Melder: RonnyLatYa

Het toestaan van een zogenaamde COVID-19 verlenging werd opnieuw verlengd tot 29 mei. Dit wil zeggen dat immigratieofficieren een verlenging van de verblijfsperiode mogen toestaan van 60 dagen i.p.v. 30 dagen.

In principe wil dit zeggen dat je dan zou kunnen blijven tot 27 juli.  Prijs is dezelfde d.w.z. 1900 Baht per verlenging.

Bron: Richard Barrow  www.facebook.com/photo?fbid=303092581177012&set=a.212825276870410

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 028/21: Toestaan COVID-19 verlenging opnieuw verlengd tot 29 mei”

 1. PEER zegt op

  Ja Ronny,
  Omdat de Corona-perikelen in Nederland steeds streng blijven heb ik m’n vlucht met ‘n maand uitgesteld.
  En ging dus voor extension naar ‘t immigration-office hier in Ubon met de vraag of ik ‘n maand langer kon blijven?
  Nee, wél 2 maanden visumverlenging, haha. Th Bth 1900 , OK doe maar, in 10 minuten gepiept.
  Welcome in Thailand.

  • RonnyLatYa zegt op

   En tot 29 mei zal dat nu ook zo blijven. Elke aanvraag die gebeurt tot die datum zal 60 dagen opleveren i.pv. de normale 30 dagen. Ga je dus nog op 29 mei zal je tot 27 juli krijgen.
   In principe geldt dit enkel voor toerist verblijfsperioden, maar dat kan lokaal wel eens anders over beslist worden…

 2. janbeute zegt op

  Volgens mij zijn er geen of met een enkele uitzondering misschien geen landen meer waarbij de in Thailand verblijvende persoon niet meer terug kan naar zijn woonland van orgine ivm Covid 19.
  Ik denk dat ze met deze regel gebruik willen maken, om diegene die hier nog verblijven toch nog een beetje de toeristenindustrie en de lokale economie te ondersteunen.
  Want wie hier nog verblijft geeft tenslotte ook nog geld uit aan accomodatie en persoonlijk levensonderhoud en andere zaken.
  En uiteraard zeker niet te vergeten de kas van de IMI ala 1900 bath.

  Jan Beute.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is ook niet echt meer voor die gestrande reizigers bedoeld omdat die niet meer naar hun land kunnen terugkeren. Daar was de gratis verlenging voor, maar die is sinds eind september al opgeheven omdat je in principe dan kon terugkeren als je echt wilde, misschien op enkele uitzonderingen na.
   Men kon echter toen ook de gewone verlenging van 30 dagen aanhouden en dat had financieel dan nog meer opgebracht voor IMI als dat de bedoeling was.

   Zie het nu maar meer als voor reizigers die door de hoge besmettingsgraad of Coronamaatregelen in hun land (nog) niet willen terugkeren en liever nog wat langer in Thailand willen blijven. En daar zullen bepaalde sectoren in Thailand dan ook wel hun voordeel uit halen.

   Trouwens niet enkel gestrande reizigers kunnen ervan genieten, ook diegene die met een Tourist visum zijn aangekomen de laatste maanden. PEER hierboven is daar o.a. een voorbeeld van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website