Zware regenval in het Zuid-Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
27 november 2011

Zware regenval, hoge golven en een felle wind teisterden vrijdag verschillende gebieden in het Zuiden.

In Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani, Phattalung, Yala en Narathiwat liepen talloze districten onder water. In Yala zijn twee personen om het leven gekomen.

Golven van zo’n 4 meter beukten op twee vissersdorpen in Nakhon Si Thammarat. De bewoners vluchtten naar hoger geleden grond; enkele huizen werden vernield. Uit veiligheidsoverwegingen is de elektriciteit afgesloten en in sommige gebieden ook de drinkwatertoevoer omdat leidingen waren beschadigd.

In Yala traden de rivieren Pattani en Sai Buri buiten hun oevers na dagen van zware regenval. Rubberplantages en boomgaarden liepen onder water.

In Songkhla waren bewoners die aan de kust van de Golf van Thailand wonen, gedwongen te evacueren vanwege de hoge golven. Van één gezin werd het huis door golven van 3 meter met de grond gelijkgemaakt. De bewoners zeiden in 10 jaar nooit zulke hoge golven te hebben gezien.

In Narathiwat bereikte het water in drie districten een hoogte van 1,8 tot 2 meter. In Patthalung daarentegen begon het water vrijdag iets te zakken.

De Meteorological Department heeft de mensen die aan de zuidoost kust wonen, gewaarschuwd voor hoge golven vandaag. Vanaf Surat Thani zuidwaarts worden onweersbuien en zware regenval voorspeld.

www.dickvanderlugt.nl

8 reacties op “Zware regenval in het Zuid-Thailand”

 1. Wajang zegt op

  Hallo luitjes van deze geweldige site.

  Kan iemand mij vertellen hoe de toestand in Phuket is, ik vlieg nl. over 1.5 week die kant op. En ik lees net hier dat het weer dramatisch is. Nu weet ik dat Thailand groot is, maar het breidt zich nu wel erg uit.. En als ik dan lees golven van 3 meter, komt bij mij toch weer de tsunamie naar boven die ik god zij dank kan na vertellen……….

 2. rene zegt op

  Dat is ook zo’n jaarlijks terugkerend fenomeen en daar wordt ook nooit iets aan gedaan. Dat belooft voor de planning van de verdediging tegen de overige waterproblemen

 3. riekie zegt op

  kun je niet tegen vechten.
  dit is de natuur die zijn werk doet
  op samui wel nu en dan hevige regenbuien
  maar meestal droog tot nu toe

 4. Willem van Doorn zegt op

  Ik ben op Koh Chang. dat ligt oostelijk in de Golf van Thailand. Het bijzondere aan het weer is misschien dat het nog mooier is (zonniger bij een schier onbewolkte hemel) dan in deze tijd van het jaar toch al is. Alleen er staat een goed deel van de dag en soms de hele dag een oostelijke en hier als vrij hard ervaren wind. Dat al dagen en dagen, terwijl normaal er een flauw windje uit hetzuidwesten waait. De wolken die zich in de loop van de middag laten zien, (onschuldige?) schaapjes, drijven dus van oost naar west. Dat kan verklaren dat de golven aan de westkant van de Golf van Thailand hoog zijn. De zon ging ook vandaag weer in zijn blootje onder. Dat er ergens achter de horizon er een zware bewolking hangt, daar zien we hier op Koh Chang niets van, maar ja de Golf is honderden kilometers breed, richten het zuiden (of vrijwel et zuiden) tenminste wel.

 5. Helga Dekkers zegt op

  Hoe is de situatie momenteel in het tentenkamp Elephants Hill in Surat Tani en Phuket, Krabi en Koh Phi Phi? Ik ga er binnenkort heen met kind van 6 jaar en je begrijpt dat ik juist daarom wat voorzichter ben.

  • dick van der lugt zegt op

   Ik heb er de laatste tijd niets over gelezen in Bangkok Post. Stuur een mailtje naar Khun Peter van de blog. Misschien weet die een nuttige website met info over het weer in Thailand.

   • Wajang zegt op

    Het weer in phuket is momenteel redelijk goed, nu heeft het wat geregent zo rond een uurtje of half 5, dus na een heerlijk dagje strand was dat wel ff lekker. Ben hier nu pas een week en het is pas de tweede keer dus al met al best te doen. Fijne vakantie Helga!!!

 6. Cornelis van Kampen zegt op

  Ga nou niet over Koh Chang praten. We hebben het over het zuiden ( ongeveer 800 Km
  zuiderlijk). Het is bijna hetzelfde als Amsterdam met zuid Frankrijk vergelijken.
  Het weer in het zuiden is gewoon de laatste jaren zwaar waardeloos.
  Voor zon moet je in de maanden december,januari,februari toch ergens in de provincie
  Conburi zijn of Chiang Mai en anders het noord oosten van Thailand.
  De familie van mijn vrouw woont in de omgeving van Nakhon Si Thammarat.
  Elk jaar oud en nieuw daar vieren. De laatste 3 jaar is dat letterlijk in het water gevallen.
  We gaan dit jaar weer, maar ik ben er niet gerust op.
  Cor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website