Lezersinzending: Huis bouwen in de Isaan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
31 oktober 2018

Als aansluiting op het stukje wat ik geschreven heb over mijn eerste ervaring in de Isaan twaalf jaar geleden, nu wat over een huis bouwen in deze regio. Wij zijn begin dit jaar begonnen met het bouwen van een nieuw huis. Dit met de gedachte, als je oud wilt worden in een huis, moet alles daarop voorbereid zijn. Zoals wij in Nederland noemen: levensbestendig.

Lees verder…

Het optreden van Karin Bloemen in het restaurant van golfclub de Banyan in Hua Hin was zaterdag 27 oktober een daverend succes. Bijna 140 mensen vierden bij die gelegenheid dat de Nederlandse Vereniging Thailand Hua Hin-Cha Am dit jaar 10 jaar bestaat. Ambassadeur Kees Rade en tweede man Thomas van Leeuwen waren met hun echtgenotes naar Hua Hin afgereisd om dit heuglijke feit te vieren. De Banyan had gezorgd voor een smakelijk en uitgebreid Indonesisch buffet.

Lees verder…

Ouderen met AOW en een aanvullend pensioen van meer dan 5000 euro per jaar zijn er sinds 2010 in koopkracht op achteruitgegaan. Ouderen met een aanvullend pensioen lager dan 5000 euro gingen erop vooruit.

Lees verder…

Veel oudere Nederlanders in Thailand gebruiken een plastablet tegen hoge bloedruk, hartfalen en oedeem. Nu blijkt dat de combinatie van langdurig gebruik van hydrochloorthiazide (HCT) en veel zon, de gebruiker meer kans heeft op twee vormen van huidkanker: basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom.

Lees verder…

Taxi’s in Thailand stapsgewijs duurder

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
31 oktober 2018

De taxitarieven in Thailand gaan stapsgewijs omhoog. De eerste en  tweede verhoging van de taxiprijzen zijn al ingegaan en bedragen samen 13 procent.

Lees verder…

Hoe kan ik mijn Thaise vriendin naar Belgie laten komen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2018

Ik heb een vriendin in Thailand we spreken elkaar iedere dag op chat. Ze is de nicht van de vriendin van een vriend. Wij houden van elkaar en ik wil haar naar mij in België laten komen en haar te huwen. Ik heb een eigen huis en geen strafregister. Hoe kan ik haar hier bij mij laten komen?

Lees verder…

Ook rondom Pattaya is het ‘gezellig’: Mimosa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
31 oktober 2018

Een gezellig dagje uit geweest met mijn vrouw en daarbij hebben we uitgebreid de tijd genomen om een bezoekje te brengen aan Mimosa. “De city of love “

Lees verder…

Wat kost een bouwvakker per uur in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2018

Mijn vriendin laat een huis bouwen in Isaan. Om de kosten in te schatten hebben wij een begroting gemaakt. De bouwmaterialen kunnen wij redelijk begroten, maar wat kost een bouwvakker in Thailand per uur? 

Lees verder…

Wie in Bangkok woont, maar ook in Chiang Mai in bepaalde maanden, heeft er mee te maken: sterk vervuilde lucht met fijnstof. Dit is vooral voor kinderen een probleem. Elke dag ademt 93 procent van alle kinderen onder de vijftien jaar in de wereld lucht in die zo vervuild is, dat het hun gezondheid en ontwikkeling ernstig in gevaar brengt. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport.

Lees verder…

De Thaise politie gaat de rappers van de groep Rap Against Dictatorship, voorlopig niet vervolgen. De jongeren maakte de videoclip ‘Prathet Ku Mee’ oftewel ‘Dit is mijn land’ met anti junta teksten, die in Thailand veel is bekeken. 

Lees verder…

Het kanaal wat er nog niet is maar wel moet komen, tenminste dat is de wens van de Thai Canal Association (TCA), een groep  van o.a. zakenlieden, CEO’s en gepensioneerde ambtenaren.

Lees verder…

Van donderdag 1 november tot zondag  5 november kan je het Harmony World Phuket Puppet Festival 2018 bezoeken. Er komen 51 groepen poppenspelers uit 26 landen, waaronder Nederland.

Lees verder…

Er is commotie op een bekend Engelstalige forum, duizenden reacties. Het gaat over de Britse en Amerikaanse ambassade die bekend hebben gemaakt vanaf 01-01-2019 geen bewijs van inkomen meer te zullen afgeven. De Britten en Amerikanen zullen dus nog alleen een “extension” kunnen bekomen mits er 400.000 of 800.000 ThB op een Thaise bankrekening staat.

Lees verder…

Post van Thailand naar Nederland sturen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2018

Ik moet binnenkort iets verzenden via de post van Thailand naar Nederland (niks illegaals). Ik heb uiteraard op internet gekeken naar de staffelprijzen voor het verzenden, maar kan daar weinig wijs van worden. Wie heeft ervaring van het verzenden van poststukken tot en met 5 kg van THailand naar Nederland? Welke service kan ik het beste nemen? Komt alles aan?

Lees verder…

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag zijn verslag van een verjaardagspartijtje.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website