Omdat hij niet mocht meedoen aan het censure debate zondag in het parlement heeft het kleurrijke parlementslid Chuvit Kamolvisit, leider van Rak Thailand (4 zetels) en ex-eigenaar van een aantal massagesalons, maar een persconferentie gegeven.

Hij liet een video zien met zo’n 300 tot 400 zakken met noodproviand die waren afgeleverd bij het huis van een canvasser (stemmenwerver) van ‘een zeker partij’ in Lam Luk Ka (Pathum Thani).

Chuvit zei tijdens zijn bezoeken aan overstroomde gebieden te hebben ontdekt dat veel bewoners nooit iets hadden ontvangen. Hij beweerde ook dat partijgenoten van de canvasser drinkwater uit de zakken hadden gehaald – waar toen een groot gebrek aan was – om dat te mixen met alcohol en te consumeren.

Chuvit had geen toestemming gekregen van Jurin Laksanavisit, chief whip van de oppositie, om deel te nemen aan het debat, dat was aangevraagd door de Democratische partij. Doelwit van de Democraten was Froc-directeur en minister van Justitie Pracha Promnok. Ze verweten hem corruptie (bij de samenstelling van de hulppakketten), slecht management van de overstromingen en overtreding van enkele wetten. Ook enkele Pheu Thai-parlementsleden kregen er van langs omdat ze zich met het werk van het Froc hadden bemoeid. Meer dan verbaal geweld leverde het debat niet op. Vandaag komt een motie van wantrouwen tegen Pracha in stemming, die gezien de ruime meerderheid waarover de regering beschikt volkomen kansloos is.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website