Kort nieuws uit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
29 november 2011

Diefstal Souvenirs en andere waardevolle voorwerpen ter waarde van een half miljoen baht die tijdens de overstromingen waren gestolen uit de Ayutthaya Elephant Kraal, zijn door de politie achterhaald. Ze werden gevonden in een woning in Phra Nakhon Si Ayutthaya. De eigenaar van de woning ontkende ze gestolen te hebben; ze waren komen aandrijven volgens hem.

Doodslag Een constructiewerker wordt ervan verdacht zijn 2 jaar oude stiefzoon te hebben doodgeslagen. Zijn echtgenote deed aangifte en vertelde dat hij geprobeerd had het lichaam te verbranden om zijn misdaad geheim te houden. De jongen was bewusteloos gevonden in haar kamer. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden. Volgens buren sloeg de stiefvader de jongen wel vaker. De politie heeft de man nog niet aangehouden.

Restauratie De Fine Arts Department treft voorbereiding voor de restauratie van de 113 historische plaatsen in het Noorden, Noordoosten en de Central Plains, die door de overstromingen zijn beschadigd. De dienst gaat de toestand van de grond waarop de (ongefundeerde) oude tempels staan, onderzoeken en zal zich concentreren op het versterken van de structurele kracht van de tempels zodat ze in de toekomst bestand zijn tegen overstromingen. De herstelwerkzaamheden kosten vermoedelijk 1,4 miljard baht.

Thaksin Een roodhemdleider in Udon Thani gaat een campagne houden om 200.000 handtekeningen te verzamelen zodat hij een wetsontwerp kan indienen dat voorziet in amnestie voor oud-premier Thaksin. Zondag leidde hij een groep van 400 roodhemden die hun steun betuigden aan de regering, die op dat moment verwikkeld was in een zogeheten censure debate in het parlement. De roodhemdvoorman denkt de handtekeningen binnen enkele dagen te kunnen verzamelen.

Militanten De zeven leden van de Runda Kumpulan Kecil, een militante afscheidingsbeweging in het Zuiden van Thailand, die er volgens omwonenden zouden wonen, waren verdwenen, maar veiligheidstroepen vonden bij een inval in een huis in een rubberplantage in Narathiwat wel een M16 en aantal Russische AK-47 geweren.

Zelfmoord Een Britse duikinstructrice (39) heeft zich gisteren voor haar bungalowkamer op het eiland Phi Phi opgehangen. De vrouw werkte al zes jaar voor een duikbedrijf.

Tweemaal Een 70-jarige man was zaterdag tweemaal achter elkaar verwikkeld in een verkeersongeluk op de Asian Highway, de tweede maal met dodelijke afloop. Eerst werd hij geraakt door een pick-up truck. Na behandeling in het ziekenhuis ging hij terug om zijn beschadigde motorfiets op te halen. Daarmee reed hij op de plaats van het ongeluk tegen de achterkant van een vrachtwagen, die langs de kant van de weg stond geparkeerd.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website