Thailand Visa vraag Nr 076/21 : Non-immigrant O – Verlengen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 maart 2021

Vraagsteller: Rudi

Ik ga in de toekomst mijn visum O laten verlengen voor 1 jaar. Om deze verlenging te verkrijgen ga ik over tot de maandelijkse storting
maar ik kan helaas geen geheel jaar in Thailand verblijven, maximaal 10 maanden. Ik wil ook dit 1 jaar visum niet laten verlengen.

  1. Moet ik na het verkrijgen van mijn jaarvisum verder maandelijkse stortingen blijf uitvoeren (maar wil geen verlenging aanvragen na dit jaar).
  2. Moet ik bij iedere 90 dagen melding ook steeds bewijzen van mijn maandelijkse storting of niet, daar ik na 10 maanden terug naar België ga.

Graag uw advies.


Reactie RonnyLatYa

  1. Niet als je niet meer gaat verlengen.
  2. Maandelijkse stortingen moet je niet komen bewijzen. Enkel bij het aanvragen van een verlenging zal je moeten bewijzen dat je aan het aantal maandelijkse storingen hebt voldaan om een jaarverlenging te bekomen.

Met een bankbedrag kan je immigratiekantoor wel vragen om te bewijzen dat er na een bepaalde periode nog de geëiste bedragen op staan.  Dat hoeft niet speciaal samen met de 90 dagen melding te geburen.  Die heeft daar niks mee te maken, alhoewel bepaalde immigratiekantoren dat kunnen laten samenvallen om praktische redenen.

Ik zal het ook nog eens herhalen.

Ik kan enkel adviseren op basis van wat de officiële immigratieregels voorschrijven. Het is je immigratiekantoor die bepaalt wat de lokale regels zijn en die kunnen wel eens afwijken van wat de officiële immigratieregels voorschrijven. En natuurlijk kunnen ze altijd bijkomende bewijsstukken vragen indien ze dat nodig achten.  Tenslotte zijn zij het die zullen bepalen of ze nu of later een jaarverlenging zullen toestaan.

Hou daar steeds rekening mee.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website