Bericht van de Nederlandse ambassade in Bangkok:

Op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Dit jaar doen we dat vanwege het Coronavirus in aangepaste vorm.

De coronamaatregelen maken een evenement met publiek dit jaar niet mogelijk. Op maandag 4 mei zullen de ambassade, de Nederlandse Vereniging Thailand en NVT Pattaya, de NTCC – Netherlands-Thai Chamber of Commerce en Thailand Zakelijk ieder een krans bij de vlag in de ambassadetuin plaatsen.

Daarna, tussen 15 en 17 uur, biedt de ambassade gelegenheid aan belangstellenden om langs te komen voor een individueel moment van herdenking, en om eventueel zelf bloemen neer te leggen. Bezoekers wordt wel dringend verzocht voldoende afstand van anderen te houden, en na enkele minuten van overdenking het ambassadeterrein weer te verlaten. Belangstellenden kunnen gebruik maken van de ingang op Wireless Road. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Er kan wel om legimitatie worden gevraagd.

Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei staan suggesties hoe thuis te herdenken (www.4en5mei.nl/nieuws/nieuwsbericht/369)

Ook de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. In Nederland wordt het publiek opgeroepen de herdenking thuis via de televisie of online te volgen.

1 reactie op “Op 4 mei aanstaande een aangepaste dodenherdenking”

  1. Hans Bos zegt op

    De ambassade heeft over het hoofd gezien dat in Hua Hin/Cha Am ook een Nederlandse vereniging bestaat. Deze zal dus ook een krans leggen op 4 mei.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website