De Raad van Toerisme in Thailand (TCT) heeft verklaard dat de toeristische industrie in een ‘comateuze’ staat blijft als er niet snel iets gebeurt, en voegt eraan toe dat het Koninkrijk minstens 16 miljoen bezoekers en 1,2 biljoen baht aan inkomsten nodig heeft om de industrie uit een coma te wekken.

TCT-president Chamnan Srisawat merkte op dat veel landen, zoals de Verenigde Staten en verschillende Europese en Aziatische landen, de inreisbeperkingen vanwege Covid-19 hebben versoepeld om hun toeristische sector weer nieuw leven in te blazen.

Hij dringt er bij de Thaise regering op aan om soortgelijke stappen te overwegen, en wijst de erop dat wanneer deze beperkingen worden versoepeld, verschillende sectoren daar van kunnen profiteren en niet alleen de toeristische sector, maar ook de bouw, vastgoedsector, landbouw en horeca, evenals de gezondheidszorg- en welzijnssector. Chamnan herhaalde ook dat mkb’s en lokale ondernemers zich snel kunnen herstellen als er  meer toeristen naar het Koninkrijk komen.

De president van TCT wil dat er minstens 16 miljoen buitenlandse bezoekers naar Thailand komen en ook het binnenlands toerisme gestimuleerd wordt. Dat kan voor veel werkgelegenheid zorgen en miljarden baht aan belastinginkomsten opleveren.

Daarvoor moet wel de Thailand Pass-regeling verdwijnen en moet de verplichte RT-PCR-test bij aankomst worden vervangen door de snelle en meer praktische ATK-tests.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

11 reacties op “‘Toerisme in Thailand is in een comateuze toestand’”

 1. T zegt op

  Dat is nu net het probleem met Thailand, in Thailand menen ze dat de hele wereld om Thailand staat te springen met alle gekke regels en taxen die ze daar maar verzinnen.
  Helaas zo werkt de wereld niet Russen en Chinezen kunnen amper reizen momenteel en de hele wereld voelt de gevolgen van hyperinflatie.
  Als je dan ook nog met allerlei lastige en dure maatregelen komt moet je niet vreemd staan te kijken dat er het geen storm loopt.
  Daarnaast loopt het seizoen in Thailand ook op zijn einde, dus ik hoop dat ze voor de komende winter goed hun huiswerk doen.

 2. Osen1977 zegt op

  Blij dat zij eindelijk het probleem erkennen. Nu nog hopen dat de autoriteiten ermee aan de slag gaan en snel de maatregelen schrappen.

  • Frans zegt op

   De TCT en TAT erkennen het probleem al heel lang, maar de regering steekt zijn kop al net zo lang in het zand en houd er een eigen agenda op na, namelijk alle bezoekers / toeristen die ooit nog naar Thailand dreigen te komen 100% onder controle houden (en dat is blijkbaar elke economische prijs die het land daarvoor betaald het meer dan waard)

 3. Philippe zegt op

  Allemaal goed en wel … alle maatregelen zijn geschrapt … en dan ? Ineens miljoenen toeristen ? NO WAY.
  De Chinezen gaan niet direct terugkomen, de Russen mogen of kunnen niet terugkomen … dus dan maar Farangs .. ik denk het niet, zeker niet met de rekeningen die ze voorgeschoteld zullen krijgen aan gas, elektriciteit en noem maar op …
  Ik ben onlangs 7 weken in Thailand geweest (BKK, K. Chang en Samui) … niks, niks toeristen … schreiend, ik heb echt te doen met hen en het zal spijtig genoeg nog jaren duren vrees ik … De TCT heeft gelijk maar beseffen niet dat iemand die uit coma komt moet revalideren …
  Ik kan niet meespreken over Phuket .. waarschijnlijk is het daar anders …
  Enig pluspunt is dat als je rechtstreeks naar of van Bangkok vliegt, je 3 zetels ter beschikking hebt, je kan dus bangelijk liggend goed slapen .. bij wijze van spreken 1st class voor +/- 700€.

  • Johan zegt op

   Juist thuis van Phuket, was daar precies hetzelfde m, bijna lege stranden, helft van horeca en winkels gesloten, zelfs Junceyloon gesloten! ‘s Avonds was er wel wat volk, maar zeker niet de drukte van vroeger! Ons hotel 30% bezetting! Heel erg voor de Thaise bevolking

 4. Alexander zegt op

  Het probleem in Thailand is dat er alleen maar incapabelen aan het roer staan, ze leven in hun eigen wereldje en denken dat de andere wereld alles doet dat zij bedenken.
  Een omhoog gekrabbelde generaal die heeft al helemaal geen notie heeft hoe een land en een economie te besturen, maar kunnen natuurlijk wel heel erg goed voor zichzelf zorgen.
  De toeristen hebben helemaal geen trek in al die gekkigheid en dan op de koop toe je hele vakantie met zo’n achterlijk gezichtsmasker lopen en iedereen die je tegenkomt eveneens onherkenbaar zich verschuild achter deze nog steeds verplichte idiote maskerade.

  • Bert zegt op

   Is het in NL dan zo veel beter, verhoging van de vliegtax, nu al praten ze over een suikertax etc.
   Gewoon geld aftroggelen van Jan met de Pet zodat ie weer “klein” wordt en respect krijgt voor onze regering en de elite. Ook in NL blijft er niks over om nog te genieten van het leven.
   Blij dat ik 10 jaar geleden de beslissing heb genomen om lekker in TH te gaan wonen en tenminste “normaal” kan leven van mijn geld. Niet iedere keer angst hebben dat ik het niet meer kan betalen aan het het einde van de maand.

   • Ruud zegt op

    Pensioen uit Nederland Bert?

    • Bert zegt op

     Nee. Regeling van het werk. Tot mijn aow 35% van mijn loon.

 5. PEER zegt op

  Inmiddels is de strijd al gestreden en zullen veel vakantielanden hun wonden moeten likken.
  Het zal in Europa wel hetzelfde beeld als Nederland geven.
  Nedelanders letten op hun centjes, verbouwen hun huizen en wat denk je van de explosieve stijging van campers en caravans, 24%! En die laten ze niet in de stalling staan, dus blijft er ook veel ‘vakantiegeld’ binnen de EU.
  Bovendien hebben de vakantiegangers meer keuze dan enkel Thailand.

 6. Johnny BG zegt op

  Grappig om te zien dat velen denken Thailand geholpen is met toerisme uit Europa. De wereld is meer dan dat en er zijn meer dan zat mensen uit de VAE landen die naar Thailand komen om de hete maanden te ontlopen. Daarnaast zijn er heel wat inwoners uit moslimlanden die TH wel als erg prettig ervaren en zijn er de Koreanen, Chinezen, Indiers en Japanners die TH als een pretpark zien. De EU heeft grofweg 450 miljoen inwoners die het steeds slechter gaan krijgen tov het verleden en die zullen dus ook genoegen moeten nemen met mindere mogelijkheden en dat doet bij veel mensen pijn maar daar heeft TH dus gewoon maling aan.
  Thailand is het midden van de wereld en vanaf juli is iedereen zonder allerlei gedoe weer welkom. De komende 3 maanden komen de Thai wel door vanwege nieuwe steunpakketten en dan zal het langzaam wel weer drukker worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website