Er is een belangrijke update gekomen over de nieuwe Covid-19 inreisregels voor Thailand die gaan gelden per 9 januari 2023. Ongevaccineerde toeristen kunnen naar Thailand vliegen zonder door de luchtvaartmaatschappij te worden geweigerd. Wel moeten ze dan bij aankomst een PCR-test ondergaan.

De nieuwe regels zijn:

 1. Passagiers van 18 jaar of ouder moet een bewijs van volledige vaccinatie (zie hieronder) of bewijs van herstel van Covid-19 niet langer dan 6 maanden (180 dagen) leveren. Passagiers die niet gevaccineerd zijn moeten een verklaring van een arts kunnen overleggen met de reden.
 2. Passagier uit een land dat eisen stelt voor de terugvlucht, bijvoorbeeld Covid-vrij zijn, moeten een ziektekostenverzekering/medische reisverzekering hebben die ten minste $ 10.000 aan behandeling van Covid-19 dekt voor het verblijf in Thailand, plus 7 dagen.
 3. Houder van een officieel en diplomatenpaspoort, Laissez-passer van de Verenigde Naties zijn vrijgesteld van de eisen voor een medische Covid-verzekering.
 4. Houder van een Thaise paspoort en transitpassagiers zijn vrijgesteld van vaccinatiecheck en ziektekostenverzekering eisen.
 5. De luchtvaartmaatschappijen die passagiers naar Thailand vervoeren moeten de vereiste documenten controleren. Als de passagier geen documenten overlegt waaruit blijkt dat aan deze eisen is voldaan, wordt de passagier getest in de luchthaven van aankomst in Thailand.
 6. De luchtvaartmaatschappijen moeten zich houden aan de bijbehorende regelgeving en voldoen aan de passende begeleiding, zoals het vragen van passagiers om altijd een masker te dragen behalve tijdens de maaltijd of noodsituatie.
 7. Elke passagier met symptomen van Covid-19 tijdens reizen wordt aanbevolen om zich direct te laten testen bij aankomst.

Bron: Richard Barrow

De belangrijkste aandachtspunten:

 • Er worden geen eisen gesteld aan de datum van vaccinatie, boostershots zijn dan ook niet verplicht.
 • Ben je niet gevaccineerd dan kan de luchtvaartmaatschappij je toch toelaten, zie punt 1 en punt 5.

Disclaimer: Op dit moment is er onduidelijk over de nieuwe inreisregels voor Thailand, sommige berichten spreken elkaar tegen. Wij kiezen ervoor om Richard Barrow als bron te gebruiken tot dat er officiële bronnen zijn van de Thaise overheid zoals de TAT.

Omdat er nog veel onduidelijk is, heeft het geen zin om vragen te stellen over het bovenstaande, wij volgen de officiële nieuwskanalen en zo gauw er iets melden valt plaatsen wij het op Thailandblog.

 

4 reacties op “Update Covid inreisregels: ‘Ongevaccineerden mogen toch naar Thailand’”

 1. Ben zegt op

  Beste redactie
  Ik ben op 4 januari het land ingekomen en
  heb mijn retour op 11 februari
  Ik ben niet gevaccineerd en heb er ook
  bezwaren tegen
  Wat betekent de nieuwe maatregel voor toeristen die al in het land zijn ?
  Dank en groet

  • Voor zover nu bekend helemaal niets.

 2. johnkohchang zegt op

  Inmiddels worden alweer aanpassingen gedaan en hebben andere nationale toeristenorganisaties afspraak over een gesprek met de premier gemaakt.Gisteren: geen Covid test , dan kom je er niet in. Vandaag: : je mag erin maar je neemt covidtest bij aankomst in Thailand.

  Dit is de start van een echte Thaise soap. Elke dag weer nieuwe ontwikkelingen. Wat gisteren wordt bekendgemaakt wordt vandaag weer gecorrigeerd en gaat overmorgen de prullenmand in.
  Zal opwindend leesvoer zijn met een aardig schouwspel hoe zaken in Thailand kunnen verlopen.
  De Minister van Volksgezondheid is dit spel begonnen. Heeft besloten en de nationale overkoepelende vliegmaatschappijen organisatie heeft dit spel meegespeeld. Het lijkt erop dat Prayut hierin nog geen rol heeft gespeeld.

 3. Johan 2 zegt op

  Vandaag arts gesproken in ziekenhuis Koh Yoa Noi. Volgens hem gaan ze bij de grens niet handhaven op twee ‘verplichte’ vaccinaties. Hij zei op de hoogte te zijn van de nieuwste regels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website