Melder: Daniel

Ik verblijf terug 1 jaar in Thailand. Moet zelfde bewijsjes voorleggen. En iedere 3 maanden naar immigratie gaan. Wat gewijzigd is in Udon Thani. Ben gehuwd heb eigendomsbewijs huis.

Moet niet enkel bankbewijs voorleggen maar ook mijn pensioen En vanaf juni gehuwd 800.000 in bank.


Reactie RonnyLatYa

Eigendomsbewijs huis heeft niks met immigratie te maken en wordt ook niet gevraagd. Tabien Baan wel maar is geen bewijs van eigendom.

En als gehuwd moet je geen 800 000 Baht bewijzen. Het mag, maar dan vraag je de verlenging aan als “Retired” en niet als “Thai Marriage”

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 0027/21: Immigration Udon Thani – Jaarverlenging”

 1. Adriaan zegt op

  Heb je een huis in eigendom en 8 ton Bht op de bank dan heb je een blauw boek met het adres.
  Dan kun je zonder je vrouw naar emigratie.
  Ik heb zelf een huis gebouwd op het land van mijn ex. Ik moet wél elke keer kopieën van de chanuk en leasecontract en bouwvergunning en tekeningen etc afgeven.

  • RonnyLatYa zegt op

   Blauwe tabien baan is enkel een bewijs van adres en geen bewijs van eigendom. Laat staan dat je daarvoor 800 000 Baht op de bank moet hebben.

   • janbeute zegt op

    Een buitenlander kan geen blauw home boek op naam krijgen is alleen voor Thai nationals, alleen een geel home boek kun je verkrijgen als buitenlander.
    Aan tevragen bij het lokale Amphur zegmaar gemeentehuis.

    Jan Beute.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik zeg toch niet dat je de blauwe Tabien Baan op naam kan bekomen als buitenlander.
     Enkel dat het geen bewijs van eigendom is, maar een bewijs van adres.

     Elk adres in Thailand heeft een blauwe Tabien Baan anders zou het adres niet bestaan.
     Ofwel is dat in het bezit van de eigenaar, maar dan zonder zijn naam in dat boekje als hij daar niet geregistreerd is, ofwel staat er de naam in van de persoon of personen die daar hun officieel adres hebben.
     Als buitenlander kan je niet in de blauwe Tabien Baan ingeschreven worden. Ter vervanging kan een buitenlander wel een gele Tabien Baan aanvragen. Alhoewel dat geen verplichting is.
     Een buitenlander die eigenaar wordt van een appartement zal trouwens ook een blauw boekje ontvangen. Het is een bewijs dat het adres waar zijn appartement is gelegen bestaat en als eigenaar heeft hij recht op dat blauwe boekje. Alleen zal daar zijn naam dan niet in staan, misschien enkel een vermelding in potlood ter info. Met dat blauwe kan hij dan wel een geel aanvragen (en nog wat andere bewijsstukken). Zo kan het dus best zijn dat een buitenlander zowel een blauw als een geel boekje in zijn bezit heeft.

     • Rob V. zegt op

      Niet geheel correct: de blauw is voor Thai en officiële immigranten (permanent residence), de gele voor de overige buitenlanders (non immigrant). Verder geen woord meer van mij want de ทะเบียนบ้าน komt elke 1-2 maanden wel weer langs fietsen op dit blog… Je zou er moe van worden niet beste Ronny? 😉

      https://www.thaicitizenship.com/yellow-tabien-baan/

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik heb het voor de eenvoud maar bij doorsnee buitenlander gehouden die hier verblijft, anders krijgen we daar weer vragen over in de zin “Ik ben uitgeschreven in België/Nederland, ben hier ingeschreven en verblijf hier het hele jaar. Dan ben ik toch een “Permanent Resident?” 😉

 2. Adriaan zegt op

  Btw het inkomen is en/of , 8 ton Bht langer dan 3 maanden op de bank of 65.000 Bht per maand gecertificeerd inkomen of een combinatie van beide.

  Verder heeft elk hoofd van de lokale immigratie bepaalde discretionaire bevoegdheden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is niet en/of maar enkel OF.
   -Of 800 000 Bath
   -Of inkomen van minstens 65 000 Baht
   -Of een combinatie van inkomen en bankbedrag samen voor een totaal van 800 000 Bath op jaarbasis.

   Maar gezien hij nu getrouwd is kan hij ook van de mogelijkheid gebruik maken:
   – Of bankbedrag 400 000 Bah
   – Of inkomen van minstens 40 000 Baht.
   Combinatie inkomen/bankbedrag kan niet in dit geval.

 3. winlouis zegt op

  Beste Ronny, in verband met de melding van Adriaan, vanaf Juni 800.000 thb inplaats van 400.000 thb voor gehuwden op een Thaise bankrekening moet ik hem gelijk geven. Dat is ook wat ik gisteren vernomen heb van de Consul van het Consulaat van Berchem/Antwerpen, tijdens een persoonlijk gesprek via de telefoon. De 400.000 thb voor gehuwden met een Thai wordt aangepast naar 800.000 thb op de Thaise rekening. Dat heeft hij mij gisteren persoonlijk gezegd. Een datum heeft hij er niet bij gezegd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Is mij alvast niks van gezegd vorige week toen ik mijn jaarverlenging ging ophalen bij immigratie.
   Trouwens toen ik jaren geleden in Berchem mijn visum ging aanvragen als getrouwde volstond 400 000 Baht ook niet voor gehuwden.

   Maar goed, alles kan veranderen natuurlijk en de bedragen zijn de laatste 25 jaar niet meer aangepast.

   Je mag dan verwachten dat misschien “retired” wel eens de volgende zou kunnen zijn. Richting 1 600 000 Baht dan?

   • Ger-Korat zegt op

    Misschien dit soort “verhalen” over een aanpassing van het bankbedrag maar hier niet publiceren. Ik heb diverse sites van “law”‘ kantoren in Thailand bekeken en gegoogled maar ik kon er niets van vinden, zelfs niet op Engelstalige blogsites in Thailand. Wat ik vermoed is dat er niet goed geluisterd is en/of niet goed begrepen is vanwege de taal of iets dergelijks en zo krijg je misverstanden de wereld in.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik plaats geen verhalen. Dat zou men ondertussen moeten weten.
     Zoals ik al zei heeft immigratie mij er vorige week niets over gezegd.
     Wat ik schrijf over Berchem is al jaren zo en eigen ondervinding.
     Dat het 25 jaar geleden is sinds de bedragen nog eens werden aangepast is eveneens correct.
     En het laatste over Retirned was eerder retorisch bedoeld.

     • Ger-Korat zegt op

      Ik bedoel het positief Ronny, Winlouis en Daniel hadden het over een verandering van een bankbedrag. Nou is daar niets officieel of officieus van bekend, niet op de diverse blogsites en forums en op andere lokaties, niet in Google en niet bij de diverse kantoren in Thailand die zich specialiseren in voorlichting en hulp bij wetten en visa/verlengingen. Kortom 0 meldingen behalve wat hier wordt gemeld. En daarom schrijf ik het maar toe aan: niet goed geluisterd en/of niet goed begrepen. Zodra er iets besproken wat ingrijpende gevolgen heeft voor de buitenlanders of het beleid ten aanzien van buitenlanders in Thailand zal men van overheidswege voorzichtig en ruim van tevoren een aanpassing aankondigen, lijkt mij. Daarom had ik gehoopt dat jij het laatste woord zou nemen en zoiets zou zeggen als: zolang het niet officieel is is er nog niets aan de hand. En dan ook nog mededelen dat het nog niet eens ter discussie is gesteld. Dus waar maken we ons druk om.

      • RonnyLatYa zegt op

       Zoals ik zei heb ik vanuit Immigratie niets vernomen en zolang er ook niks officieel van is kan je er ook niks mee.

       Maar in dit geval willen deze lezers info meegeven die ze van immigratie en consulaat hebben meegekregen.
       Het is nu ook niet zo dat ze iets doorvertellen dat ze op een of andere tooghoek hebben opgevangen.

       We zien wel wat de toekomst brengt.

    • Winlouis zegt op

     Beste, dit soort verhalen.!? Ik vertel geen verhalen.! Ik zeg wat de Consul van het Consulaat van Berchem/Antwerpen, PERSOONLIJK tegen mij gezegd heeft. Dat U er niets van terug vind op een forum, zal dan wel zijn omdat de Overheid het nog niet wil bekend maken. De grootste verhalen worden meestal verteld op dat soort van forums.!! Fijne dag nog.!

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk trouwens dat het Daniel (de vraagsteller) en niet Adriaan is dat dit schrijft.

   • Winlouis zegt op

    Inderdaad Ronny, het was Daniel en niet Adriaan die dit gemeld heft, verissing van mij. Sorry.!

 4. Lung addie zegt op

  citaat: “Dat heeft hij mij gisteren persoonlijk gezegd. Een datum heeft hij er niet bij gezegd.”

  Mogelijk is de datum wel 1 april ????? Nog NERGENS op andere fora of krant iets hierover gelezen….

 5. winlouis zegt op

  Beste lung addie, ik kan maar zeggen wat de Consul tegen mij gezegd heeft, volgens hem zou het zelfs nog aangepast worden in 2021. Hij gaf mij zelfs de raad van niet meer 5Dte wachten naar de inenting met het vaccin voor terug te keren naar Thailand, omdat volgens zijn zeggen, de quarantaine nooit zal afgeschaft worden, voordat 75 % van de Thaise bevolking ingeent is met het vaccin en dat zou pas in 2023 zijn.! Het is niet omdat er in de media niets van terug te vinden is, het een Aprilgrap zou zijn.! Ik veronderstel dat de Consul van het Consulaat in Berchem/Antwerpen met deze informatie geen grappen maakt.! Van 400.000 naar 800.000 zou voor vele gepensioneerden die hun verlenging bekomen op basis van Thai huwelijk, een groot probleem kunnen worden. Fijne dag nog. Herwin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website