Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 60 jaar, 67 kilo en 173 lang, bloeddruk sinds 14 februari 2020, ok. Sinds de TIA was dit 3 jaar veel te laag, BMI, 22 ruim goed. Ik gebruik 1 plaspil in de 3 dagen, 1 Firide voor prostaat vergroting en 1 aspirine 81 mg omdat ik in februari 2017 een TIA hebt gehad.

Ik heb vaak duizelingen en vooral als ik met mijn ogen omhoog kijkt, ik krijg dan ook hoofdpijn en dit kan elk moment van de dag opkomen voor een paar dagen en de laatste tijd regelmatig een paar uur en s’nachts kan het een ramp zijn. Ik ga dan maar naar bed en wachten tot het over is.

Ik heb 30 jaar geleden een zwaar ongeluk gehad, een dag buiten bewustzijn en een zware hersenschudding, aangereden door een auto en met mijn hoofd tegen de voorruit aan geklapt, kan het zijn dat dit op latere leeftijd parten gaat spelen?

Als ik mij teveel inspan of op de brommer zit komt de hoofdpijn en duizelingen spontaan opzetten, de spieren rond mijn nek zijn altijd stijf en kan met slapen bijna niet op de buik liggen want dan blijft mijn hoofd bij wakker worden in die stand staan voor een paar minuten.

Mijn vraag is dus, hoe kan ik van die duizelingen en hoofdpijn afkomen? Ik ben al een paar keer bij een fysio geweest en dit helpt ook niet.
Ik heb al van alles geprobeerd, andere leefstijl, anders eten, nieuwe bril. Kan het zijn dat de ogen of het gehoor hier nog iets mee te maken kunnen hebben?

Probleem is wel om een goede oogarts te vinden, Phetchabun, want bij die Top charong is het gewoon links en rechts same same, ver of dichtbij.

Is het mij misschien aan te raden om eens een chiropraktieker te bezoeken of zou u dat risico niet nemen?

Is het misschien ook mogelijk dat het gewoon met de jaren weg kan trekken.

Alvast bedankt voor de moeite die u hier in wilt steken.

Groet,

A.

******

Beste A,

Duizeligheid is in het algemeen één van de moeilijkst te behandelen klachten, maar in uw geval zou het wel eens kunnen, dat die uit de nek komt. Het ongeluk van 30 jaar geleden kan daar zeker een rol bij spelen. Daarbij kunnen microtrauma’s opgetreden zijn, die nu hun tol eisen.
Misschien ook wel wat groters. Ook die Tia heeft zeker niet geholpen.

Alvorens naar wat voor behandeling dan ook te laten doen, lijkt het me verstandig foto’s en eventueel een CT-scan (of MRI) van de nek te laten maken. Laat u een MRI maken, neem dan een spierontspanner vooraf, of een ontstekingsremmer als Naproxen vooraf. Anders verrekt u misschien van de pijn in zo’n machine. Dat weet ik als ervaringsdeskundige.

Nekklachten kunnen heel goed de oorzaak zijn van oogproblemen, duizeligheid en hoofdpijn.

Mochten er ernstige afwijkingen zijn aan uw nek, dan is de eerste stap, de consultatie van een neurochirurg. Valt het allemaal wel
mee, dan is fysiotherapie aangewezen. Chiropraxie bij een nek kan gevaarlijk zijn, maar dat hangt geheel van de behandelaar af.

Probeer eens zonder kussen te slapen en als dat niet werkt met een handdoekrol in de nek.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website