Hogere voedselprijzen (Extarz / Shutterstock.com)

De Bank of Thailand (BoT) heeft haar inflatieprognose voor dit jaar fors bijgesteld van 1,7% naar 4,9%. Dit vanwege de stijging van de energie- en voedselprijzen die worden toegeschreven aan de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

De totale inflatie zal naar verwachting dit jaar, 4,9% bedragen. Veel hoger dan de inflatiedoelstelling van de Centrale bank van 1 tot 3%. De BoT verlaagde ook zijn bbp-groeiprognose voor 2022 van 3,4% naar 3,2% en de projectie voor 2023 van 4,7% naar 4,4%.

“De inflatie zal dit jaar in het tweede en derde kwartaal meer dan 5% bedragen, voornamelijk gedreven door stijgende energieprijzen en de doorwerking van voedselprijzen”, aldus Piti Disyatat, secretaris van het Monetary Policy Committee (MPC) van de centrale bank.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “BoT stelt inflatiestijging in Thailand bij naar 4,9%”

 1. yak zegt op

  Moderator: Zonder bronvermelding plaatsen wij dit niet.

 2. brabantman zegt op

  Big C op de Klang in Pattaya heeft zijn luxe broodjes met 20!! % in prijs verhoogd. Van Baht 24 naar Baht 29.
  Omgerekend euro 0,80 eurocent voor een puntje. Leven wordt duur in Thailand…..

  • Erik zegt op

   Hoe moet ik dat beoordelen? Doet men dat maandelijks/jaarlijks of heeft dat bedrijf al jaren geen prijsverhoging toegepast? Er kan ook ‘inhaal’ van eerder prijsstijging van lonen en grondstoffen in zitten. Zonder die info is het wel erg gemakkelijk om van ‘wat wordt het leven toch duur….’ te spreken. Tja, en anders terug naar (Noord-)Brabant; daar is het leven immers goed, zegt het liedje.

  • Johnny BG zegt op

   Even ter vergelijking kijk even naar de brandstofprijzen. Gasohol 91 is in een jaar tijd bijna verdubbeld en veel ondernemers weten ook dat ze op andere duurder wordende dingen niet alles kunnen doorberekenen maar uiteindelijk moet het voor zowel de ondernemer als de consument wel te behappen blijven aangezien beiden niet zonder elkaar kunnen. De conclusie is dus inderdaad dat het leven in TH stukken duurder gaat worden en nog meer voor de mensen die vast blijven zitten in vastgeroeste patronen.
   https://www.pttor.com/en/oil_price?tab=0

 3. ruud zegt op

  Waarschijnlijk het gevolg van de oorlog in de Oekraine.
  Dat land produceert veel graan.
  Maar nu even niet, dus de prijs gaat omhoog.
  Het gewicht van brood van Farmhouse is volgens mij ook omlaag gegaan bij een gelijkblijvende prijs.
  De hoeveelheid brood lijkt me minder dan enige tijd terug en het is niet iedere dag meer voorradig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website