Voor de uitbetaling van uw pensioen of uitkering heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een bewijs nodig dat u nog leeft. U bewijst dit met het formulier levensbewijs. U moet dit formulier van de SVB invullen, laten ondertekenen en terugsturen naar de SVB. Door het coronavirus (COVID-19) kunt u dit nu niet laten ondertekenen.

Op het formulier dat u heeft ontvangen van de SVB ziet u bij wie u allemaal terecht kunt voor de ondertekening van uw formulier.

Andere namen voor een levensbewijs zijn:

 • Bewijs van in leven zijn
 • Verklaring in leven zijn
 • Attestatie de vita

Ik heb een formulier ontvangen, maar kan het nu niet laten invullen. Wat nu?

U krijgt meer tijd om dit te doen. U heeft nu tot 1 oktober 2020 om het formulier levensbewijs in te vullen, te laten ondertekenen en terug te sturen.

Ik heb nog geen formulier ontvangen. Wanneer krijg ik dit?

Tot 1 oktober worden geen nieuwe formulieren levensbewijs verstuurd. U krijgt het formulier levensbewijs daarna toegestuurd. Dan kunt u het invullen, laten ondertekenen en terugsturen.

Mijn pensioen of uitkering is stopgezet. Wat nu?

Waarschijnlijk heeft de SVB geen formulier levensbewijs van u ontvangen. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met de SVB via het contactformulier. U kunt ook een WhatsApp-bericht sturen naar +316 1064 6363.

Bron: Nederland wereldwijd

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Coronacrisis: Veel gestelde vragen over levensbewijs (SVB)”

 1. Erik zegt op

  Mijn ervaring met dat contactformulier is slecht; na enkele weken geen belletje noch een e-mail. WhatsApp heb ik niet.

  Ik had een rechtstreeks nummer van een van de mensen daar (van een brief afgehaald) en dat heb ik gebeld; je krijgt een robot maar als je die helemaal laat uitratelen komt er een optie ‘blijf aan de lijn’ en tenslotte krijg je een medewerker. Die noteerde een terugbelgesprek en dat vond na een paar dagen plaats.

  Het moet daar nu een gekkenhuis zijn dus ik begrijp best dat het allemaal anders gaat dan normaal.

 2. Hans Bos zegt op

  Dit geldt niet voor Thailand. Attestatie dient ondertekend te worden door de SSO (Social Security Office). En dat is geopend.

  • Pieter zegt op

   Lees de nieuwsbrief van 23 maart 2020 van het SVB dan is alles duidelijk.

   • Gerrit Tienkamp zegt op

    https://www.svb.nl/nl/aow/nieuws/Levensbewijs

  • goort zegt op

   Kan gewoon ondertekend worden door de gemeente straks….je hoeft echt geen 200 km of meer naar SSO te rijden…..

  • raymond zegt op

   ik ben 7 april in Laem Chabang geweest bij SSO ,was niet mogelijk om binnen te komen ,gesloten .Buiten een formuliertje invullen met wat je wilt en in een brievenbus deponeren ,daar had ik dus niets aan .
   toen naar de politie in banglamung gegaan de dame die moest onderteken was met zwangerschap verlof, vervolgens naar gemeente in banglamung gegaan wordt niet ondertekend reden is niet in het Thai’s. politie post in Huay Yai , road 331 gegaan ,de gemeente waar ik woon ook daar niet geholpen en kreeg als antwoord nadat ze emigratie in Jomtien gebeld hadden voor advies , je moet maar naar je eigen ambassade gaan in Bangkok . Voor mij is het nu dus niet mogelijk om te bewijzen dat ik leef op dit moment heb ik de SVB verteld ,tot op heden heb ik nog geen antwoord gekregen van ze .
   misschien wachten ze wel tot ik dood ben( 555 ) door corona

 3. Pieter zegt op

  Lees de nieuwsbrief van 23 maart 2020 van het SVB dan is alles duidelijk.

 4. maarten vasbinder zegt op

  Ben gisteren gebeld door een buitengewoon vriendelijke medewerker. In antwoord op mijn per e-mail gestelde vraag, hoe het verder moet, zei hij, dat in oktober de formulieren nogmaals verstuurd zullen worden. Op mijn verzoek dat per mail te doen, zei hij: “Dan doen we dat beiden”.
  Tussen mijn vraag en het moment dat ik gebeld ben, zaten twee dagen. Uitstekende service.

 5. Christiaan zegt op

  Beste Pieter,

  Grappig, dat je verwijst naar de nieuwsbrief van het SVB van 23 maart. Ik en velen met mij hebben die brief niet ontvangen, omdat er geen post uit Nederland komt. Juist rond die tijd is de stagnatie van postzendingen begonnen.

  • Pieter zegt op

   De nieuwsbrief is nooit per post verzonden.

 6. Bert zegt op

  Beste allemaal, gisteren 28 april 2020 de brief + “bewijs van in leven zijn” van het ABP ontvangen.
  Het ABP vraagt mij de gevraagde gegevens in te vullen en de verklaring te laten bevestigen. Het ABP schrijft dat dit besvestigen mag maar door drie personen mag gebeuren:
  – een ambtenaar van de burgerlijke stand in uw woonplaats of
  – een notaris of
  – een rechter.
  De verklaring moet ik voor 1 november 2020 aan het ABP toesturen.

 7. Christiaan zegt op

  Ook online kreeg ik geen brief van 23 maart van het SVB, Daarom had ik al onlangs een vraag over het Bewijs van in Leven zijn aan het SVB gesteld, maar ik zie op hun site ” vraag in behandeling”.

 8. Jos zegt op

  Mijn bewijs van leven voor mijn aow heb ik bij sso laten in vullen in Jomtien,en ook van mijn pension. Maar de post is het probleem, er wordt niets verzonden, mijn post ligt al 1maand in Bangkok,omdat de brieven aangetekend op stuur kan ik de post volgen!

  • maarten vasbinder zegt op

   Als je een DigiD hebt, stuur het dan via die weg. Dat moet in delen. Die ik ook altijd. Je krijgt direct een bericht van ontvangst. Vermeld, dat het ook met de post onderweg is. Wordt altijd geaccepteerd.
   Je moet natuurlijk wel een copy hebben gemaakt.

 9. Jan Zeggelaar zegt op

  Wat is het adres van de SSO in Jomtien ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website