Premier Yingluck heeft nog steeds de sterke steun van haar kiezers ondanks de golf van kritiek op het geklungel van de regering bij het bestrijden van de overstromingen.

Dit concluderen politieke analisten na afloop van het censure debate zondag en maandag in het parlement. Minister Pracha Promnok (Justitie), directeur van het veel bekritiseerde Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, overleefde probleemloos een motie van wantrouwen, ingediend door oppositiepartij Democraten, dankzij de ruime meerderheid waarover de regeringspartijen beschikken.

De meest merkwaardige beschuldiging uitten parlementsleden van regeringspartij Pheu Thai: de overstromingen waren deel van een samenzwering van de vorige, door de Democraten geleide regering om de stabiliteit van de huidige regering te ondermijnen.

Maar de bevolking mag dan nog als één man achter Yingluck en de haren staan, dat wil niet zeggen dat de toekomst rooskleurig is, stelt Bangkok Post in een analyse. Het vertrouwen van buitenlandse investeerders is geschokt. Ze dreigen hun productie naar andere landen te verplaatsen omdat ze bang zijn dat het land volgend jaar weer door overstromingen wordt getroffen zolang de regering niet in staat is ernst te maken met het beheersen ervan. Verzekeringsmaatschappijen hebben al laten doorschemeren dat de polissen worden herzien en de premies omhoog gaan.

Verder vormt Thailand een politiek risico vanwege de kwestie Thaksin. Analisten zeggen dat Thaksin, die feitelijk aan de touwtjes trekt bij Pheu Thai, terug wil keren naar Thailand om de leiding van het land over te nemen. Een spannend moment dient zich aan in mei wanneer de politieke ban eindigt voor 111 voormalige Thai Rak Thai-politici.

www.dickvanderlugt.nl

4 reacties op “Premier Yingluck zit nog stevig in het zadel”

 1. Heijdemann zegt op

  Mijn broer die plastisch chirurg is, zegt dat zij door een hele goede chirurg is geholpen.

 2. Chang Noi zegt op

  Ze mag dan nog wel stevig in het zadel zitten, de vraag is alleen welke zadel?

  Chang Noi

 3. Marcel zegt op

  Was ook wel te verwachten dat vertrouwen buitenlandse investeerders af zou nemen na het geklungel en wanbeleid bij de overstromingen.

  Ook de terughoudendheid m.b.t. nieuwe investeringen is geen verrassing. Dit werd al door vele economen voorspeld aangezien het vertrouwen in Thaksin zeer laag is. En eerlijk is eerlijk ze functioneert toch als zijnde marionet van haar grote broer.

 4. Dick C. zegt op

  Na de wateroverlast, de overstomingen die toch een bijzonder grote impact hebben op Thailand, en dit op allerlei gebied, Nu de diverse stromingen in politiek opzicht, die munt proberen te slaan uit o.a. de voorbije catastrofe.
  De Belg heeft misschien maandag een nieuwe regering, Europa straks geen Euro meer, maar wat is de economische en politieke toekomst voor Thailand? Er schrijven hier voldoende experts, die hierover misschien een, vrijblijvende, analyse kunnen schrijven?
  Zou mijn blik op Thailand kunnen verruimen, in welk opzicht dan ook.
  Dick C.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website