Premier Yingluck heeft nog steeds de sterke steun van haar kiezers ondanks de golf van kritiek op het geklungel van de regering bij het bestrijden van de overstromingen.

Lees verder…

Kort nieuws uit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
30 november 2011

Van 1 tot 5 december houdt Bangkok grote schoonmaak. Het zich opstapelende afval wordt opgehaald, rottend water wordt ontsmet en er wordt gespoten tegen muggen.

Lees verder…

Pattaya, stop hiermee!

Door Dick Koger
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
29 november 2011

Verschillende keren heb ik geschreven over contacten met de politie. Meestal positieve verhalen, enerzijds omdat het gewoon aardige ervaringen waren, anderzijds als tegenwicht tegen alle negatieve verhalen waar je mee doodgegooid wordt. Maar dan gebeurt er het volgende.

Lees verder…

Wil jij het beroemdste strandfeest ter wereld, de Full Moon Party in Thailand een keer meemaken? Hier lees je data en locaties voor de Full Moon Party, Half Moon Party en Black Moon Party 2012.

Lees verder…

Omdat hij niet mocht meedoen aan het censure debate zondag in het parlement heeft het kleurrijke parlementslid Chuvit Kamolvisit, leider van Rak Thailand (4 zetels) en ex-eigenaar van een aantal massagesalons, maar een persconferentie gegeven.

Lees verder…

Zeurpieten

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: , ,
29 november 2011

Wat voelde ik me gelukkig na het lezen van het door het Sociaal en Cultureel Planbureau verschenen rapport: ‘Sociale Staat van Nederland 2011’.

Lees verder…

Majesteitsschennis in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , ,
29 november 2011

De recentelijke veroordeling van een 61-jarige grootvader heeft de twee veel gebruikte wetten over majesteitsschennis weer teruggebracht in de nationale en internationale schijnwerpers.

Lees verder…

Kort nieuws uit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
29 november 2011

Souvenirs en andere waardevolle voorwerpen ter waarde van een half miljoen baht die tijdens de overstromingen waren gestolen uit de Ayutthaya Elephant Kraal, zijn door de politie achterhaald. Ze werden gevonden in een woning in Phra Nakhon Si Ayutthaya. De eigenaar van de woning ontkende ze gestolen te hebben; ze waren komen aandrijven volgens hem.

Lees verder…

De hoofdstad van Thailand is weer goed bereisbaar. De overstromingen waarmee delen van Bangkok en omgeving de laatste weken te kampen hadden, zijn teruggedrongen en alle belangrijke toeristische attracties zijn begaanbaar. Het reisadvies naar Bangkok werd vorige week door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in positieve zin bijgesteld.

Lees verder…

De 130 historische sites in Ayutthaya hebben eeuwen van overstromingen overleefd, maar de overstromingen van dit jaar zouden voor een aantal tempels wel eens fataal kunnen zijn.

Lees verder…

Kaars in de regen

28 november 2011

Over het groeiende probleem van ongewenste tienerzwangerschappen in Thailand.

Lees verder…

In de big bag barrier (een vloedwal met zandzakken van 2,5 ton) langs de Vibhavadi-Rangsitweg is een gat van 30 meter gemaakt. Het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, besloot tot deze actie onder druk van bewoners die ten noorden van de wal wonen. Eerder hadden zij de Vibhavadi-Rangsitweg geblokkeerd en zandzakken verwijderd.

Lees verder…

Standplaats Bangkok: Starfucks

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Column
Tags: ,
27 november 2011

Omdat we nog steeds geen internet hebben in ons appartement, de technicus schijnt te zijn weggespoeld, ben ik dagelijks genoodzaakt om naar de door mij intens gehate “shoppingmall” Central Pin Klao te wandelen en on-line te gaan in een etablishement met wi-fi.

Lees verder…

De geplande grootscheepse face-lift van het oude vliegveld Don Mueang is afhankelijk van de zekerheid dat het vliegveld nooit meer een overstroming meemaakt, zoals nu al een maand.

Lees verder…

Zware regenval in het Zuid-Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
27 november 2011

Zware regenval, hoge golven en een felle wind teisterden vrijdag verschillende gebieden in het Zuiden. In Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani, Phattalung, Yala en Narathiwat liepen talloze districten onder water. In Yala zijn twee personen om het leven gekomen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website