De Bank of Thailand (BoT) heeft haar inflatieprognose voor dit jaar fors bijgesteld van 1,7% naar 4,9%. Dit vanwege de stijging van de energie- en voedselprijzen die worden toegeschreven aan de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Lees verder…

Het Center for Covid-19 Situation Administration heeft donderdag bevestigd dat reizigers die in Thailand aankomen vanaf 1 april geen negatieve Covid-19-testverklaring meer nodig hebben als ze Thailand binnenkomen. Het staat inmiddels ook in de Royal Gazette.

Lees verder…

‘Een oude vriend’, een kort verhaal van de Thaise schrijver Chart Korbjitti, beschrijft een ontmoeting met een oude vriend tegen de achtergrond van de gebeurtenissen van 6 oktober 1976. Sommigen kunnen het verleden onmogelijk loslaten, anderen lukt dat beter. Tino Kuis vertaalde het voor ons.

Lees verder…

De maand april breekt spoedig aan en dat staat in het teken van Thais Nieuwjaar: Songkran. De viering van Songkran  (13 – 15 april)  wordt ook wel het ‘waterfestival’ genoemd en wordt door het hele land gevierd. De meest Thais hebben vakantie en gebruiken Songkran om terug te keren naar hun geboorteplaats om daar met familie het nieuwe jaar in te luiden.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 087/22: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
31 maart 2022

Ik heb een jaarverlenging op basis van Thai marriage. Ik moet 16 april voor het eerst mijn 90 dagen melding doen. Ik heb mijn jaarverlenging aangevraagd in Roi Et, omdat mijn Thaise vrouw daar een huis heeft. Maar we verblijven al een aantal maanden in Bangkok (een condo gehuurd voor zes maanden) omdat we nog niet weten waar we permanent willen gaan wonen in Thailand.

Lees verder…

Op 6 april is het Chakri Day in Thailand, een nationale feestdag ter herdenking van de oprichting van de koninklijke Chakri-dynastie. Op Chakri Day zijn er religieuze ceremoniën ter ere van de vorige koningen. Het biedt Thai de gelegenheid om respect te betuigen aan de verschillende monarchen die een belangrijke rol speelden bij het vormgeven van Thailand.

Lees verder…

Huizen kijken in Thailand (slot)

Door Redactie
Geplaatst in Huizen kijken
Tags: , ,
31 maart 2022

Wie regelmatig in Thailand komt zal zich verbazen over de verscheidenheid aan huizen en bouwstijlen. Zo zijn er townhouses, condo’s, bungalows, huizen op palen, huizen op het water, traditionele houten huizen, huizen in de Lanna style, geestenhuisjes, boothuizen, huizen in een rijstveld en zelfs een huis op z’n kop.

Lees verder…

De mosselvissers van Naklua

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Achtergrond, Eten en drinken
Tags: , ,
31 maart 2022

Pattaya telt voor zover mij bekend slechts twee kleine vissershaventjes. De een is helemaal op het eind van Jomtien gelegen en inmiddels bijna door de oprukkende nieuwbouwprojecten opgeslokt. Het andere haventje ligt even voorbij de vismarkt van Naklua. Een enkeling van de daar gevestigde vissers beoefent de mosselvangst.

Lees verder…

BNP Paribas Fortis bank stopt de samenwerking, welke bank nu?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 maart 2022

Ik heb vandaag geen goed nieuws ontvangen, namelijk BNP Paribas Fortis bank waar ik al meer dan 45 jaar klant ben stopt de samenwerking. Zijn onder de lezers ook nog mensen die dergelijk bericht hebben gekregen? Zo wat is de beste oplossing om mijn tegoeden namelijk pensioen en invaliditeitsuitkering op een nieuwe rekening te krijgen? Ik woon in Thailand.

Lees verder…

In Bangkok zijn een aantal rosse buurten die populair zijn bij nieuwsgierige buitenlandse toeristen. De bekendste zijn Patpong, Nana Plaza en Soi Cowboy.

Lees verder…

Zijn er nog visparken open in Pattaya of Jomtien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 maart 2022

Zijn er nog visparken open in Pattaya of Jomtien? Wil graag een dagje gaan vissen. Heb eigen hengels en toebehoren.

Lees verder…

Tempel Khao Krailart op Khao Takiab (video)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Tempels
Tags: , ,
31 maart 2022

Khao Krailart is een tempel in Khao Takiab bij Hua Hin en wordt ook wel de Apentempel genoemd vanwege de vele apen die de berg bewonen.

Lees verder…

Transporteur/verhuizer voor locatie in Cha-am?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 maart 2022

Ik zoek een transporteur/verhuizer met een vrachtwagen voor een verhuizing van verpakte huisraad tussen twee locaties in Cha am.

Lees verder…

‘Temple closed, sir’, zegt de chauffeur van de tuktuk met een stalen gezicht als ik de Wat Pho noem. Als ik vraag waarom? Is het antwoord. ‘Buddhist Day’. Maar hij weet wel iets anders. Voor maar twintig baht. Een koopje toch? Ik glimlach en bedank vriendelijk. De volgende brengt mij wel waar ik wezen wil. Deze en andere oplichterijen maken dat je altijd op je hoede moet zijn als je zo’n ratelende driewieler instapt. Vooral in Bangkok.

Lees verder…

Nieuwe 20 baht biljetten in Thailand (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
30 maart 2022

De gouverneur van The Bank of Thailand (BOT), onthulde in januari van dit jaar het nieuwe 20 baht bankbiljet vervaardigd van polymeren dat op 24 maart van dit jaar gelanceerd is. Het 20 baht biljet is de meest gebruikte coupure en daarom is deze vatbaarder voor slijtage en vuil.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website