vrienden een 3-daagse tocht gemaakt langs de prachtige maagdelijke stranden van de Provincie Chumphon. Begin dit jaar zijn wij opnieuw naar Chumphon getrokken om een mooie tocht te maken van de Golf van Thailand naar de Golf van Andaman (van Chumphon naar Ranong en terug) over een prachtig bergachtig gebied. Een van de hoogtepunten was de raftingtocht op de Phato river.

Dit jaar in december hebben we opnieuw een 3-daagse tocht gepland vanuit Chumphon. Bikes worden ter plaatse gehuurd. Het programma samengevat:

 • Dag 1: met de auto naar Chumphon en verkenning van de stranden van Chumphon.
 • Dag 2: Van Chumphon naar Ranong, verkenning van Ranong.
 • Dag 3 : Van Ranong naar Chumphon met onderweg een 1,5 uur durende raftingtocht.

Begin volgend jaar hebben we een 3-daagse tocht gepland in het Khao Sok National Park (één van de oudste regenwouden van de planeet, een indrukwekkend gebied dat zeker niet moet onderdoen aan het Amazonegebied).

 • Dag 1:  Met de nachttrein van Hua Hin naar Suratthani. Per bike naar het Cheow Lan Meer. Boottocht op het meer.
 • Dag 2: Begeleide wandeltocht in het Khao Sok National Park. Rafting of Tubing op de Sok rivier.
 • Dag 3: Retour naar Suratthani. Namiddagrit per trein naar Hua Hin.

Eventuele verlenging naar Phanga Nga Bay met boottocht tussen de kalksteenrotsen en kayaktocht.

In 2017 voorzien we nog een meerdaagse tocht naar Kanchanaburi en een aantal ééndaagse tochten vanuit Hua Hin.

De organisatie is informeel: alle plannen worden onderling besproken en taken worden verdeeld onder de deelnemers. Kosten worden door de deelnemers ter plaatse betaald.

Wie graag wil deelnemen kan mij telefonisch contacteren op het nr 0926125609 (Robert) of via e-mail sikkens2011@gmail.com

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Leuke motorbike uitstapjes vanuit Hua Hin. Wie wenst er deel te nemen?”

 1. bart zegt op

  hoi robbert
  binnenkort 5 maanden aldaar
  lijkt me leuk dit mee te maken
  neem als ik in thailand ben wel contact met je op
  groetjes

 2. Jan W. zegt op

  hou ons op de hoogte mbt

  ” Dag 1:  Met de nachttrein van Hua Hin naar Suratthani. Per bike naar het Cheow Lan Meer. Boottocht op het meer.Dag 2: Begeleide wandeltocht in het Khao Sok National Park. Rafting of Tubing op de Sok rivier.Dag 3: Retour naar Suratthani. Namiddagrit per trein naar Hua Hin.”

  We zijn geen ” bikers ” maar het idee spreekt ons enorm aan , vandaar de vraag : is het Biking gedeelte te vervangen door lokaal transport?
  Jan W.

 3. Lung addie zegt op

  Dag Rob,

  mag ik ook mee ?
  Als het zover is, stuur me de details en waar ik moet voor zorgen …. komt in orde. Net een nieuwe voorband op de bike gelegd …

  groeten, lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website