Beste lezers,

Er zijn vele vereisten waar je momenteel aan moet voldoen om Thailand binnen te mogen, Certificate of entry, ASQ-hotel boekingsbewijs, Fit For Travel-document, vliegticket en negatief getest zijn 72 uur voor vertrek.

Maar wat ik niet meer terug vind is de reisverzekering met dekking tot 100.000$. Is deze nog een verplicht?

Groet,

Hugo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Inreisvoorwaarden Thailand en verzekering met $ 100.000 dekking”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Staat vermeld bij de visumaanvragen in Den Haag
  Voorbeeld Non-immigrant O
  https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)
  “Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned)”

  Staat bij het registreren voor een CoE in Brussel
  https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/info-for-non-thai-nationals-traveling-to-thailand
  “Health insurance policy which expressly covers treatment and medical expenses in relation to COVID-19, with a minimum coverage of 100,000 USD”

 2. Dennis zegt op

  Ja, nog steeds nodig.

  Ik lees dat mensen veel moeite hebben en/ of doen om hun Nederlandse zorgverzekeraar zover te krijgen om een verklaring af te geven. Je kunt echter al vanaf 1953 baht een verzekering afsluiten, bijv hier: https://misterprakan.com/en/pass/thailand-pass

  Toegegeven, 1953 baht voor iets wat je Nederlandse verzekering gewoon dekt is veel, maar als je er uren of zelfs dagen mee bezig bent, dan zal het voor sommigen een uitkomst zijn.

  • Willem zegt op

   61 jaar 34000 baht voor de goedkoopste optie. Er zijn veel goedkopre opties

  • john zegt op

   de vewijzing naar misterprakan is alleen bruikbaar voor reizigers tot 75 jaar.! En “vanaf 1953” zal ook zeker van de leeftijd afhangen.

   • Dennis zegt op

    Ik had alleen gekeken wat het mij zou kosten. Ik woon zelf in Nederland (met mijn Thaise vrouw en onze zoon). Voor mij kost het dan voor “max 30 dagen” 1953 baht. En ik ben nog laaaang geen 75.

    Excuses voor de verwarring! De info is wel correct (op mij van toepassing), maar voor anderen kan het inderdaad anders zijn.

 3. Pepe zegt op

  Ik heb even gekeken, maar voor 6 maanden is het voor mij wel 20.000 bath!

 4. Benny zegt op

  Voor de benodigde verzekering om Thailand binnen te komen kun je ook terecht bij een nederlandse sprekende verzekerings makelaar. We hebben kantoren door heel Thailand en verschillende verzekerings plannen die aan de eisen voldoen.

  Dus voor een goed advies, beste service voor en na de aanmelding ga je naar AA Insurance Brokers, contacteer ons via http://www.aainsure.net

  Met vriendelijke groet,

  Benny (benny@aainsure.net)

  • Dennis zegt op

   Als ik het goed lees (comparison sheet) wordt een polis niet terugbetaald als de ambassade de CoE aanvraag afkeurt. Klopt dat? Anderen doen dat volgens hetzelfde schema namelijk wel.

 5. Bert van Tuijl zegt op

  De aantal dagen quarantaine (ASQ) wijzigt per 1 april a.s. Het Fit to Fly document is vanaf 1 april niet meer nodig.

 6. Guy zegt op

  Nog even wachten om een reis of verblijf te plannen lijkt me ten stelligste aan te raden.
  De gestelde eisen zijn niet echt stimulerende.

  Thaise bevolking snack om versoepelingen in de toeristensectoren en bij nader toezien in alle valuta inbrengende activiteiten.

  De verliezen kunnen blijven, de oplossingen dringen zich op.
  Wanneer de buitenlanders ttz hun deviezen wegblijven onder huidige regelingen is snel versoepelen de uitweg voor dat voor hen vooral financieele probleem.

  De regering staat voor de keuze, een keuze die voor ”die” regering niet gemakkelijk is.

  Even geduld oefenen dus dan matigen die voorwaarden vanzelf, Bovendien is het vaccin er en ook dit is een reden om veilig te reizen en dus geduld te oefenen.

  • Hugo zegt op

   Bedankt voor de goede raad, maar ik heb een andere reden waarom ik naar Thailand zou moeten gaan.

 7. Willem zegt op

  Een groot gedeelte van de Thais heeft nogsteeds liever geen massa toerisme terug in Thailand. Met dat snakken valt het wel mee. In de toeristensector is dat natuurlijk anders. Maar de doorsnee thai gaat voorlopig met name voor veiligheid. Zo min mogenlijk risico.

  • Dennis zegt op

   De “doorsnee Thai” laat z’n oren hangen naar de verhalen in de media. En ja, in de Isaan zullen niet zoveel toeristen tegenkomen.

   Maar de gevolgen zijn economisch enorm! Thailand is, nogmaals, voor 20 a 25% van het BNP afhankelijk van toerisme. Wegen in Isaan die gebouwd worden, worden gebouwd met belastinggeld vanuit Bangkok. Nieuwe hispeed trein naar Korat en Ubon idem dito. En toekomstige projecten lopen ook averij op hierdoor. De doorsnee-Thai zal daar niet bij stil staan, maar alle veranderingen die ik in de omgeving Surin gezien heb de afgelopen 15 jaar, zijn behoorlijk. Maar ze zijn er nog lang niet. Qua riolering, drainage, waterbeheer bijvoorbeeld moeten er nog grote stappen gezet worden en dat kost heel veel geld. Geld dat nu niet binnenkomt! Wil de doorsnee Thai dan dat Bangkok weer profiteert en de regio noodgedwongen buitenspel komt te staan? Dat is een goed recept voor groeiende onrust en daarvan is er momenteel weer genoeg in Thailand!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website