De toerismesector wil dat Bangkok ook wordt opgenomen in het ‘Sandbox plan’ die Phuket gaat uitvoeren. Volgens dat inmiddels door de regering goedgekeurde plan, mogen gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine verplichting vanaf 1 juli naar Phuket. 

Bangkok wil dezelfde regeling anders zal Thailand zijn doel van 6,5 miljoen buitenlandse toeristen dit jaar missen, zeggen touroperators.

Vichit Prakobgosol, vice-president van de Tourism Council of Thailand (TCT), laat weten dat Bangkok een strategisch toeristisch knooppunt is, aangezien 90% van de toeristen die Pattaya bezoeken, vanuit de hoofdstad moeten vertrekken. Naast Phuket, dat op 1 juli voor het eerst weer open gaat, volgen in oktober vijf bestemmingen: Krabi, Phangnga, Koh Samui, Pattaya en Chiang Mai.

TCT voorspeld het aantal toeristen dat deze zes bestemmingen bezoekt op 3 miljoen, wat 156 miljard baht zal opleveren. Volgens Vichit kunnen er nog eens 3 miljoen toeristen bijkomen als Bangkok ook mee mag doen.

De regering is van plan om Songkran-vieringen door te laten gaan zonder strikte reisbeperkingen. De Tourism Authority of Thailand schat dat de zesdaagse vakantie (10-15 april) zal leiden tot 3,2 miljoen reizen die 12 miljard baht opleveren.

10 reacties op “‘Bangkok wil ook quarantaine vrije openstelling voor buitenlandse toeristen’”

 1. Jos2 zegt op

  Het lijkt me niet verkeerd te wachten totdat de Thaise bevolking minstens voor een 60 tot 70 % is ingeënt. Hiermee wordt een zekere bevolkings-immuniteit gecreëerd die een grote mate van bescherming biedt. Ik verwacht dat in 2022 dit percentage wel is bereikt. Ik ga er ook vanuit dat ikzelf dan al een vaccin heb gehad gezien het tempo dat Hugo de Jonge organiseert. Toerisme is omgeven door een hoog aantal contacten met allerlei mensen van veelsoortig slag. Bangkok of Phuket bezoeken enkel vanwege Thaise economische belangen is niet aan te raden. Voor mij geldt eigen gezondheid eerst!

  • Thai Jeff zegt op

   “Voor mij geldt eigen gezondheid eerst!”.

   Komt goed, corona is geen echt probleem ofzo, de maatregelen zijn irritant maar als de meesten overleven het wel hoor 😉

   • Daniël zegt op

    Ik denk dat Jos2 bedoelt dat hij niet wil behoren bij diegenen die het niet overleven. Dat lijkt mij een goed doel, wat maakt dat ook ik wacht totdat alle seinen op groen staan.

 2. Colin zegt op

  Ik hoop dat ik in Q4 van 2021 zonder ASQ (Met vaccin) naar Bangkok kan gaan.

 3. Diana zegt op

  Is de quarantaine vrijstelling 1juli phuket ook officieel bevestigd door de royal Gazette? Dus maw hoe officieel is dit nu? (Op de ambasade-site staat nu nog oude gegevens mbt quarantaine ed)

  Mag je Na de 7dgn geheel thailand bereizen?

  • Cornelis zegt op

   Er is nog niets officieel; heel veel zaken zijn ook nog niet uitgewerkt
   Een ‘detail’ is dat men als een voorwaarde heeft gesteld dat 70% van de bevolking van Phuket moet zijn gevaccineerd. Er is dus nog werk aan de winkel……

 4. chris zegt op

  Als de regering nu een ander soort toerisme dan van voor de covid-crisis zou willen aanmoedigen, moeten die 6 bestemmingen voor de duur van bv. 1 jaar worden vervangen door andere plaatsen als bv. Ayuttaya, Khampeng Phet, Sukhotai, Khao Yai en Kanchanaburi.

  • Stan zegt op

   Inderdaad! Altijd maar lopen klagen over toeristen die in weinig kleding over straat lopen, die de hele avond zitten te zuipen, mannen die alleen maar voor de dames komen, enz. Die zijn nu ineens allemaal welkom…

 5. Marcel zegt op

  Verwacht niet te veel van het zgn “”sandbox model””
  Ze zeggen wel “”geen”” quarantaine echter je zal wel 7 dagen gewoon in een aangewezen Hotel moeten verblijven.De vrijheid is wat meer (MET gids)
  Kortom voor mij is het gewoon een 7 dagen Quarantaine met meer vrijheden…niets meer..niets minder.

  Ook zal je de vlucht moeten nemen naar Phuket of de andere sandbox steden
  Indien je 3 dagen meer verblijft in een ASQ hotel (bangkok of anders) ZONDER inenting,,,,iets minder
  vrijheden,dan ben je ook klaar.Kosten vanaf 21.500 baht

 6. Cornelis zegt op

  Het is allemaal nog héél ver weg. Mocht je denken dat dat plan v.w.b. Phuket al ‘rond’ is, lees dan even in de Bangkok Post van vanmorgen dat het nog niet verder is dan dan Prayut bereid is er over na te denken:
  ‘Prime Minister Prayut Chan-o-cha has agreed to consider a proposal by the Phuket business community to allow foreign visitors to the island province who have already been vaccinated against Covid-19 bypass regular quarantine’.
  Dus wat Bangkok betreft is de realisatie nog veel verder weg, vermoed ik zo……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website