Voorheen dronk ik in Thailand altijd het gefilterde water die in de allerlei maten te koop zijn. Het is veilig om te drinken maar het nadeel is dat het ‘dood’ water geworden is.

Een vriend van mij serveerde mij een koel glas Mineré bronwater en vertelde enthousiast over de gezonde mineralen zoals onder andere Sodium, Magnesium, Zink en Potassium die daarin aanwezig zijn.

Rondgeneusd bij Big C en Tesco maakt het volgens mij niet uit welk merk ik neem en pak gewoon wat op dat moment in de aanbieding is. Dan komt ge prijs omgerekend op 10 Bath per liter.

Ik blijf nu trouw bronwater drinken omdat ik vrijwel direct merkte dat ik beter ging plassen. Door mijn gevorderde leeftijd was het de laatste jaren een zuinig pies straaltje en nu tot mijn verrassing zit er meer kracht achter. Niet dat ik nu het mos tussen de stenen eruit plas maar ik ben tevreden met het resultaat.

Ingezonden door Jan S


» Laat een reactie achter


Rating: 3.50/5. From 12 votes.
Please wait...

11 reacties op “Lezersinzending: Beter plassen door het drinken van bronwater”

 1. Beste Jan, als je meer water gaat drinken, ga je ook meer plassen. Ongeacht of het bronwater is of niet. Maar gezien de warmte in Thailand kan wat extra mineralen meestal geen kwaad.

  Sodium is overigens Natrium (zout). Daar moet je wel mee oppassen omdat het juist vocht vasthoud en je bloedruk verhoogt. In Thailand krijg je meestal wel genoeg natrium binnen (vooral vissaus zijn natriumbommen) daar zijn Thai nogal ruim mee.

  Kortom, voldoende water drinken is belangrijk voor je gezondheid en goed voor je nieren en zelf kies ik juist voor normaal water.

 2. PEER zegt op

  Beste JanS,
  Ik hoop dat je ‘n beetje golfer bent, want dán snap je de vergelijking beter.
  Water, dus ook waterhindernissen zitten tussen je oren!!
  Ligt je bal net ervoor, dan mep je ‘m geheid het water in!
  Zo ook met ‘gezond’ water!!
  Ik drink al jaren het auomaten-water. Drink ik weinig dan plas ik ook weinig.
  Maar sinds ik ‘n anderhalve ltr-fles naast m’n bed heb staan, plas ik bijna ‘t glazuur van de tegeltjes!

 3. Bert zegt op

  Ook ik drink al jaren thuis gefilterd water. Schat een 3 liter per dag.
  Heb ook geen last van moeilijk plassen of zo.
  Het feit dat wij zo’n filter thuis hebben is eigenlijk puur luiigheid, want ik heb geen zin om voor iedere dag een liter of 10 water naar huis te sjouwen.

 4. Johnny BG zegt op

  Met water wordt goudgeld verdiend en ze weten het steeds gekker te maken qua onnodige aanvullingen. Water met goud, water met vitamine en voor de liefhebber kunnen de fabrikanten nog wel meer verzinnen. Niets nieuws is het dat gevarieerd eten met voldoende schoon water het werk ook gewoon doet.
  Thuis slepen we niet meer met water vanuit de supermarkt want bij Sprinkle heb je bijna 19 liter voor 67 baht en wordt ook zonder extra kosten thuisbezorgd. https://sprinkle-th.com/en/product_list.php#

 5. ser kokke zegt op

  In al die jaren (10) dat ik in Thailand woon, wordt het drinkwater door de “waterboer” gewoon thuis bezorgd, heb er nooit om gevraagd. Het is er gewoon, tegen een prijs die ik niet ken, dat betekent: laag. Twee kratten in de week.
  Al het andere water komt via de waterleiding, niet drinken! Is voor de was en zo.
  Dan hebben ook nog pompwater (eigen pomp) voor de tuin.
  Ik denk dat dit de normale situatie is in Thailand buiten de grote steden.

 6. Hans+Pronk zegt op

  Jan, het is inderdaad verstandig dat je elke keer een ander merk neemt want “bronwater” zegt helaas niets over de kwaliteit. Het zou best kunnen zijn dat als je veel van een bepaald merk drinkt, dat dat niet goed voor je is. Ik heb een keer de samenstelling opgevraagd; ik kreeg wel antwoord maar dat was helaas nietszeggend.
  En het is inderdaad belangrijk wat je drinkt als je veel drinkt. Zelf drink ik nu de temperatuur dicht bij de veertig komt wel 3-4 liter per dag. Voor de zekerheid wissel ik flessen met omgekeerde osmose-water – bijna zonder mineralen – af met nestle pure life. Nestle is hopelijk wel te vertrouwen met zijn drinkwater. Alleen omgekeerde osmose-water lijkt mij geen goed idee.

  • Rob V. zegt op

   Nestle, waarvan de directeur eens wist te melden dat toegang tot drinkwater geen mensenrecht is, water is een ‘consumptiegoed’ (lees: handel €€€€ ). Google maar op “Nestle water is not a human right”. Jaren later kwam hij daar op terug maar uiteindelijk gaat het om de pegels. Grote bedrijven verdienen leuk aan iets wat ik als een essentieel iets voor alle mensen zie: goedkoop (betaalbaar) toegang tot schoon drinkwater. Daar het in leidingwater in Thailand niet je van het is, is het kopen van grote flessen gefilterd water door de lokale waterboer een goede oplossing. De merken van de grote jongens laat ik bij voorkeur links liggen.

 7. rori zegt op

  Eh hetwelk water je neet de basis is altijd H2). Dit is water.
  Hoe meer je drinkt hoe meer je plast.
  Koffie, Thee, Cola, Bier, Wijn, Whisky tc is ook water met wat meer vaste of andere toevoegingen.

  Voor het grootste deel water geldt dit.
  Afhankelijk waar je het uit de grond haalt heb je meer of minder mineralen zouten en ook gassen.
  Natuurlijk koolzuurhoudend water bestaat. Vooral in vulkanische gebieden.

  Vraag jezelf eens af wat is bronwater?

  Ik maak even 1 konkreet voorbeeld.
  SPA water komt uit SPA. Eh word uit de grond gehaald met pompen en vooral uit de Hoge venen.
  Gebied tussen Verviers Duitse grens, Maas en daarin ligt ook het gehucht Spa met een waterpomp.

  Brabant water Eindhoven pompt grondwater op wat via onderaardse stromen en omdat er een harde tectonische plaat onder ligt OOK uit de Hoge venen afkostig is. Echte globaal een 50 tot 200 jaar geleden als regen neergevallen ter plekke.

  Dus zoek maar eens op bronwater is water uit de grond. Oh wij hebben OOK een bron en verflessen water en leveren aan L-T en andere.

 8. Wim+van+Beveren zegt op

  Ik heb water van de waterboer, geen merk en mix dat al jaren met appelciderazijn en een scheut citroensap om te ontzuren.
  Dat helpt geweldig tegen oudemannen kwaaltjes zoals jicht en artrose en is nog lekker ook.
  Krat met 20 flessen a 920 ml 40 baht
  Grote fles 20 liter 10 baht en thuisbezorgd

 9. endorfun zegt op

  Ik drink zowel in België als in Thailand het kraantjeswater, zonder problemen.Als je gewoon dat water drinkt, krijg je weerstand tegen de lokale bacteriën, en als er eens op een plaats geen water is, dan kan ik het kraantjeswater drinken, en wordt ik er niet ziek van.

  • fred zegt op

   In België is kraantjes water dan ook perfect drinkbaar en moet in niets onderdoen tegenover bronwater. In Thailand is kraantjeswater in principe niet drinkbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website