De geplande grootscheepse face-lift van het oude vliegveld Don Mueang is afhankelijk van de zekerheid dat het vliegveld nooit meer een overstroming meemaakt, zoals nu al een maand.

Don Mueang zou dan een soortgelijk bescherming tegen overstromingen moeten krijgen als Suvarnabhumi (dijk om het hele vliegveld, waterreservoirs en waterpompen). Het is aan de regering of ze het geld daarvoor over heeft, zegt Airports of Thailand, de beheerder van Don Mueang.

Van de zogeheten tweede fase van Don Mueang’s face-lift is alleen nog een terminal voor privéjets gerealiseerd, maar die is door het water verwoest. De andere plannen liggen nog op de tekentafel, zoals een reparatiecentrum, opslag van vliegtuigonderdelen, showrooms met geïmporteerde auto’s en een logistiek centrum. Al die plannen zullen miljarden baht kosten.

Op dit moment staat het water 50 cm hoog op het vliegveld. Met wegpompen wordt gewacht, want dat zou ten koste van de omwonenden gaan. Nadat het water is weggepompt, wordt begonnen met herstel van de run- en taxiway aan de oostkant, de verlichting, het krachtstroomnetwerk en de navigatie hulpmiddelen. De tweede stap bestaat uit het herstel van de voormalige internationale terminal 1 en het hoofdkantoor van Airports of Thailand aan de andere kant van het vliegveld. Het kabinet heeft al 489 miljoen baht ter ter beschikking gesteld voor de eerste stap, AoT financiert de tweede stap voor 445 miljoen baht. Hopelijk komt het vliegveld 120 dagen nadat het water weg is, volledig in bedrijf. De oostelijk runway kan vermoedelijk al eind januari in gebruik worden genomen.

[Reparatie van de westelijke runway wordt in het bericht bij de face-lift genoemd, niet bij de herstelwerkzaamheden. In eerdere berichten was wel sprake van herstel van deze runway.]

www.dickvanderlugt.nl

5 reacties op “Face-lift Don Mueang hangt aan zijden draadje”

 1. Hansy zegt op

  Ik weet niet, hoeveel vliegtuigen er nog staan, en van welke maatschappijen.
  Maar op foto’s verschillende tot aan hun buik in het water zien staan.

  Onbegrijpelijk dat deze niet tijdig zijn overgebracht naar andere luchthavens.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Ja, die landingsgestellen kunnen zo op de schroothoop, en als het water de bagageruimten heeft bereikt kan het hele toestel naar de sloop, want dan zit het water overal in de dubbele wand en zo.

  • dick van der lugt zegt op

   Volgens eerdere berichten zouden dit afgeschreven en deels ontmantelde toestellen zijn.

   • cor jansen zegt op

    de laatste keer dat ik hier was, waren het al sloop
    toestellen van PUCKET air, zonder motoren,
    deze zijn allang niet van de plaats geweest

    gr cor jansen

    • Hansy zegt op

     Er staat toch meer dan slooptoestellen van Phuket air.
     Zie http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-15451961

     Ook wat toestellen van one-two-go staan er (oude MD-82)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website