Het kabinet heeft dinsdag financiële steun voor 10 miljoen huishoudens in de agrarische gebieden goedgekeurd. Zij krijgen de komende drie maanden, iedere maand 5.000 baht, hetzelfde bedrag dat personeel van gesloten bedrijven krijgt.

De ongeveer 8,4 miljoen boeren die opgenomen zijn in de database van de overheid komen in aanmerking voor de bijstand. Ruim 1,6 miljoen huishoudens die zich nog niet hebben geregistreerd, kunnen dat tot 15 mei op de website van het Agricultural Extension Department doen.

Het kabinet heeft tevens besloten het aantal (tijdelijk) werkelozen dat de bijstand krijgt, uit te breiden van 14 naar 16 miljoen.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Thaise boerengezinnen krijgen financiële steun”

 1. GeertP zegt op

  Tussen beloven en krijgen zit een heel groot verschil.
  De nicht van mijn vrouw die bij het drama in de terminal in Korat haar man verloor was ook toegezegd dat ze financiële steun zou krijgen,ze moet de eerste bath nu nog krijgen.
  in de tijd dat zandbak en zijn zus de dienst uitmaakten was het een stuk beter voor de plattelands bevolking.

 2. Leen zegt op

  26 miljoen mensen een tijdelijke uitkering, waarvan 16 miljoen tijdelijk hun baan kwijt zijn, die leven allemaal in een familie, van laat ik zeggen 4 personen, dat is 62 miljoen, wie zijn al die mensen dan die er nu in de shops, 7 eleven, big c, lotus en al die andere zaken staan, klop allemaal geen hout van

  • RonnyLatYa zegt op

   En 4 personen in één familie die allemaal hun baan kwijt zijn kan niet ?

  • Johnny BG zegt op

   @Leen

   Volgens het stuk gaat het over 10 miljoen huishoudens ongeacht het aantal personen per huishouding.

   Voor mij lijkt het meer een bijdrage van de overheid aan de boeren voor het ongemak dat bv. kinderen hun baan zijn kwijt geraakt en hun maandelijkse betalingen aan hun ouders nu niet kunnen doen.

 3. Jan zegt op

  Gezien het feit dat boerenfamilies voor een belangrijk gedeelte in hun primaire levensbehoeften kunnen voorzien lijkt dit een aardige tegemoetkoming om de harde tijden door te komen. Gemeenschapszin is nodig om deze crisis te doorstaan. Hopelijk wordt dat ook weerspiegeld in constructieve commentaren, creatieve suggesties en zo mogelijk daadwerkelijke ondersteuningsplannen in de reacties op Thailandblog …

  • Daan zegt op

   Dan ga ik er gemakshalve vanuit dat jij Prayuth al die constructieve commentaren, creatieve suggesties en daadwerkelijke ondersteuningen door brieft, anders schiet het niet op. Doe er dan wel de kritische opmerkingen op zijn beleid bij van bloglezers zo dat hij ook nog eens leert wat fair policy is.

   • Jan zegt op

    Beste Daan, ik heb het hier louter over het succesvolle preventieve Coronabeleid in Thailand, niet over de rest van het beleid en de beleidsverantwoordelijken. Ik deel jouw kennelijke optimisme over de ontvankelijkheid van Prayut voor advies van derden niet. Dus ik zal hem ook niet van commentaar voorzien. Wat mij in de commentaren in dit blog regelmatig stoort is een soms oeverloos negativisme, een nog wel eens minachtende opvatting over de Thai en een sterke ondervertegenwoordiging van waarderende en constructieve inbreng over zaken die wel goed gaan of die nog verder verbeterd kunnen worden. Uiteraard de positieven niet te na gesproken. Vandaar mijn blijmoedige oproep tot minder azijn en meer zonneschijn! Het zou Thailandblog nog leuker maken.

  • Mee Yak zegt op

   Jan ik weet niet of je in Thailand woont, als je het doet dan misschien onder een steen, want Prayut en zijn gang hebben voornamelijk loze belofte die zij niet waarmaken.
   Deze regering heeft een drugsdealer als minister van landbouw, dit is een minister zonder een gedegen opleiding, alleen een kopie van zijn “behaalde” diploma’s op de universiteit die hij nooit heeft bezocht, dit is bewezen door de Australische media met aantoonbare papieren dat hij 5 jaar in de gevangenis heeft gezeten aldaar voor drugs dealing, hij laat een werknemer opdraaien voor zijn zwendel in mondkapjes handel, hij zegt van niets te weten, hij trekt zijn handen er vanaf en geeft zijn personeel de schuld.
   Prayut ontkent het verleden van deze minister allemaal maar zegt later wat geweest is geweest en wij gaan met frisse moed verder.
   Één vrouwelijke minister is zo corrupt als maar kan, maar wel Prayut van top tot teen aflikt, wordt uit haar ambt gezet en moet nu een team samenstellen om corruptie aan te pakken (??????).
   Zo kan ik wel doorgaan, maar daar zit niemand op te wachten.
   Wat ik wil zeggen is dat leven in Nederland op een flatje en later 3 maanden met een Thaise vriendin niet te vergelijken is met het dagelijkse leven van de Thai, vooral nu niet.
   Ik woon in Chiang Mai, sinds een paar dagen zie ik de bergen weer, geen of nauwelijks luchtverontreiniging, dankzij de regering niet dankzij handelen van de regering, wanneer doet deze regering eindelijk eens iets aan de luchtverontreiniging, ook nu weer loze woorden van Prayut.
   Mijn partner en familieleden zijn goed opgeleide mensen, lerares of professor, zeg nu niet dat deze opleiding geen betekenis heeft vergeleken met Westerse maatstaven, maar deze mensen spreken echt niet positief over Prayut en zijn gang en ventileren dit dan ook via de media.
   Constructieve commentaren zal je van weinig Thaise bewoners te horen krijgen, idem dito van de farang die hier woont met zijn partner want deze weten beter, het zullen wel weer positieve opmerkingen zijn van de farang die hier alleen tijdelijk verblijft.
   Sterkte Jan en blijf positief denken over deze regering.
   Groet, Mee Yak

   • Mee Yak zegt op

    Een foutje, de luchtverontreiniging in Chiang Mai is minder dankzij de regen, niet dankzij de regering.

   • Jan zegt op

    Mee Yak, interessant. Maar ik heb het natuurlijk helemaal niet over de kwaliteit van deze regering en haar totaalbeleid. Ik heb het specifiek over de huidige preventieve behandeling van de Coronacrisis. Op basis van de besmettingsgraad constateer ik dat het beleid in deze succesvol is. Ditzelfde geldt voor het onderscheid in mijn oordeel over de kwaliteit van de regimes enerzijds en hun succesvolle Coronabeleid anderzijds in Zuid-Korea, Taiwan en China (na de valse start). Wat betreft de aanhang van Prayut of het gebrek daaraan: het is bekend dat de Thaise bevolking hopeloos verdeeld is in twee ongeveer even grote kampen, en dat de helft die kan leunen op de onderliggende machtsstructuren de facto de bovenliggende partij is. Vanuit mijn democratische opvattingen heb ik per definitie geen positief oordeel over de de oneigenlijke beïnvloeding van de processen en uitslagen van de directe democratie. Ik zou het op prijs stellen als u verder mij geen opinies toedicht die ik helemaal niet heb.

 4. Christiaan zegt op

  Ik vind het een goed idee, want de agrarische sector in Thailand en vooral de kleine bedrijven hebben het zwaar. De grote droogte en voor velen ook het gemis van financiele steun van hun kinderen, die elders werkten en nu werkeloos zijn.

  • Herman buts zegt op

   Moderator: Graag een bron van uw bewering dat Thailand quasi failliet is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website