De 130 historische sites in Ayutthaya hebben eeuwen van overstromingen overleefd, maar de overstromingen van dit jaar zouden voor een aantal tempels wel eens fataal kunnen zijn.

Schade is vooral veroorzaakt doordat ze te snel onder water liepen en in een aantal gevallen te snel zijn drooggegevallen.

Het zwakke punt van de tempels is het ontbreken van een fundering. Wanneer de grond doorweekt raakt, gaan de muren wijken. Een ongelijke verdeling van het gewicht vergroot het aantal drukpunten.

Verzwakking van de structuren kan worden voorkomen door het water langzaam te laten wegstromen, maar overijverige functionarissen hebben dit jaar te snel water weggepompt.

Als voorzorgsmaatregel is besloten de twee meter water die Wat Chaiwattanaram, een belangrijke toeristische trekpleister, omringt langzaam weg te pompen.

De city van Ayutthaya verwierf in 1991 de Unesco-status werelderfgoed. De betrokken overheidsdiensten zijn het erover eens dat Ayutthaya in de toekomst beter beschermd moet worden voor overstromingen. Deze week komt een groep experts bijeen om de verschillende opties te bespreken. Daarbij kunnen lessen uit het verleden worden getrokken. Toen Ayutthaya gebouwd werd, had het een stelsel van hoge muren en kanalen om het water binnen de stadsgrenzen onder controle te houden.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website