De Thaise regering meldt op donderdag, 7 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.954 infecties en 55 dodelijke slachtoffers in 68 provincies.

Lees verder…

Thai Airways International (THAI) kan voorlopig blijven vliegen en blijft een staatsonderneming. Dat heeft het ministerie van Financiën woensdag bekend gemaakt.

Lees verder…

Het verschijnsel Mia Noi in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
30 april 2020

Dit fenomeen van Mia Noi (bijvrouw, tweede vrouw, minnares) is verspreid onder alle lagen van de Thaise samenleving. Verhalen van belangrijke mannen in de samenleving die er meerdere vrouwen op nahouden zijn in diverse media terug te vinden.

Lees verder…

Honderden miljoenen mensen verliezen hun baan door de coronacrisis, wereldwijd zullen dat zeker 305 miljoen voltijdbanen zijn. Dat is een  tiende van alle banen ter wereld, zo blijkt uit een schatting van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). 

Lees verder…

Vandaag 29/04 naar Tha Yang geweest voor de jaarlijkse visa extention. Alle papieren meegenomen behalve het geel adresboek (vergeten). Ik heb wel een roze farang i.d. kaart en die werd aanvaard voor mijn adres. Het immigratie bureau was opgedeeld in tweeën. Een deel buiten, het hoofdgebouw voor de 90 dagen en adreswijzigingen, binnen voor de verlenging, daar zat ik alleen.

Lees verder…

Ik woon al een aantal jaren in Thailand met een non-immigrant-O visum, (retirement). Eind juni moet ik mijn verblijfsvergunning weer verlengen met een jaar. De vorige twee keren heb ik de combinatie methode gebruikt, (inkomen en geld op de bank), met alle daarbij benodigde kopieën uiteraard.

Lees verder…

Ik heb vaak duizelingen en vooral als ik met mijn ogen omhoog kijkt, ik krijg dan ook hoofdpijn en dit kan elk moment van de dag opkomen voor een paar dagen en de laatste tijd regelmatig een paar uur en s’nachts kan het een ramp zijn. Ik ga dan maar naar bed en wachten tot het over is.

Lees verder…

Vandaag vertrok het eerste passagiersvliegtuig van KLM dat niet alleen in de ‘belly’ vracht mee terugneemt, maar ook op passagiersstoelen en in de bagage bins in de cabine van het vliegtuig.

Lees verder…

Lezersvraag: Werken in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2020

Zo nu en dan komt het onderwerp werken in Thailand voorbij op het blog. De teneur in de reacties is dan meestal dat het niet mogelijk is omdat…… Ik zou graag reacties hebben van lezers die echt met onderstaande ervaring hebben of verstand van hebben.

Lees verder…

Ik ben reeds op leeftijd en heb zoals de meesten, een iets jongere Thaise vriendin. Alvorens ik mijn oogjes definitief sluit wil ik mijn vriendin de financiën verschaffen om tzt een huisje te kunnen bouwen in de Isaan, omgeving Nong Bua Daeng. Ze heeft naar zeggen eigen grond (hoe en wat, bouwgrond geen idee)…… Voor ongeveer 40 a 50.000 euro (misschien wel minder) moet er daar toch iets leuks te bouwen zijn.

Lees verder…

Premier Prayut Chan-o-cha heeft er bij de bevolking en bedrijven op aangedrongen nog even geduld te hebben, aangezien de regering heeft besloten de noodtoestand met nog een maand te verlengen, om zo de Covid-19-infectiecurve af te vlakken.

Lees verder…

Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Dit jaar doen we dat vanwege het Coronavirus in aangepaste vorm.

Lees verder…

Het kabinet heeft dinsdag financiële steun voor 10 miljoen huishoudens in de agrarische gebieden goedgekeurd. Zij krijgen de komende drie maanden, iedere maand 5.000 baht, hetzelfde bedrag dat personeel van gesloten bedrijven krijgt.

Lees verder…

De Thaise regering meldt op woensdag, 9 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 2.947 infecties en 55 dodelijke slachtoffers.

Lees verder…

Mijn Non-O-visa verloopt op 9 juni. Mijn ‘Permission to Stay’ (90 dagen) is tot 2 mei. Ik heb natuurlijk begrepen dat er geen 90-dagen-melding gedaan hoeft te worden tot 31 juli. Mijn plan was om een Extension of Stay aan te vragen in Chaeng Wattana – uiteraard met de benodigde papieren in de hand. Maar wanneer zal ik dat het beste doen?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website