De hoofdstad van vakantieland Thailand is weer goed bereisbaar.

De overstromingen waarmee delen van Bangkok en omgeving de laatste weken te kampen hadden, zijn teruggedrongen en alle belangrijke toeristische attracties zijn begaanbaar. Het reisadvies naar Bangkok werd vorige week door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in positieve zin bijgesteld.

Toeristische attracties

De toeristische highlights van Bangkok, zoals de bekende backpackerstreet Khao San Road, het Koninklijk Paleis en China Town zijn normaal toegankelijk en onbeperkt te bezoeken. Dat geldt ook voor de bekende winkelcentra Siam Square, MBK, Siam Paragon en Central World. De veerdiensten op de Chao Praya rivier zullen naar verwachting deze week geleidelijk worden hervat.

Vanuit het centrum van Bangkok zijn de autowegen van en naar het internationale vliegveld en naar het zuidoosten (naar de badplaatsen Pattaya, Rayong en Chanthaburi) normaal toegankelijk. Ook de overige toeristenplaatsen in Thailand zijn, een uitzondering daargelaten, goed bereikbaar.

Rondreizen

Door reisorganisaties aangeboden rondreizen door Thailand, die in de afgelopen tijd veelal aangepast werden uitgevoerd, kennen grotendeels hun normale schema. Waar de terugval in boekingen gedurende de periode van overstromingen gelukkig beperkt was, verwachten zowel reisorganisaties als het Thais Verkeersbureau op korte termijn een groeiende vraag naar Thailand-reizen.

Het Thais Verkeersbureau laat weten dat reizigers en touroperators flexibel en creatief zijn omgegaan met de situatie. Zeker nu het reisadvies voor Bangkok geen beperkingen mee kent, verwachten het Verkeersbureau de komende weken een ‘inhaalslag’ voor boekingen voor de maanden december, januari en februari. Consumenten boeken steeds vaker later, hetgeen een geluk bij een ongeluk is, en als het even iets kouder wordt dan groeit bovendien de behoefte aan een warm klimaat tegen een betaalbare prijs.

Uitbreiding vliegaanbod Thailand

Dat vakantieland Thailand ongekend populair werd nog eens onderstreept door de aankondiging van ArkeFly om met ingang van juni volgend jaar twee maal per week vluchten te gaan uitvoeren van Amsterdam naar Bangkok en Phuket (ArkeFly gaat volgend jaar zomer op Thailand vliegen). Met het direct bedienen van het grootste Thaise vakantie-eiland is de maatschappij de enige in Nederland. KLM en China Airlines onderhouden dagelijkse directe vluchten naar Bangkok, terwijl EVA Air drie maal peer week deze verbinding onderhoudt.

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Bangkok weer prima bereikbaar voor toeristen!”

 1. Robert zegt op

  Wat is dit nou weer? Bangkok is WEER prima bereikbaar? Dat is dus niet anders geweest. Daarnaast zijn er ook geen enkele problemen geweest voor 99% van de toeristische plekken die hier genoemd worden. De autowegen van en naar het internationale vlegveld en het zuidoosten hebben ook geen enkele invloed van de overstromingen gehad, maar goed te weten dat ze nog steeds open zijn. Ironisch genoeg wordt er geen enkele melding gemaakt van de huidige situatie wegen en spoorwegen tussen het noorden en Bangkok; daar zijn namelijk wel wat problemen geweest.

  • iwan zegt op

   Ik ben het helemaal met je eens, je zou bijna verwachten dat men bij “Thailandblog” wel beter weet.

  • @ Robert, persbericht van het Thaise verkeersbureau: http://www.tourpress.nl/nieuws/2/Vervoer/21695/Bangkok-weer-goed-bereisbaar
   Stuur daar ff je opmerkingen naar toe. T.a.v.: Harry Betist, Directeur Thais Verkeersbureau.
   Daar kunnen wij niet tegenop. Als hij het niet weet? Wie dan wel?
   Misschien moet je vragen of hij voortaan eerst even jou belt voordat hij wat schrijft. 😉

   • Robert zegt op

    Tja, als dit bericht specifiek bedoeld is voor die journalisten die onterecht schreven dat half Bangkok/Thailand overstroomd was en speculeerden over de meest rampzalige scenario’s, dan is het misschien wel bewust zo geformuleerd. Zo van ‘het is voorbij jongens, hij kan weer!’ Neemt niet weg dat het een foute suggestie wekt. Ik zal Harry eens aan z’n taas trekken.

    • Flink hard graag! Ik heb een keer een aanvaring met hem gehad, dus ik wil wel helpen trekken 😉

     • Hans Bos (redactie) zegt op

      Dan zal ik helpen duwen….

     • ReneThai zegt op

      Khun Peter schreef : Flink hard graag! Ik heb een keer een aanvaring met hem gehad, dus ik wil wel helpen trekken

      Dat je een aanvaring met Harry Betist hebt gehad kan ik wel begrijpen , hij was immers jaren geleden een van de bobo’s van de Stena Line Hoek van Holland Harwich.
      Ik heb hem onlangs gemailed over een “veiling” op de site van het Thais Verkeersburo , ik wacht nog steeds op antwoord.

      Dat Bangkok weer prima bereikbaar is voor toeristen is fijn , en dat was het al ,maar wel afhankelijk hoe je er naartoe ging , er moet geld binnenkomen en de TAT doet er alles aan om het zo rooskleurig te maken .

      Helaas wordt er meer aan de toeristen inkomsten gedacht dan aan vele mensen rondom Bangkok waarvan de huizen nog steeds onder water staan .

      • nok zegt op

       Niet alleen de huizen onder water maar de straten lijken wel een oorlogsgebied. Ben er doorheen gereden (door het water) en het is echt triest om te zien dat ze alles kwijt zijn.

       De straten zijn deels droog (de verhoogde tenminste en daar wonen ze in tentjes op de highways) maar de smurrie op de weg is er nog. De droge smurrie hangt nu in de lucht te zweven en is niet fris om in te ademen, zeker niet voor een toerist die niets gewend is.

       Het kraanwater bevat nu extra chloor wat ook niet gezond is maar beter dan verontreinigd. Met de ziektes valt het wel mee (ik hoor er niets over) maar het lijkt mij nog niet verstandig om de vele toeristen te laten komen. Het verkeer begint langzaam-aan weer op gang te komen maar de personele bezetting bij veel bedrijven/instellingen is nog niet zoals vanouds.

       Mensen maken massaal de straten/huizen schoon met veel zeep en chemicalien en die zullen uiteindelijk allemaal in de zee (bij PAttaya) belanden. Om daar nu je strandvakantie heen te plannen lijkt me ook niet raadzaam.

       Langs de wegen liggen enorme bergen meubilair en afval te rotten, dode honden in het water of langs de weg, andere honden die ervan eten….toch niet echt iets waar een toerist van droomt lijkt me.

       Je kunt vakantie komen vieren maar als je dan weet dat vele mensen de wanhoop nabij zijn en alles verloren zijn dan geeft dat toch een nare smaak.

       • KrungThep zegt op

        Beste Nok,

        Allereerst is het natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen die met deze ernstige wateroverlast te kampen hebben en hebben gehad en al hun hebben en houden zijn kwijtgeraakt, laat dat duidelijk zijn.

        Maar daarnaast zijn de getroffen gebieden niet de toeristische gebieden. Sukhumvit, Silom, Siam Square, Khaosan, het is daar life as usual en voor de toerist, op wat zandzakken als voorzorgsmaatregelen na, niks te merken.
        Ik heb meerdere Thaise vrienden en kennissen die in een van de getroffen gebieden wonen, werken zelf in de reiswereld of verdienen op een andere manier geld aan het toerisme. Denk je dat wegblijven van toeristen nu dan maar de oplossing is ? De Thai (en dan heb ik het niet over de TAT) zien toeristen graag komen, ook nu, en dat is niet anders dan bijvoorbeeld vlak na de crackdown in het centrum van vorig jaar.
        En werden toeristen ook na de allesverwoestende tsunami niet opgeroepen allemaal weer snel naar Thailand te komen om zo weer voor de hoognodige inkomsten te zorgen ?

        En tsja, een strandvakantie naar Pattaya plannen zou ik sowieso niet doen, genoeg strandbestemmingen die veel leuker zijn, maar dat is mijn mening.

        • nok zegt op

         Voor de economie is het beter als de touristen gelijk massaal weer zouden komen natuurlijk. Maar die toeristen worden al ziek van de airco! of bacterien in het water dat via fans over de terrassen wordt verneveld. Met toeristen bedoel ik ook bejaarden, baby;s en alles wat je in het vliegtuig hebt zien zitten toen je hierheen vloog.

         Die stofwolken die nu in Bkk hangen dwarrelen ook in het eten, drinken, blijft aan auto;s en taxi’s hangen en komt dus overal. Het is het slib van de rivier die zo;n beetje alles heeft overspoeld en heeft laten rotten. Ook de uitwerpselen van de bevolking zit hier in dus ook van de zieken.

         Die zandzakken blijven lang nat en stinken, zit dus nog steeds vol met rivierwater inclusief alle bacterien en ziekten. Mocht er een epidemie uitbreken dan zijn de rapen gaar en zullen de toeristen (die totaal geen weerstand hebben) er zeker door gevat worden. Dan krijgt Thailand zeker een klap te verwerken die jaren kan duren.

   • KrungThep zegt op

    Makkelijk om te zeggen dat Robert zijn opmerkingen maar naar Harry Betist moet sturen. Jullie als Thailandblog zijnde nemen dit bericht toch zo over ?? Nemen jullie gewoon klakkeloos aan dat alles wat dhr. Betist zegt maar correct is ?

    Ach ja, de NL media…..een paar weken geleden las ik ergens een kop ‘Bangkok staat onder water’. Hele centrum is al die tijd droog geweest, life as usual. Ook in het deel van Ladkrabang waar ik woon, is al die tijd (gelukkig) niks aan de hand geweest.

    • @ Krung Thep, ja we nemen persberichten over. We hebben immers geen redactie van tien man die alles kan checken en verifiëren alvorens te plaatsen. Heb jij nog tijd over?

     • Robert zegt op

      Kom Peter, da’s een beetje flauw. Alsof jullie niet weten dat Bangkok goed bereikbaar is geweest al die tijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website