Vraagsteller: Rut

Dank voor de vele nuttige info met betrekking tot de actuele visum-regels. Maar ben helaas toch niet helemaal zeker over één ding. Vandaar onderstaande vraag.

Mijn Non-O-visa verloopt op 9 juni. Mijn ‘Permission to Stay’ (90 dagen) is tot 2 mei. Ik heb natuurlijk begrepen dat er geen 90-dagen-melding gedaan hoeft te worden tot 31 juli. Mijn plan was om een Extension of Stay aan te vragen in Chaeng Wattana – uiteraard met de benodigde papieren in de hand. Maar wanneer zal ik dat het beste doen?

Het lijkt me dat ik die verlenging net voor 31 juli kan gaan aanvragen. Correct? Of toch beter om dat voor 9 juni te doen?

Natuurlijk bij voorbaat hartelijk dank aan een ieder die duidelijkheid kan verschaffen.


Reactie RonnyLatYa

Je verblijfsperiode loopt tot 2 mei. Het is die periode dat je dan gaat verlengen met een jaar. Niet de geldigheidsperiode van je visum m.a.w. niet 9 juni.

Als je een jaarverlenging wil aanvragen zal je dat voor 2 mei moeten doen. Jaarverlengingen moeten aangevraagd worden binnen de normaal voorzien tijdstippen.

Je kan ook wachten tot 31 juli, maar waarschijnlijk zal je dan geen jaarverlenging meer kunnen aanvragen. Je zal dan het land eerst moeten verlaten. Maar gezien je visum dan verlopen is (was op 6 juni), zal je bij binnenkomst enkel 30 dagen “Visa Exemption bekomen”. Als je al terug binnen geraakt natuurlijk, want grenzen open wil niet zeggen dat je ook terug binnengeraakt zonder aan allerlei voorwaarden te voldoen.

Je kan, als je al binnen geraakt, in dat geval dan wel weer gans de procedure gaan opstarten om eerst je toerist status om te zetten in Non-immigrant status. Dat is nodig om later een jaarverlenging te bekomen. Kost 2000 Baht. Je bekomt dan, wanneer toegestaan, eerst een verblijfsperiode van 90 dagen. Net alsof je met een Non-O bent binnengekomen. Die 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen met een jaar op de gekende manier.

Echter de beste, eenvoudigste en zekerste manier is gewoon je jaarverlenging aanvragen tussen nu en 2 mei.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website