Beste lezers,

Ik lees vandaag op internet dat de politie hier in Pattaya huisbezoeken heeft gedaan bij farang die hier langere tijd wonen, controle op hun adres en identiteit. Bij mij zijn ze nog niet langs geweest.

Nu mijn vraag, als ik naar emigratie in Jomtien ga voor mijn 90 dagen stempel, bekijken ze niet eens mijn pas of adres. Papier 90 dagen eruit, nieuw erin, ze verwittigen me wel wanneer mijn visum vervalt, ze schrijven het ook op mijn 90 dagen papier dat ze achteraan in mijn paspoort nieten en 5 minuten later ben ik buiten.

Moet ik nu, om zeker te zijn met een bewijs van de huisbazin van huurcontract naar immigration, en daar een “proof of residence” aanvragen? Om zo zeker te zijn bij huisbezoek van politie, en om zeker te zijn bij immigration?

In elk geval bedankt voor de moeite, heb nog twee weken voor mijn 90 dagen stempel vervalt.

Groeten,

Rudy.


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Huisbezoek van politie bij buitenlanders die lang in Thailand wonen”

 1. erik zegt op

  De TM30 is verplicht dus als je die niet hebt zou je dat kunnen regelen. Je kunt het formulier downloaden van de site van de Immigration en dan vullen jij en de huiseigenaar (en dat kan jouw partner zijn) dat in en laten het stempelen op Immigration. Daarna gaat de strook in jouw paspoort. Wat huisbezoek betreft, zo af en toe lijkt het er op dat men niks te doen heeft en gaan ze maar op de koffie…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Rob Huai Rat zegt op

  Beste Rudy. Deze huisbezoeken van de politie hebben niets met de immigratie te maken en dus ook niet met je 90-dagen melding. De poltie en de ambtenaren van de amphur hebben de opdracht gekregen het bestand van vreemdelingen in hun gemeente in kaart te brengen. Maar dit is Thailand en sommige gemeenten doen het wel en andere niet. Ook de vragen zijn natuurlijk niet gelijk. Bij mij vroegen ze wel of ik een geel huisboek had, maar toen ik antwoordde dat weten jullie wel hoefden ze het niet te zien. Ik den k dat het altijd veiliger is je huisbaas een TM-30 in te laten vullen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Foodlover zegt op

  We vinden het allemaal heel vervelend die burocratie, maar uiteindelijk gaat het toch om de veiligheid van ons mensen.Jaren geleden kon je rustig met een overstay van enkele jaren je gedekt houden. Nu wil men zekerheid wie er allemaal in Thailand vertoeft vandaar die controles, niets mis mee denk ik.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 4. rob zegt op

  Huisbezoeken worden wel gedaan maar door speciale mensen van immigratie. Ik woon 8 jaar in Thailand, nog nooit bezoek gehad, echter een kennis uit Amerika, waarvoor ik getuige was bij Immigratie, kreeg dezelfde week nog bezoek, om te controleren. Waarschijnlijk ook hoe je overkomt bij immigratie. Alleen al de kwestie van teken even een plattegrond van de route naar je huis. Waarschijnlijk een strikvraag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Joost Jongen zegt op

  De provincies Buriram en Surin moeten, voor hun jaar ‘retirement extension of stay’ of voor de 90 dagen melding, naar de immigration in Kap Choeng.
  Daar kreeg ik in januari 2016 bij de nieuwe aanvraag voor de jaar ‘retirement extension of stay’ een stempel ‘application of stay is under consideration’ in mijn paspoort en de mededeling over een maand terug te komen voor de ‘retirement extension of stay’ stempel, in die maand kreeg ik dan een huisbezoek van twee immigration medewerkers, die het door mij opgegeven adres controleerden, hierbij moest degeen op wiens naam het huis staat, met het blauwe boekje, plus twee Thaise getuigen, met ID, aanwezig zijn.
  Alles gegevens werden in hun pc ingevoerd, de eigenaar plus getuigen moesten een formulier ondertekenen, daarna nog met zijn allen, voor het huis, op de foto en de heren gingen weer.

  Deze controle is een jaar lang gedaan bij vrijwel alle expats die in deze provincies wonen, dus vrijwel iedere expat hier is hier gecontroleerd.

  De volgende keer is alles, voor mij in januari 2017, weer normaal zonder huisbezoek en nog een voordeel is dat er a.s. maandag 3 oktober, voor de provincie Buriram, een immigration office in Buriram stad wordt geopend, dat scheelt mij ongeveer 250km rijden en voor sommige andere expats nog veel meer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. joop zegt op

  Als je je Eigen aan de regels houd omtrent je verblijf in Thailand en zorgt dat je benodigde documenten of formulieren goed zijn ingevuld hoef je echt geen huisbezoek te vrezen.
  Ik vind het prima dat ze het doen want er loopt zoveel gespuis rond en dat moet gewoon het land uit.
  Ze Mogen bij mij komen hoor ik heb niks te verbergen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 7. niek zegt op

  Gaat die 90-dagen stempel zo nel in Jomtien. Ik ben jaloers; in Bangkok en Chiangmai duurt het uren voordat je aan de beurt bent en dan nog wordt alles aan een serieus onderzoek onderworpen, zodat je het gevoel hebt na uitreiking van dat papiertje voor een examen geslaagd te zijn.
  Er moet nu in Chiangmai sinds kort nog een extra formulier ingevuld worden met allerlei gegevens over je thuissituatie in land van herkomst, zoals naam van je ouders, adres en tel. van jezelf daar en ook van een vertrouwenspersoon enz.enz.
  Kun je nagaan hoe groot de opluchting is als het om de uitreiking van mijn retirement jaarvisum gaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Henk zegt op

   Beste Niek.
   Twee weken geleden heb ik een zelfde formulier in Chiang Mai gekregen. Ik heb alleen mijn adres en tel nr ingevoerd en werd na een korte blijk er op verwerkt zonder een woord te zeggen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Barry zegt op

   inderdaad gaat het verwerven van extension retirement visa in Pattaya bij immigration in soi 5
   wanneer je alle benodigde documenten hebt zeer snel en is de behulpzaamheid om dit te
   controleren zeer groot .
   Wat betreft het extra formulier blad 1: hier hoef je enkel je adresgegevens in Thailand en eventueel naam adres van persoon die in noodgeval hier in Thailand gebeld kan worden in te vullen
   dit ondertekenen
   blad 2: Je adresgegevens en aankruizen dat je geen mededelingen voor immigration hebt
   ondertekenen voila klaar

   Overige vragen over welke websites en bankrekening zijn niet van toepassing
   Dus klantvriendelijke immigration hier in Pattaya

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. jan splinter zegt op

  2 weken geleden kreeg ik een brief van de ampur van Hang-Dong of ik wou komen voor ,n, I card. Nou had ik al z,n card maar ben toch maar gegaan, bleek op die zaterdag en nog meer exspats te zitten.Dus ik denk dat ze alle n I card hebben gekregen, is gratis vondt het wel, n, goed idee van de ampur.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. jan splinter zegt op

  sorry is nog vroeg moet ID CARD zijn

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website