Thailand Visa vraag Nr 087/22: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
31 maart 2022

Vraagsteller: Louis

Ik heb een jaarverlenging op basis van Thai marriage. Ik moet 16 april voor het eerst mijn 90 dagen melding doen. Ik heb mijn jaarverlenging aangevraagd in Roi Et, omdat mijn Thaise vrouw daar een huis heeft. Maar we verblijven al een aantal maanden in Bangkok (een condo gehuurd voor zes maanden) omdat we nog niet weten waar we permanent willen gaan wonen in Thailand.

Mijn eerste vraag is: moet ik me dan melden in Bangkok of Roi Et? Mijn tweede vraag: Ik begrijp dat je ook online de 90 dagen melding kan doen, maar ik las op Thailandblog dat dat de eerste keer niet mogelijk is? Op de website van immigratie lees ik dat niet terug, of misschien heb ik niet goed gekeken. Een online melding zou voor mij veel makkelijker zijn, in plaats van dat ik eventueel vanuit Bangkok terug moet reizen naar Roi Et voor de 90 dagen melding.


RonnyLatYa

สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

“The online service do NOT support if:

– There have been a change of new passport.

– The foreigner have to make the notification in person or authorizes another person to make the notification at the immigration office located in the locality in which the foreigner have taken residence. After that, the foreigner can make the next 90 days notification by online service.”

Dat zegt dat je zelf of iemand in je plaats de melding moet maken in het immigratiekantoor waar je woont/verblijft. Zolang je dat adres in Bangkok niet hebt doorgegeven aan het immigratiekantoor daar, is je residentieadres voor immigratie nog steeds Roi Et. Daarna kan je dan de volgende meldingen on-line maken.

Wat je nu kan doen:

– Probeer alvast eens met de 90 dagen online. Kan je 15 dagen voordien. Je zal direct wel merken of het lukt of niet. Je kan je alvast registreren. Zal je in de toekomst toch nodig hebben als je dat online wil doen.

of

– Ga naar Immigratie Bangkok. Vraag hen of je de melding daar kan maken want dat je op rondreis bent of tijdelijk in Bangkok verblijft en de online niet werkt. Er zijn immigratieofficieren die dat aanvaarden en zonder probleem dan je melding maken, maar dat zal van de lokale IO afhangen.

of

– Eventueel kan je tijdelijk je adres veranderen zolang je in Bangkok verblijft.

of

– Neem contact met Roi Et. Misschien aanvaarden ze de 90 dagen melding ook per post. Vraag dan wel het juiste adres en dienst waar je het moet naartoe sturen. Er zijn immigratiekantoren die dat per post aanvaarden.

ติดต่อสอบถาม (roietimmigration.com) Notification of staying in the Kingdom over 90 days – สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

Of

– Je gaat zelf naar Roi-Et natuurlijk…. Tripje van een 500Km enkel dacht ik. Draait een Thai zijn hand niet voor om en het is juist de Songkran periode. Succes dan 😉

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website