Hua Lamphong treinstation Santibhavank P / Shutterstock.com

Een interessant gebied in Bangkok waar veel bezienswaardigheden op loopafstand liggen is Chinatown en omgeving. Natuurlijk is Chinatown zelf een bezoek waard maar ook het oude station Hua Lamphong, Wat Mangkon Kamalawat, Wat Trimitr ofwel de Tempel van de Gouden Boeddha, om maar eens iets te noemen.

Om te beginnen met de wandeling neem je de BTS skytrain vanaf het dichtstbijzijnde station naar BTS Saphan Taksin. Vanaf dit station loop je naar de Chao Phraya Express boot bij de Sathorn pier. Ga naar de pier aan de linkerzijde en koop een ticket voor de boot naar de Ratchawong pier.

Wandel na aankomst vanaf de pier in noordelijke richting naar Ratchawong road richting Chinatown. Loop hier door tot je aan je rechterzijde Yaowarat road ziet, dit is het hart van het district en de plek met het beste streetfood in de stad. Loop tot je aan je linkerzijde een kleine steeg ziet genaamd Soi Itsara Nuphap. Loop deze kleine steeg in waar zich een markt en een aantal leuke winkels bevinden. Aan het einde van de markt zal je Charoen Krung Road bereiken.

Yaowarat road

Ga naar links en steek de straat over om Wat Leng Noei Yi ofwel Wat Mangkon Kamalawat te bezoeken. Dit is de beroemde boeddhistische tempel in Bangkok. Het is hier vaak druk en de tempel wordt meestal bezocht door Chinezen en Thai gedurende de speciale feestdagen op de Chinese kalender.

Van daaruit loop je weer 800 meter langs Charoen Krung Road naar Wat Trimitr ofwel de Tempel van de Gouden Boeddha, de grootste massief gouden Boeddha ter wereld. Loop ongeveer 600 meter naar het oosten naar het Hua Lamphong treinstation. Dit is het hoofdstation in Bangkok en werd in 1916 gebouwd in Neo-Renaissance stijl. Je kan er voor kiezen om de metro te nemen om terug naar je accommodatie te gaan. Als je de roltrap naar beneden naar de metro neemt, kom je eerst in een lange tunnel met foto’s over de opening van de eerste metrolijn in Thailand. Bekijk de foto’s eens en je zal ook nog een foto van koning Beatrix en de jonge prins Willem-Alexander tegenkomen die een ritje met de toen pas geopende metro maken.

AppleDK / Shutterstock.com

Maar heb je nog genoeg energie? Sla de metro dan over en loop twee kilometer langs Khlong Phadung Kasem (kanaal), wat de officiële grens van de Oude Stad van Bangkok is, om een bezoek te brengen aan de Bo Bae groothandelsmarkt. Vervolg je wandeling totdat je de Bo Bae Toren aan je linkerzijde ziet, sla dan linksaf om langs de toren naar Soi Damrong Rak te lopen en sla vervolgens weer linksaf op Chakkrapatpong road richting Wat Saket ofwel de Gouden Berg tempel. Om naar de top van deze gouden Chedi te gaan moet je 300 treden beklimmen maar dankzij het indrukwekkende uitzicht over de stad, is de klimtocht dat wel waard.

Loop ongeveer één kilometer verder naar Bamrung Muang road tot je aankomt bij de iconische rode Grote Schommel, aan de voorzijde van het gemeentehuis van Bangkok en Wat Suthat. Vervolg je weg op Dinso Road, waar je vele lokale gerechten kunt proeven, naar het Democracy Monument op Ratchadamnoen Klang Road. Deze prachtige historische weg is het hart van de Oude Stad van Bangkok en herbergt vele bezienswaardigheden voor toeristen. Van hieruit kan je een taxi-meter nemen om je terug naar je hotel te brengen.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website