Nieuws uit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
27 november 2011

De Bangkok Mass Transit Authority, het gemeentelijk openbaarvervoerbedrijf, hervat zijn busdiensten op de Phahon Yothinweg en de Vibhavadi-Rangsitweg, zowel met de gewone als air-conditioned bussen 29, 26, 555, 510 en 26.

– Een Nigeriaan is donderdagavond bij een inval door de politie in zijn appartement in On Nut (Bangkok) gearresteerd. Hij was in het bezit van 1,5 kilo cocaïne ter waarde van 3 miljoen baht. Zijn arrestatie volgde op de arrestatie van twee andere Nigerianen in een restaurant, die in het bezit waren van marijuana. De Nigeriaan woonde al 2 jaar in Thailand zonder geldig visum. Hij zei de coke te betrekken van een Boliviaan.

– De eerste mobiele kabinetsvergadering vindt volgende maand in Khon Kaen plaats. Khon Kaen is eerder getroffen door overstromingen, maar de problemen zijn er inmiddels overwonnen. Het kabinet gaat het stelsel van dijken bekijken dat wellicht model kan staan voor andere provincies.

– Een voormalige gouverneur van Nong Khai hoeft niet 3 jaar de cel in dankzij hoger beroep in een corruptiezaak uit 1998. De man, inmiddels 71, kreeg het voordeel van de twijfel van de Supreme Court. Hij zou een ondergeschikte hebben gevraagd 2,4 miljoen baht te betalen in ruil voor promotie. Een andere beschuldigde in deze zaak heeft anderhalf jaar in de cel gezeten.

– Het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, verzamelt zandzakken op plaatsen waar ze niet meer nodig zijn zodat ze elders kunnen worden gebruikt.

– Het ministerie van Landbouw vraagt de regering om 9 miljard baht om gedupeerde boeren te helpen. Het bedrag is bestemd voor boeren in het Zuiden die in mei door grondverschuivingen werden getroffen en voor boeren die het slachtoffer zijn van de huidige overstromingen. Meer dan 1 miljoen boeren hebben dit jaar schade geleden. Boeren die ingeschreven staan bij agricultural offices komen in aanmerking voor compensatie. De hoogte wordt vastgesteld door commissies op dorps-, districts- en provinciaal niveau. De compensatie voor een vernield rijstveld bedraagt maximaal 2.222 baht per rai voor de eerste 5 rai en de helft daarboven.

– Het leger is in zijn nopjes. Volgens een peiling van Bangkok University onder 1.087 respondenten is 98,3 procent tevreden met de rol van de soldaten tijdens de overstromingen. De premier scoort 67,7 procent, het Froc 64,3 procent en lokale politici 51,8 procent. Een ruime meerderheid van de respondenten (72,6 procent) schrijft de overstromingen toe aan de excessieve regenval en 58 procent beschouwt de crisis als het resultaat van mismanagement door de autoriteiten; 55,6 procent meent dat het irrigatiestelsel van het land niet opgewassen is tegen een grote natuurramp. De peiling is een belangrijke opsteker voor het leger. Met name de legerleiding wordt door regeringspartij Pheu Thai gewantrouwd vanwege haar rol tijdens de militaire coup in 2006 en de roodhemdrellen vorig jaar. Een wetswijziging is gepland om de minister van Defensie meer invloed op de benoemingen te geven.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Nieuws uit Thailand”

 1. Caro zegt op

  Die enquete zullen ze zelf wel ingevuld hebben. Verreweg de meeste mensen die ik spreek,Thai en Farang, vinden dat de overheid, ying luck en de froc er een zooitje van hebben gemaakt. Ook vinden velen dat deze ramp grotendeels door mensen is veroorzaakt en verergerd.
  Zie dammen en sluizen , open dicht. Zie big bags. Zie de elkaar tegensprekende berichtgeving. Zie de mismanagement industrie terreinen en in het noorden van bangkok. Zie donmuang, nog steeds onder water. Leugens en bedrog, en mooie dingen laten zien naar buiten toe, om investeerders en toeristen niet te veel af te schrikken.

  Geloof niets van wat zgn enquetes en overheden politici propageren.

  Ons huis en district staat nog steeds, na zeven weken, onder water. Om het centrum tesparen. Daar hoor je niets over. Daarzouden ze eens de bevolking moetenenquetteren, en niet in het droge centrum van Bangkok, waar ze er niets van gemerkt hebben.
  N


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website