Drama in de maak aan de Thai-Birmese grens

Door Lung Jan
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , , ,
31 maart 2021

Vrijwel meteen na de militaire coup in Birma/Myanmar, waarschuwde ik voor een mogelijk nieuw drama aan de Thai-Birmese grens. En ik vrees dat ik erg binnenkort gelijk zal krijgen.

Lees verder…

Na een eerdere vraag gesteld te hebben met betrekking tot het legaliseren van een Thais document mijn ervaring van vorige week.

Lees verder…

Op jouw advies ga ik aan de slag met de Non-Immigrant Visa O (others). Nu vertelde jij dat na de 90 dagen kan je het eventueel verlengen met 1 jaar. Krijg je dit jaar in een keer of moet je toch tijdens dit extra jaar elke 90 dagen melden?

Lees verder…

Het toestaan van een zogenaamde COVID-19 verlenging werd opnieuw verlengd tot 29 mei. Dit wil zeggen dat immigratieofficieren een verlenging van de verblijfsperiode mogen toestaan van 60 dagen i.p.v. 30 dagen. In principe wil dit zeggen dat je dan zou kunnen blijven tot 27 juli.  Prijs is dezelfde d.w.z. 1900 Baht per verlenging.

Lees verder…

De teloorgang van het dorpsboeddhisme

Door Tino Kuis
Geplaatst in Achtergrond, Boeddhisme
Tags: ,
31 maart 2021

Tino Kuis beschrijft hoe de praktijk van het boeddhisme veranderde in de eerste vijftig jaren van de 20e eeuw. Deze veranderingen gingen gelijk op met de pogingen van Bangkok zijn gezag over heel Thailand uit te breiden.

Lees verder…

Ik verblijf terug 1 jaar in Thailand. Moet zelfde bewijsjes voorleggen. En iedere 3 maanden naar immigratie gaan. Wat gewijzigd is in Udon Thani. Ben gehuwd heb eigendomsbewijs huis. Moet niet enkel bankbewijs voorleggen maar ook mijn pensioen En vanaf juni gehuwd 800.000 in bank.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 077/21: Waar de 90 dagen melding maken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
31 maart 2021

De 90 dagen melding, moet dat bij je eigen lokale Immigration kantoor of kan dat bij elke andere? Wij wonen in Cha-am, dus Phetchaburi. Maar Hua Hin is dichter bij. Kan ik naar Hua Hin of moet ik naar Ta Yang?

Lees verder…

Er zijn vele vereisten waar je momenteel aan moet voldoen om Thailand binnen te mogen, Certificate of entry, ASQ-hotel boekingsbewijs, Fit For Travel-document, vliegticket en negatief getest zijn 72 uur voor vertrek. Maar wat ik niet meer terug vind is de reisverzekering met dekking tot 100.000$. Is deze nog een verplicht?

Lees verder…

Heb hier (Doi Saket – Chiang Mai) een gezamenlijke rekening bij de Krung Thai Bank en één alleen op mijn eigen naam. Met diegene die alleen op mijn naam staat kan ik ook internetbankieren. Echter met de rekening die op beider naam staat (beide de Nederlandse nationaliteit) is het niet mogelijk, althans dat zegt men bij KTB, om te kunnen internetbankieren.

Lees verder…

Het gaat niet goed in het Myanmar, het buurland van Thailand, waar een militaire junta na de staatsgreep van 1 februari met harde hand optreedt tegen protesterende burgers. Dagelijks verschijnen er in de pers en op sociale mediaberichten over de demonstraties aldaar en de reeds vele doden, die het heeft opgeleverd tot nu toe.

Lees verder…

Voorheen dronk ik in Thailand altijd het gefilterde water die in de allerlei maten te koop zijn. Het is veilig om te drinken maar het nadeel is dat het ‘dood’ water geworden is.

Lees verder…

De toerismesector wil dat Bangkok ook wordt opgenomen in het ‘Sandbox plan’ die Phuket gaat uitvoeren. Volgens dat inmiddels door de regering goedgekeurde plan, mogen gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine verplichting vanaf 1 juli naar Phuket. 

Lees verder…

De budgetmaatschappij Thai AirAsia gaat vanaf vrijdag 2 april 2021 vluchten aanbieden van Hua Hin naar Udon Thani en Chiang Mai. 

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 076/21 : Non-immigrant O – Verlengen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 maart 2021

Ik ga in de toekomst mijn visum O laten verlengen voor 1 jaar. Om deze verlenging te verkrijgen ga ik over tot de maandelijkse storting
maar ik kan helaas geen geheel jaar in Thailand verblijven, maximaal 10 maanden. Ik wil ook dit 1 jaar visum niet laten verlengen.

Lees verder…

Zo maar een straat in de Isaan

Door Ghostwriter
Geplaatst in Isaan
Tags: ,
30 maart 2021

Op mijn laatste vakantie kwam ik ergens op straat in de Isaan in gesprek met een Thaise vrouw die alleen thuis was met haar twee kinderen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website