(Redactionele bronvermelding: Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com)

De burgerluchtvaartautoriteit van Thailand (CAAT), heeft naar alle luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld de instructies gezonden voor de nieuwe Covid inreisregels, die gaan gelden voor alle vluchten die landen in Thailand. De regels gaan in op maandag 9 januari 2023.

Het is op dit moment niet duidelijk hoe streng Thailand zal zijn met de screening. Het is heel goed mogelijk dat het alleen een willekeurige controle zal zijn. Het is niet zo streng, zoals eerder bij het certificaat van toegang of Thailand Pass. Dat hoeft in principe ook niet, omdat de screening al gebeurt door de luchtvaartmaatschappij voor het boarden. Dit zijn de nieuw regels zoals nu bekend:

 • Passagiers van 18 jaar en ouder moeten een vaccinatiebewijs, of een brief van een arts overleggen waarin wordt verklaard dat ze niet langer dan 6 maanden (180 dagen) zijn hersteld van COVID-19. Passagiers die niet zijn ingeënt moeten een brief van een arts hebben om aan te tonen waarom ze niet kunnen worden ingeënt.
 • Passagiers die uit landen komen met maatregelen om te voorkomen dat mensen die besmet zijn met COVID naar het land terugkeren, moeten een ziektekostenverzekering/reisverzekering hebben die de COVID-behandeling gedurende de hele reis in Thailand dekt. Expats die vallen onder de Thaise sociale zekerheid zijn hiervan vrijgesteld.
 • Passagiers met een Thaise paspoorten zijn vrijgesteld van het laten controleren van documenten voor vaccinatie en de ziektekostenverzekering.
 • Passagiers die al onderweg zijn, zijn vrijgesteld van het controleren van vaccinatiedocumenten en ziektekostenverzekering/reisverzekering.
 • De luchtvaartmaatschappij moet de documenten controleren zoals vermeld. Als de reiziger deze documenten niet kan overleggen, moet de vervoerder de passagier weigeren aan boord te gaan.
 • Luchtvaartmaatschappijen moeten zich aan de relevante eisen houden en de richtlijnen volgen waar nodig, zoals passagiers vragen om gedurende de hele reis een mondmasker te dragen. Behalve tijdens de maaltijd of in nood.
 • Passagiers met symptomen van COVID-19 tijdens de reis worden geadviseerd een test te ondergaan bij aankomst op hun bestemming.

Zoals jullie kunnen lezen worden er vooralsnog geen eisen gesteld aan de laatste vaccinatiedatum of boostershots.

Zo gauw er meer bekend is zullen wij dat melden op Thailandblog. Vragen stellen over zaken die nog niet bekend zijn, heeft dan ook geen zin en zullen niet geplaatst worden.

 

Bron: Richard Barrow

18 reacties op “‘Nieuwe Covid inreisregels voor Thailand gaan in op maandag 9 januari 2023’”

 1. T zegt op

  Klinkt alsof er binnen no time weer een heel gedoe is voor iedereen, en dat alleen omdat Thailand en andere landen trouwens ook azen op wat Chinees toeristen geld.
  Ben blij dat ik dit jaar niet naar Azië geboekt heb want binnen no time zullen de mondkapjes ook wel weer terug zijn in Thailand.

  • Al zegt op

   Die mondkapjes zijn helaas nooit weg geweest…

  • Chris zegt op

   De mondkapjes zijn nooit verdwenen in Thailand, wel de verplichting om ze te dragen.

 2. julien zegt op

  Das mooi, dus GÉÉN extra ziektekosten verzekering vanuit Europa/België.

 3. Mike zegt op

  Denk juist dat het een verstandige maatregel is, op deze manier hou je toch controle lijkt mij. Niets doen is geen optie.Denk ook dat het met de toestroom van Chinezen zeker door de vaccinatie plicht wel mee zal vallen,

  • Erik zegt op

   Gevaccineerde mensen met covid mogen naar binnen. En ongevaccineerde mensen zonder covid mogen dat niet. En jij denkt dat dit een verstandige maatregel is? Denk na…

   • henryN zegt op

    Het is natuurlijk nog gekker: Je hebt je “vaccinaties” al meer dan 1 jaar geleden genomen en het is al bewezen dat de bescherming er niet meer is( is er nooit geweest bron Pfizer hoorzitting in de EU)
    dan laat je dus gewoon je boekje zien en klaar :doorlopen!!

 4. Stan zegt op

  “Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers vragen om gedurende de hele reis een mondmasker te dragen”
  Laten we hopen dat het bij vragen blijft en geen verplichting wordt. Al helemaal niet buiten op straat. Voor mij een reden om mijn reis in maart om te boeken.

  • Chris zegt op

   Bereid je er maar op voor dat de maskers in Thailand ook in maart niet zijn verdwenen uit het straatbeeld.
   Zij maken onderdeel uit van de dagelijks kleding en van de dagelijkse angst want een verplichting is er niet meer.

   Ik heb altijd een masker in de auto hangen. Ik gebruik het al twee maanden. Effectiviteit 0,0 maar het bewaart de lieve vrede in huis.

 5. Mark zegt op

  Ik zou morgen vliegen aankomst maandag 14.45 niet gevaccineerd 2 x corona gehad laatste keer in mei dus langer dan 6 maanden geleden 2.5 maand geleden geboekt . Nu kom ik het land niet in op een paar uur na omdat ze vandaag regels invoeren die niet werken mensen die 4 x geprikt zijn worden nog steeds ziek kunnen het ook nog overdragen , als het echt om de gezondheid ging dan hadden ze de pcr test in moeten voeren voor iedereen nu kan iemand besmet met corona dus gewoon doorlopen .

  • Volgens mij kan je gewoon vertrekken want de luchtvaartmaatschappij gaat dat pas vanaf maandag controleren.

   • Frans zegt op

    Dat vraag ik me af, er staat dat de maatregelen in gaan vanaf vluchten die landen op maandag 9 januari, ik vermoed dat de meeste Airlines wel weten dat als ze op 8 januari vanuit Nederland vertrekken ze op 9 januari in Thailand aankomen….

    • Lees het artikel van Richard Barrow, volgens hem loopt het allemaal niet zo’n vaart. De kans dat je geweigerd wordt op een vlucht of bij immigration in BKK is vrijwel nihil.

 6. David zegt op

  Ik zit in precies hetzelfde dilemma, zou morgen avond vliegen. Niemand die ook er vanaf weet of ik wel in de vliegtuig mag stappen. Weet er iemand of ze de 8e januari al gaan controleren, maar aankomst is wel al 9e

  • Lees het artikel van Richard Barrow, volgens hem loopt het allemaal niet zo’n vaart. De kans dat je geweigerd wordt op een vlucht of bij immigration in BKK is vrijwel nihil.

 7. Dit is een automatisch vertaald bericht van Richard Barrow:

  BELANGRIJK SAMENVATTING van wat we tot nu toe weten over de toegangseisen voor #Thailand voor vluchten die maandagochtend landen.
  Ik heb inzichten van een hoge regeringsfunctionaris toegevoegd en wat we denken dat er hierna gaat gebeuren en belangrijker welke regels ze waarschijnlijk binnenkort zullen laten vallen.
  Dit is mijn vorige post met een vertaling van de regels door CAAT. Lees eerst als je dat nog niet gedaan hebt, maar ik zal alleen vragen beantwoorden op dit laatste bericht. Te veel mensen op de oude post die vragen stellen die al manny tijden beantwoord zijn: https://www.facebook.com/100044288176713/posts/740925370727062
  [START]
  De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft een lijst met regels gestuurd aan luchtvaartmaatschappijen voor vluchten die vanaf maandag in Thailand landen. Een woordvoerder van de overheid die deze lijst tweette en daarna verwijderde ze. Waarom? Waarom?
  Van wat mij is verteld, heeft CAAT wat fouten gemaakt. Vooral zeiden ze dat vaccinatiebewijzen alleen nodig zouden zijn voor mensen ouder dan 18 jaar terwijl het 18 jaar en ouder zou moeten zijn. Ten tweede was er blijkbaar veel klachten van luchtvaartmaatschappijen die nu gedwongen werden het vuile werk van de Thaise overheid op te knappen.
  Mij is verteld dat CAAT nu onder druk wordt gezet om de eis in regel 5 te wijzigen om instap te weigeren als de persoon geen vaccinatiebewijs heeft om ze bij aankomst te testen. Hopelijk hebben we hier snel duidelijkheid over als er enkele vluchten gaan vertrekken!
  Het controleren van documenten is allemaal bij de luchtvaartmaatschappij wanneer je naar het inchecken gaat voor je vlucht. Het is ZEER onwaarschijnlijk dat je documenten gecontroleerd worden wanneer je in Thailand aankomt, aangezien er nu veel te veel aankomsten zijn. Je wordt NIET uitgezet als je een document ontbreekt. Dat kreeg ik te horen van een hoge regeringsdiplomaat.
  Over verzekeringen, dit zal hoogstwaarschijnlijk blijven. Maar het is alleen voor mensen die als volgende naar een land vliegen dat wil dat je een covidtest doet voordat je vliegt. Als je positief test, wil Thailand ervoor zorgen dat je verzekerd bent terwijl je in het ziekenhuis blijft. Dat klinkt logisch.
  Mij is verteld dat als je niet zeker weet of je een verzekering nodig hebt dan moet je gewoon vliegen. Ze zullen je niet deporteren als je in Thailand aankomt. Dit komt omdat je gemakkelijk een site als https://aq.in.th kunt gebruiken om een verzekering te kiezen, te betalen en vervolgens direct dekking te hebben.
  Over vaccinatiebewijs voor mensen van 18 jaar en ouder. Dit zal hoogstwaarschijnlijk eerder snel dan later worden gedaald. We weten alleen niet wanneer. Momenteel is er geen vervaldatum voor je certificaat, maar dat kan veranderen. Als je om medische redenen niet bent ingeënt, haal dan een doktersattest waarin staat waarom.
  Veel mensen hebben me gevraagd over landgrenzen. Mij is verteld dat dit niet besproken is tijdens de recente bijeenkomst. CAAT handelt alleen met luchtvaartmaatschappijen. Dus hou je klaar voor verdere updates daarover. Maar tot nu toe lijken er geen toegangseisen te zijn.
  Wat zou ik doen als ik niet ingeënt was en deze week een vlucht in Thailand zou landen? Thailand kennende, zou ik gewoon doorgaan met mijn plannen en zal ik niet annuleren. Of ze zullen morgen teruggaan of niemand zal er echt om geven om mijn documenten te controleren. TIT zoals ze zeggen.
  Zoals altijd veranderen dingen snel in #Thailand en niemand weet echt welke curve bal ze onze kant op sturen. Zorg ervoor dat je me volgt hier op Twitter https://www.twitter.com/RichardBarrow en Facebook https://www.facebook.com/richardbarrowthailand voor alle laatste updates 24/7
  [OPISHEN]
  Je kunt vragen als commentaar plaatsen, maar ik zal de vragen negeren die al beantwoord zijn in dit bericht. Zoveel mensen stellen vragen zonder eerst te lezen. De laatste post kreeg meer dan 1.000 reacties. Bedankt voor jullie begrip.

 8. Brabantman zegt op

  De Thaise overheid straalt duidelijk deskundigheid uit. Mensen met een Thais paspoort kunnen dus onmogelijk een besmetting meebrengen uit het buitenland. Die ‘eer’ wordt overgelaten aan allen niet Thais.
  Een schandelijke discriminatie van de Thaise overheid die werkelijk niet weet waarmee zij bezig zijn.

  • Johan zegt op

   Dat heeft niks met discriminatie te maken. Dat is juist behoorlijk bestuur, immers ierdere burger heeft het recht om terug te keren naar het land van zijn nationaliteit. Dat is internationaal staatsrecht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website