Het Center for Covid-19 Situation Administration heeft donderdag bevestigd dat reizigers die in Thailand aankomen vanaf morgen 1 april geen negatieve Covid-19-testverklaring meer nodig hebben als ze Thailand binnenkomen. Het staat inmiddels ook in de Royal Gazette.

Sumanee Wacharasint, zegt dat de eis voor een PCR-test niet meer geldt voor bezoekers die op 1 april aankomen onder Test & Go, Sandbox en de quarantaineprogramma’s.

Buitenlandse reizigers die via een van de programma’s het land binnenkomen, krijgen bij aankomst in het hotel een RT-PCR-test. Ze zullen op dag 5 na aankomst een antigeen-zelftest moeten uitvoeren. Sandbox-bezoekers moeten vijf dagen in hun aangewezen gebied blijven.

De CCSA heeft ook het aantal kleurcode oranje provincies verlaagt van 44 naar 20, terwijl het aantal gele provincies is verhoogd van 25 naar 47.

Het aantal provincies dat is aangewezen als blauwe zones en wordt gepromoot voor toerisme, is verhoogd van acht naar tien. Nieuw zijn de provincies Chiang Mai en Phetchaburi.

Meer weten over de inreisregels voor Thailand per 1 april 2022? Lees dit artikel van de TAT: https://www.tatnews.org/2022/03/thailand-reopening-exemption-from-quarantine-test-go/

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “Vanaf morgen geen PCR-testverplichting meer bij vertrek naar Thailand”

 1. Sjana zegt op

  Ik weet toch liever voor vertrek of ik wellicht positief ben zodat ik nog kan annuleren, dus verplicht of niet: zolang je bij aankomst moet testen, test ik ook vooraf.

  • Jacobus zegt op

   Sjana, gelijk heb je. Dat kan je dan gewoon met een zelftest doen. Ik vlieg ook binnenkort naar Bangkok en heb besloten om in het vliegtuig zo veel mogelijk een mondkapje te dragen.

 2. Richard zegt op

  Allemaal wel leuk voor de show dit maar als je een covid verzekering afsluit moet je gewoon een pre departure pcr test doen anders ben je niet verzekerd. Staat in de kleine lettertjes. Kost je 4000 euro 10 dagen in het ziekenhuis. Heb er ervaring mee gehad dus let goed op.

  • Berbod zegt op

   Richard ik heb een AXA-verzekering afgesloten. Ik heb de voorwaarden nog eens doorgenomen, maar ik zie nergens staan dat je verplicht bent vóór vertrek een pcr-test te laten uitvoeren. Kun je aangeven waar dat precies staat vermeld.

   • Richard zegt op

    The policy cannot be cancelled unless following causes:
    1 . Disapproval of Visa from the embassy or disapproval of Certificate of Entry
    2. The Insured changes departure date and/or arrival date.
    *For no. 1. and 2. the Insured must inform to the Company prior to departure date the insured declared to the company unless the Insured can show that there was a reason in the case of delay.
    3. The Insured does not have COVID – 19 Medical Certificate with laboratory result within 72 hours prior to departure from origin country or the Insured has the result of COVID – 19 Medical Certificate from laboratory is positive within 72 hours prior to departure from origin country.
    *For no. 3. the Insured must inform to the Company prior the period of cover of the policy unless the Insured can show that there was a reason in the case of delay.
    In case your situation meets conditions above, please contacts covidinbound@dhipaya.co.th

    Bij axa weet ik het niet. Zou het voor de zekerheid maar navragen. Toen ik uit het ziekenhuis mocht moest ik eerst een negatieve pre departure pcr test opsturen anders werd er niks vergoed. 60 euro voor een pcr test bespaar je een hoop gedoe als er wat gebeurt. Ik ga over 2 weken en doe het ook. En als je in een quarantaine hotel 10 dagen moet dan betalen ze ook die kosten niet. Alleen ziekenhuis kosten.

    • Berbod zegt op

     Bedankt voor de info Richard. Maar zou dat niet betrekking hebben op de periode vóór 1-4-2022? Dat van die hotelkosten klopt, maar de quarantaineperiode is verlaagd naar 5 dagen. Ik heb een NL pcr-test via de GGD laten uitvoeren en die was gelukkig negatief. Tot aankomst in BKK zal ik heel voorzichtig zijn

 3. Hans van mourik zegt op

  Ik ook
  Liever een test doen in Nederland als hier.
  En waarom?
  Als ik in Nederland een test heb gedaan, en hij is positief, dan in thuis quarantenne, eventueel vlucht wijzigen.
  Hier een test doen, als het positief is, waarschijnlijk naar ziekenhuis, of een aangegeven verblijf.
  Voor mij persoonlijk, mogen ze de laatste afschaffen.
  Hans van Mourik.

 4. Berbod zegt op

  Verstandig Sjana, ik vertrek a.s. maandag, vanmiddag pcr-test gedaan. Nu maar hopen op een negatieve testuitslag.

 5. John Chiang Rai zegt op

  Als ze denken dat door het niet meer verplicht stellen van deze PCR test,nu plotseling meer toeristen komen,dan heb ik zo mijn twijfel.
  Het grootste struikelblok blijft het aanvragen van deze Thai Pass,en het feit dat je afgezien van de verdere procedure een verzekering moet afsluiten,die bij positief test bij aankomst alleen maar in werking gaat, als je werkelijke symptomen hebt.
  Bij haast alle Europese verzekeringen,blijven de kosten van een verplichte quarantaine bij geen verdere symptomen,voor rekening van de reiziger/toerist zelf.
  Nu de PCR test voor de vlucht niet meer verplicht is,verhoog je de kans dat je zelf reeds positief bent,of zelf naast een positieve mede passagier komt te zitten.
  Als ze bij een verplichte PCR test voor de vlucht,de test bij aankomst zouden afschaffen,zou dit voor velen meer verbetering zijn.
  Wie kan het verzinnen,of zelfs nog denken dat dit een verbetering is voor het wegblijvende toerisme.555

 6. Annie zegt op

  Allemaal wel leuk die zelftesten maar ik heb nu onder andere bij mezelf en bij 5 andere in mijn omgeving meegemaakt dat de zelftest negatief aangaf en bij de ggd positief dus ik zo voor de zekerheid geen zelftest doen en gewoon even de moeite nemen om naar de ggd te gaan

 7. Eric BKK zegt op

  Covid-test in Bangkok is voor mij een dealbreaker.

  Liever achterdochtig dan naief: je bent, aangekomen in Bangkok, volkomen aan de Thai overgelaten. Mocht het misgaan dan weet je niet of je ECHT positief test. Ze kunnen je alles onder je neus duwen (uitslag test). Een positief geteste buitenlander levert geld op.

  Als je *moet* afreizen dan raad ik aan om hier in Nederland zo kort als wettelijk gezien mogelijk is een PCR-test te laten afnemen en vanaf dat moment (uiteraard dus ook voor de uitslag bekend is) mensen te mijden en in het vliegtuig een goede mondkap op te doen en van alles en iedereen proberen zoveel mogelijk afstand te houden.

  Richard schrijft: “Allemaal wel leuk voor de show dit maar als je een covid verzekering afsluit moet je gewoon een pre departure pcr test doen anders ben je niet verzekerd. Staat in de kleine lettertjes”.

  Uitstekend advies: weer een reden om die 100-130 euro in NL uit te geven.

  • Cor zegt op

   Straks plan: mensen zoveel mogelijk vermijden en zoveel mogelijk afstand houden.
   Alleen vraag ik me af hoe je dat precies doet bij inschepings-/uitschepings-
   en douane- en veiligheidscontroles op een (of meer ingeval van transitstop) luchthaven en tussendoor ook nog in de enge ruimte van een vliegtuig…
   Willen is kunnen, tenzij datgene wat je wil de facto onmogelijk is.
   Cor

 8. andre van schaik zegt op

  Wij zitten met gigantische kosten, onstaan omdat er geen toeristen komen.
  Geen PCR test verplichting zal hier niets aan veranderen.
  De verzekering en de test bij aankomst zal er vanaf moeten, doch dat zal heus nog wel even duren.
  Sommige jangwats zoals Chonburi en Korat zijn verheven van de besmettingen.
  Songkran zal dit beslist niet ten goede komen.
  Wij zijn ten einde raad.

 9. Peter zegt op

  Er is een andere oplossing. Wacht gewoon tot 1 juli, dan vervallen alle inreisbeperkingen. Simpel toch?

  Wie gaat er in godsnaam op vakantie met al dat gedoe met fake testen heen en weer en zinloze verzekeringen om vervolgens rond te gaan lopen met zo’n volstrekt idioot masker? Nou, wat een leuke vakantie zeg! Zo ontspannen. Diegenen die ergens heen MOETEN, ja, ok die zijn de sigaar, die hebben geen keus. Maar je vrijwillig onderwerpen aan deze ziekelijk tirannieke vernederende beperkingen waarvoor geen enkele medische noodzaak bestaat?? De meesten die dit klaarblijkelijk geen probleem vinden zijn ook nog eens ‘volledig’ gevaccineerd. Nou, dat verheugd me dan weer wel.

  • Jahris zegt op

   Is dat niet een beetje overdreven? Wij zijn in december en januari in Thailand geweest (zowel familiebezoek als vakantie) en het was overal heerlijk relaxed en prima toeven. De mondkapjes zijn zeker niet ideaal maar er werd overal vrij ontspannen mee omgegaan, geen probleem verder. Als ik dat vergelijk met hoe tiraniek het écht was in oa Spanje/Italie en nu nog in China dan komt Thailand prima uit de verf wat mij betreft.

   • Jan Willem zegt op

    Beste Jahris,

    Ik ben het met Peter eens. Wij zijn in december naar Thailand geweest. Dit moest ivm de geboorte van onze kleinzoon. Zonder hem zouden we niet gegaan zijn.
    Waarom ben ik het met Peter eens?
    Je betaald je blauw aan een Sha + hotel.
    De verplichte Covid verzekering betaald niet uit als je niet ziek bent, en als je positief test dan kost je dit € 3.000,- aan hotelkosten en je zit de rest van de vakantie opgesloten.
    Met alle regels kostte ons 3 dagen om van Amsterdam naar Koh Samui te komen.
    Thailand is nog steeds mooi, maar ik vind het ontzettend vervelend om verplicht een mondkapje te dragen in de buiten lucht. Wij willen heel graag terug, maar zullen pas weer naar Thailand gaan als de Thailand Pass is afgeschaft. In de huidige situatie met Omicron zijn die beperkingen overbodig geworden. De hele wereld heeft inmiddels de regels afgeschaft, Thailand wil weer het wiel zelf uitvinden.

 10. BramSiam zegt op

  Eigenlijk zouden luchtvaartmaatschappijen een test moeten eisen. Dat vermindert de kans dat je in het vliegtuig besmet raakt door een medepassagier.
  Zelf ben ik besmet geraakt op de terugvlucht naar Nederland, wat gelukkig minder erg is dan bij aankomst in Thailand.

  • Peerke zegt op

   Inderdaad Bram dat zou een goed idee zijn om voor het inchecken een test te laten doen door de vliegtuig maatschappij. Dat is niet alleen een veilig gevoel voor jezelf maar ook voor je mede passagier en bij het overstappen op een andere luchthaven. ( Bv Amstrdam – Dubai – BKK) hetzelfde. Je moet wat voor je vakantie over hebben.

   Zelf hoop in eind December weer naar Thailand te gaan, maar heb dat ook al 2 keer uitgesteld – en anders nog maar een jaar wachten Thailand zal dan ook nog wel op dezelfde plaats liggen – Wees voorzichtig allemaal

 11. Dirk van Loon zegt op

  Wat maakt het toch allemaal uit.
  Ik vertrek morgen als toerist naar Thailand voor een vakantie van 6 weken.
  Heb daar verder niets te zoeken alleen maar chillen.
  3 weken geleden heb ik corona gehad, dus ik ben blij dat die PCR test voorafgaand niet meer verplicht is.
  Bij aankomst in Thailand zal ik waarschijnlijk ook positief worden getest.
  Heb herstelbewijs + 3x gevaccineerd.
  Nou en !! 5 dagen in quarantaine en daarna lekker genieten van mijn vakantie.
  Nu heb ik dan nog een vakantie (ondanks die 5 dagen) anders had ik heel mijn vakantie moeten annuleren.
  En die mondkapjes dat is waarschijnlijk alleen in de drukke gebieden.
  Als je met een longtailboot ergens naar toe gaat om te zwemmen dan ……….. echt niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website