Voor wie is het Sandbox programma?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 maart 2022

Beste lezers,

Mijn vrouw en ik willen omstreeks 20 april naar Bangkok vliegen en na een 10-tal dagen doorvliegen om daar onze dochter na bijna 2 jaar terug te zien. Als ik informatie opzoek over de inreisvoorwaarden van Thailand, lees ik dat er een Test and Go-programma is met 1 verplichte SHA+ boeking (incl. PCR-test) en een Sandboxprogramma met verplicht 5-daags verblijf. Als ik bij Test & Go negatief test bij aankomst, kan ik in principe toch gaan en staan waar ik wil? Voor wie is dat Sandboxprogramma dan?

Groet,

Gust

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Voor wie is het Sandbox programma?”

 1. Branco zegt op

  Met de (her)introductie van Test & Go afgelopen februari is het Sandbox programma min of meer overbodig geworden. Waarom zou je 5 dagen verplicht in een beperkt gebied blijven als je met Test&Go na de negatieve uitslag van de 1e test kan gaan en staan waar je wilt?

  O.b.v. Test&Go ga je direct na aankomst Bangkok met vooraf geboekt vervoer na je hotel. In het hotel (of op de route daar naartoe bij een ziekenhuis of ander testpunt) wordt de PCR-test gedaan. Je moet vervolgens op de hotelkamer wachten op de uitslag. Als die negatief is kan je gaan en staan waar je wilt.

  Ik ben zelf in februari o.b.v. Test&Go in Thailand geweest en kon na de negatieve uitslag van de 1e test doorreizen naar Buriram. Destijds moest ik op dag 5 nogmaals een PCR test doen (en opnieuw op een hotelkamer de uitslag afwachten), maar deze 2e PCR-test is inmiddels vervangen door een Antigeen zelftest.

  Vraag bij het boeken van het SHA++ hotel (test&go pakket inclusief test en vervoer vanaf de luchthaven) goed naar de tijd die ze nodig hebben om de uitslag te bezorgen. Sommige hotels geven aan 24 uur en dat betekent dat je dan ook 24 uur op je hotelkamer moet blijven wachten! Er zijn ook hotels die 6 uur of korter toezeggen. Mijn ervaring is dat ze dat ook waar maken! Je bent dan veel sneller van je hotelkamer af en vrij om te gaan en staan waar je wilt!

 2. Alexander zegt op

  Ik lees, “Test and Go-programma is met 1 verplichte SHA+ boeking (incl. PCR-test) en een Sandboxprogramma met verplicht 5-daags verblijf. Als ik bij Test & Go negatief test bij aankomst,”

  Mensen willen helemaal geen voorgeschotelde idiotie dat nog een programma wordt genoemd.
  Mensen hebben hun eigen programma en niet dat van Thailand.
  Logies dat het toerisme helemaal op zijn gat ligt en daar zal het ook nog lang blijven, in elk geval zolang als men niet stopt met dit theater.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website