Toerisme als dekking voor investeringsprojecten

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
29 oktober 2018

Volgende maand worden er nieuwe maatregelen aangekondigd om toeristen terug te lokken naar Thailand, met name bezoekers uit China, dit in de aanloop naar het Nieuw Jaar Huangdi, zei vice-premier Somkid Jatusripitak op donderdag.

Het kabinet zou in de tweede helft van november een pakket aan maatregelen goedkeuren. Het zou effectief zijn tot het einde van december, zei hij. De maatregelen zou betrekking hebben op de Tourism Authority of Thailand, het ministerie van Financiën en Thai Airways International.

Het Chinese nieuwjaar 2019 begint op dinsdag 5 februari 2019, volgens de Huangdi jaartelling 4716, het jaar van het zwijn. De start begint met het lentefestival. Het kabinet wil dit onder meer inzetten om Thailand bij meer Chinezen op de kaart te zetten om zo de terugloop van de Chinese toeristen een halt toe te roepen.

De vicepremier zei dat hij begin volgende maand China zou bezoeken om Chinese investeringen en toerisme in Thailand te stimuleren. De geplande vrijstelling van de visum toeslag van 2.000 baht bij aankomst, zou binnen enkele maanden besproken worden, zei Somkid.

Hij zei ook dat de regering geen verdere vertragingen zou toestaan voor de mega-investeringsprojecten in Thailand. De inkomsten uit de toeristenindustrie zijn belangrijk voor de economie en voor de financiering van kabinetsplannen. Veel van de projecten die voor dit jaar gepland waren, waren al vertraagd en opnieuw gepland voor het eerste kwartaal van 2019, zei Somkid.

Het is merkwaardig te constateren dat enerzijds gesproken wordt over een toename van Chinese toeristen, anderzijds dat men zich zorgen maakt over de terugloop van dezelfde groep toeristen. Bij Phuket zou er zelfs sprake zijn van 40 procent minder Chinezen. Soms gelooft de overheid zijn eigen gedroomde werkelijkheid, maar de harde realiteit zet ze weer met beide benen op de grond. Maatregelen moeten Thailand weer aantrekkelijk maken, maar in feite om de mega- investeringsprojecten financieel veiligstellen door onder andere de toeristenindustrie te stimuleren. Welk pakket voor een bredere groep toeristen aantrekkelijk zou kunnen zijn, is kennelijk nog niet over nagedacht.

Bron: Bangkok Post en Wikipedia


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Toerisme als dekking voor investeringsprojecten”

 1. ruud zegt op

  Ik denk niet dat de gedroomde aantallen Chinezen volgend jaar gaan komen.
  En als ze wel komen, denk ik niet dat ze de gedroomde gouden bergen gaan leveren.
  En verder moet je niet alleen kijken, wat ze uitgeven – voor zover ze uitgeven – je moet ook kijken naar de kosten van dat toerisme, de vervuiling bijvoorbeeld, van de vliegtuigen, bussen en het afval.
  Maar ik ben bang, dat die kosten voor de vervuiling een onbetaalde rekening van de overheid zal blijven, die wordt doorgeschoven naar de toekomst.

 2. Tony zegt op

  Het feit dat de Thaise regering geen adviseurs in dienst neemt die van wanten weten.
  Planeet Thailand houd zich groot en denkt het zelfs te kunnen op te lossen.
  Als Thailand eens goede reisadviseurs zowel uit Europa als USA zouden doen raadplegen hoe of wat de afname van het toerisme een halt toe te roepen want het gaat heel slecht dat zie je dus al in Bangkok en Pattaya waar ik dus vaker naar toe ga dat het uitgangsleven faliekant op zijn gat zit…..zowel letterlijk als figuurlijk.Lege bars, en weinig publiek in de malls zowel Europianen als Chinezen.
  Thailand heeft de toeristen zelfs weggestuurd door dubbele toegangsprijzen en tarieven te hanteren en dat wordt ook op Social Media verspreid hoe de Thai met toeristen omgaat.
  Het tij is al lang gekeerd en het zal ook niet beter worden.
  Heeft niets met regering te maken maar de bevolking moet geleerd worden hoe je met buitenlanders moet omgaan en niet het systeem hanteren om je te bedriegen of beroven.De goede nagelaten.
  Hele visum systeem moet op de schop….en vaste regels hanteren….want elke ambtenaar heeft zo een eigen interpretatie.Ik kan wel tig …redenen opnoemen.
  Hoop toch dat een Thaise ambtenaar Thailandblog leest en eens een goed gesprek met zijn baas over zal hebben wat de pijn punten zijn waarom het bergafwaarts gaat met het TOERISME in Thailand.
  TonyM

 3. chris zegt op

  De Chinezen komen minder naar Thailand vanwege het slechte imago van Thailand op het gebied van veiligheid en klantvriendelijkheid. Een aantal incidenten van de laatste maanden:
  – ruzie in een kapperszaak over het betalen van de rekening
  – een bewaker op Don Muang die slaags raakt met een oudere Chinese toerist
  – 21 (dacht ik) Chinese toeristen verdrinken bij een bootongeval bij Phuket (boot vaart uit terwijl de weersverwachting slecht was)
  – Prawit geeft de Chinezen de schuld van de scams op Chinese toeristen in Phuket.

  De Chinezen blijven niet weg vanwege de hoge kosten in Thailand. Menige Chines die een pakketreis koopt in eigen land weet niet eens dat de prijs inclusief 2000 Baht visa-on-arrival is. De Chinezen komen ook niet terug als die kosten worden geschrapt want de pakketprijs gaat niet omlaag. Degenen die garen spinnen bij dit cadeautje van de Thaise regering (1 miljoen * 2000 Baht = 2 miljard baht) zijn de Chinese toeroperators…….Die steken die 2000 Baht per toerist in eigen zak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website