De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil graag verduidelijken dat Thailand alle internationale reizigers blijft verwelkomen onder het ‘oude beleid’ van volledige opening voor internationale toeristen, dat op 1 oktober 2022 is ingevoerd.

De vice-premier en minister van Volksgezondheid van Thailand, Anutin Charnvirakul, zegt daarover: “Internationale reizigers die in Thailand aankomen, hoeven geen bewijs van vaccinatie te tonen.” Bovendien hoeven buitenlandse toeristen geen ATK- of PCR-testresultaten te tonen.

Alleen bezoekers die komen uit of gaan naar landen die een RT-PCR-test vereisen, moeten een COVID-19 reisverzekering hebben.

Thailand streeft er naar om te voldoen aan de regels van deze landen en vereist een COVID-verzekering voor bezoekers uit deze landen of bezoekers aan Thailand die doorreizen naar deze landen, voor het geval ze positief testen terwijl ze in Thailand zijn. Onder dergelijke landen vallen China en India (redactie voor reizigers uit Nederland of Belgie is dus geen Covid-reisverzekering nodig, tenzij je vanuit Thailand doorreist naar bijvoorbeeld China of India).

Langere visumvrijstelling (visum exemption)

Als onderdeel van de volledige heropening voor toerisme, biedt Thailand bezoekers ook een langere verblijfsperiode aan. Tot 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode automatische verlengd tot 45 dagen (was 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling (geldt voor Belgen en Nederlanders).

Bron: TAT – https://www.tatnews.org/2023/01/thailand-maintains-fully-reopen-entry-rules/

5 reacties op “TAT: Thailand handhaaft ‘volledig heropende’ toegangsregels!”

 1. teun zegt op

  Lekker consistent beleid. Dat krijg je met een ex-bouwvakker als Minister van Volksgezondheid. Ook de volgorde is merkwaardig: eerst een besluit nemen en pas daarna specialisten raadplegen.

 2. van dijk zegt op

  Ik vlieg met cathay pacific met overstap naar bangkok op 30 januari ik ben volledig gevacineerd,
  moet ik dan een reisverzekering hebben voor medische kosten.

 3. Archie zegt op

  China heeft duidelijk gemaakt dat landen die restricties invoeren tegen chinese reizigers, met dezelfde restricties worden “beloond”, dus dat risico neemt Thailand niet 🙂 Zelfs een ex bouwvakker begrijpt dit.

  • FrankyR zegt op

   Hm,

   Rest mij de vraag of er veel Thai richting China reizen.

   Het zou mij verbazen…

   Mvg,

   FrankyR

 4. Keespattaya zegt op

  Dan is dat in Cambodja nog niet doorgedrongen want ik moest op de luchthaven van Phnom Penh aan kunnen tonen dat ik gevaccineerd was, anders mocht ik niet mee op de vlucht naar Bangkok. Dit was 10 januari 2023.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website